New Foundland a Labrador


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: MONTREAL 300 km / 190 mil Odlet z Prahy do Montrealu. Po uvítání na letišti průvodcem America Tours odjezd do místa ubytování. Zde orientační meeting s průvodcem, seznámení s detaily zájezdu.
2. den: TADOUSSAC, BAIE COMEAU 420 km / 260 mil Odjezd do Tadoussacu ležícího při řece sv. Vavřince v ústí fjordu Saguenay. Po překročení fjordu trajektem Vás čeká výlet lodí za velrybami, kterých je v místních vodách nebývalé množství. Pokračování cesty podél řeky do města Baie Comeau, ubytování.
3. den: LABRADOR CITY 590 km / 370 mil Celodenní přejezd na sever do Labrador City. Cestou budete mít možnost pozorovat stále divočejší drsnou přírodu.Zastavíme se u zbytku mohutného meteorického kráteru Manicouagan zcela zaplněného vodou, jehož obrys je patrný i na mapě Kanady, budeme obdivovat scenérie krajiny protkané tisíci jezery. Labrador City je hornická metropole spojená se světem železnicí a jedinou prašnou silnicí. Po příjezdu v podvečer se ubytujeme a v případě jasné oblohy budeme pozorovat polární záři…
4. den: LABRADOR, PORT HOPE SIMPSON 890 km / 560 mil Putování neporušenou přírodou provincie Labrador, s fotostopy při setkání se zvířaty. Jediné dvě osady na dnešní cestě jsou Churchill Falls /přehradní jezero s hydroelektrárnou/ a Goose Bay /letecká základna/. V podvečer dorazíte do osady Port Hope Simpson ležící u zálivu nedaleko atlantického pobřeží.
5. den: BLANC-SABLON, SAINT BARBE, ST. ANTHONY 380 km / 240 mil Ráno přejezd do přístavu Blanc-Sablon, kde opustíme provincii Labrador. Cestou se začnou objevovat krásné výhledy na Atlantik, v první polovině roku zpestřené ledovci unášenými proudem z Arktidy… Přejezd lodním trajektem Apollo do osady St. Barbe na New Foundlandu. Pokračování na nejsevernější výběžek ostrova New Founland, který byl kdysi prvním americkým územím osídleným Vikingy. V L’Anse aux Meadows navštívíte vykopávky a skanzen Vikingského hradiště. Večer dorazíte do městečka St. Anthony na pobřeží Atlantiku.
6. den: ARCHES PP, GROS MORNE, CORNER BROOK 480 km / 300 mil Celý dnešní den je ve znamení putování po březích zálivu svatého Vavřince – pitoreskní rybářské osady, drsné, ale krásné scenérie pobřeží. Navštívíte provinční park Arches známý mohutnými skalními mosty vyhloubenými mořským příbojem, maják na mysu Lobster Cove Head a národní park Gros Morne. Poté se rozjedeme do místa ubytování v městě Corner Brook. Po ubytování ještě navštívíme památník Jamese Cooka na kopci nad městem.
7. den: TWILLINGATE ISLAND, GANDER 550 km / 345 mil Cestu do cíle dnešní etapy, města Gander, začneme přejezdem po trans-island highway do osady Notre Dame, a odtud se po silnici lemující členité pobřeží zdejších fjordů, přes mnoho mosty propojovaných ostrůvků dostaneme na ostrov Twillingate. Zde navštívíme vyhlídku na oceán u majáka Crow Head, jedinečné místo ke sledování okolo plujících ledovců. Do Ganderu dorazíme v odpoledních hodinách.
8. den: TERRA NOVA NP,DUNGEON PP, ST.JOHN’S 550 km / 345 mil Cílem dnešního dne je hlavní město New Foundlandu St. John’s. Nejprve ale navštívíme národní park Terra Nova, který je rájem trekařů, a provinční park Dungeon s historickým majákem Bonavista a stejnojmenným pitoreskním městečkem.Od jara do pozdního léta zde je možné spatřit ledovce unášené Labradorským proudem z Grónska. Zdejší pobřeží je také domovem mnoha druhů vodních ptáků. V podvečer dorazíme do St. John’s.
9. den: ST.JOHN´S 50 km / 30 mil Prohlídka centra St. John’s, hlavního města ostrova. Vyjedeme i na vyhlídku k pevnosti Signal Hill střežící vjezd do zálivu,odkud je za dobrého počasí skvělý pohled na město i oceán. Volné odpoledne v centru města.
10. den: ST.JIOHN´ S, BAY BULLS, FERRYLAND 160 km / 100 mil Časně vyrazíme na jih podle pobřeží ostrova do osady Bay Bulls. Odtud absolvujeme plavbu lodí do přírodní rezervace Witless Bay, domova největší kolonie atlantických papuchalků a mnoha dalších druhů ptáků, velryb, lachtanů a dalších mořských živočichů. Mimo to i zde lze spatřit ledovce unášené proudem podél břehů. Po návratu z plavby budeme pokračovat podél pobřeží do osady Ferryland. Po krátké vycházce k majáku se ocitneme na místě ideálním k pozorování velryb /vzít s sebou dalekohled je dobrý nápad/. A opět jsou k vidění ledovce /cca do poloviny prázdnin/ – ne nadarmo se tomuto pobřeží říká Iceberg Alley. Návrat do hotelu v odpoledních hodinách.
11. den: ST. JOHN, odlet domů 60 km / 40 mil Dopoledne volno v centru St.John´s, poslední shoppind. Dle Vašeho letového plánu transfer na letiště a odlet do Prahy.
12. den: PRAHA, přílet domů Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • sleva pro třetí osobu na pokoji (dvě dvoulůžka) 4.700 Kč

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu z Prahy do cílové destinace a zpět
  • letištní poplatky
  • 10× ubytování ve 3* hotelech a motelech
  • dopravu klimatizovaným vanem nebo SUV
  • plavbu lodí za velrybami
  • plavbu lodí za papuchalky a velrybami
  • program dle itineráře
  • služby průvodce America Tours
  • komplexní pojištění- speciál pro Ameriku
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • pojištění storna zájezdu
  • vstupní formality cílové země a tranzitních zemí
  • stravu
  • vstupy a fakult. akce nezahrnuté v programu
  • spropitné místním řidičům, průvodcům a personálu
  • event. palivové příplatky k fakult. akcím
  • poplatky za odbavení zavazadla /letecká doprava/
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 27.800 Kč
  • pojištění storna zájezdu /ERV pojišťovna/ 1.800 Kč