Středoamerický ráj (Kostarika a Panama)


  • ubytování: hotel ***+ubytování: hotel ***+
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

SAN JOSE – VULKÁN POAS – VODOPÁDY LA PAZ - NP TORTUGUERO – SARCHÍ – VULKÁN ARENAL – JESKYNĚ VENADO – HORKÉ PRAMENY TABACÓN – MONTEVERDE – CARARA – MANUEL ANTONIO – PANAMA CITY – PLAVBA PANAMSKÝM PRŮPLAVEM

Dvě nejrozvinutější země Střední Ameriky oplývají množstvím přírodních atrakcí. Nabídneme Vám to nejlepší, co lze vidět během dvou týdnů. Obdivujte přírodu nejen pohledem vleže z pláže, ale také nad pralesem ze závěsných lávek v Monteverde. Zažijete osvěžující koupel v termálech pod Arenalem a odpočinete si na plážích v Manuel Antonio. Návštěva Kostariky by nebyla kompletní bez NP Tortuguero. Vaši cestu završí plavba panamským průplavem a prohlídka Panama City.

Minimum osob: 8

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***+

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy s přestupem. Přílet do San José. Transfer do hotelu a odpočinek.
2. den: Tento den začneme návštěvou aktivního vulkánu Poas. Kráter se svojí šířkou 1,5 km patří mezi největší na světě. Typickým znakem vulkánu jsou gejzírová jezera smaragdové barvy. Poté následuje přesun do La Paz Waterfall Gardens– soukromé přírodní rezervace. Zde najdete bohaté zastoupení motýlů, ptáků, hmyzu, kočkovitých šelem, zajímavé stezky a nádherné vodopády. Jedinečná příležitost na focení kolibříků u krmítek. Navečer návrat do San José.
3. den: Ráno odjezd ze San José do nejvýznamnější přírodní rezervace Kostariky – NP Tortuguero. Po cestě je možné vidět banánové plantáže. Pobřežní přírodní rezervace Tortuguero se nachází na karibském pobřeží a je vyhlášeným místem rozmnožování mořských želv. Po obědě prohlídka vesnice Tortuguero. Večeře.
4. den: V ranních hodinách se vydáme na procházku prozkoumat probouzející se přírodu. Návrat na snídani. Poté se vydáme na několika hodinovou projížďku po kanálech, kde je možné pozorovat místní faunu a flóru. Po obědě můžete navštívit místní pláže Karibiku, které však nejsou příliš vhodné ke koupání. Na krásné pláže je potřeba si ještě pár dní počkat.
5. den: Ráno poslední výlet po kanálech a poté transfer do San José. Volný večer. Nocleh.
6. den: Ráno vyrazíme do městečka Grecia, kde uvidíme místní unikátní plechový kostel. Dále nás čeká návštěva tradiční výroby dřevěných volských povozů ve vesnici Sarchí. Přesun k městečku La Fortuna v oblasti Arenalu.
7. den: V ranních hodinách se vydáme do nitra vápencových jeskyní Venado, které se formovaly před miliony let. Podnikneme dobrodružný průzkum podzemních chodeb a tunelů. Odpoledne se vydáme na úpatí vulkánu Arenal a projdeme se po lávových polích. Navečer si odpočineme v horkých pramenech Tabacon. Přírodní bazénky a vodopády Vám poskytnou zasloužený odpočinek. Završením celého dne bude výborná bufetová večeře v kostarickém stylu.
8. den: Ráno vyrazíme podél jezera Arenal směrem k přírodní rezervaci Monteverde. V tropickém pralese žije více než 400 druhů ptáků, 490 druhů motýlů, nepřeberné množství savců a více než 2500 druhů rostlin. Celá rezervace je protkaná stezkami, umožňující pozorování života v deštném pralese. Po setmění podnikneme procházku pralesem.
9. den: Vydáme se na procházku pralesem po závěsných mostech, které umožňují pozorovat život v horních korunách pralesa. Fakultativně možnost adrenalinové jízdy na závěsných lanech nad pralesem. Odpoledne návštěva zahrady kolibříků a kávové farmy. Zajímavý výklad o produkci kávy, kakaa a cukrové třtiny.
10. den: Ráno vyrazíme směrem k pacifickému pobřeží. Kolem poledne zastávka ve přímořském městu Jacó. Dále na mostu přes řeku Tarcoles uvidíte desítky krokodýlů, žijících v řece. Poté navštívíme národní park Carara, kde je možné spatřit papoušky ara. Transfer do NP Manuel Antonio.
11. den: Brzy ráno se vydáme do nejmenšího národního parku Kostariky – Manuel Antonio, který tvoří nádherné pláže, skály a tropický prales. Je zde zastoupena bohatá fauna i flóra. Ideální místo pro odpočinek a koupání.
12. den: Volné dopoledne, transfer na letiště do San José a odlet do Panama City. Transfer do hotelu. Nocleh.
13. den: Dopoledne zahájíme prohlídku Panama City. Prohlédneme si historické centrum nazývané „Casco Antiguo“ a také moderní část města, kam je soustředěno jeho obchodní centrum. Odpoledne nás čeká Panamský průplav. Nejvýznamnější stavba Ameriky, která spojuje pacifickou a atlantickou stranu kontinentu. Ročně jím propluje více než 14.000 nákladních lodí. Navštívíme muzeum, kde se seznámíme s historií i současností této stavby a nakonec navštívíme plavební komoru Miraflores. Pokud budeme mít štěstí, uvidíme loď proplouvat komorou.
14. den: Brzy ráno se vydáme na jedinečnou plavbu Panamským kanálem. Na palubě výletní lodi proplujeme dvěma plavebními komorami - Miraflores a Pedro Miguel. Ty se plní sladkou vodou z jezera Gatun Lake a lodě tak překonávají výškový rozdíl 26 metrů mezi hladinou jezera Gatun a oceánem. Také proplujeme Culebra Cut - což je část kanálu, která překonává kontinentální rozhraní. Součástí plavby je bufetový oběd. Odpoledne návrat do hotelu.
15. den: Volné dopoledne, odpoledne transfer na letiště a odlet do Evropy.
16. den: Přílet do Prahy.

01.12. - 16.12.24 neděle - pondělí
snídaně letecky (Praha)
108 900 Kč
cena za 16 dní (14 nocí)

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha – San José/Panama City – Praha včetně tax v ceně 20.000 Kč
  • 12x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
  • 2x ubytování v chatkách s plnou penzí v NP Tortuguero
  • privátní doprava mikrobusem
  • vnitrostátní přelet San José - Panama City
  • exkurze a vstupy dle programu
  • českého a místního odborného průvodce (minimum: 8 osob)
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • příplatek za jednolůžkový pokoj (příplatek: 18000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 PANDEMIC (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 2240 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic osoba starší 70 let (240Kč/den) vč.storna (příplatek: 3840 Kč)
  • fakultativní výlety a spropitné