Národní parky Thajska s pobytem u moře


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY :
2. den: PŘÍLET DO BANGKOKU: Snídaně v letadle, přílet do Bangkoku v odpoledních hodinách. Transfer do hotelu, ubytování.
3. den: POZNÁNÍ BANGKOKU VČETNĚ KRÁLOVSKÉHO PALÁCE: Snídaně. Celodenní fakultativní prohlídka města. Navštívíte chrám Wat Traimit v čínské čtvrti, kde se nachází socha zlatého Buddhy, která je vyrobena z 5,5 t ryzího zlata, dále chrámový komplex Wat Po se sochou ležícího Buddhy. Odpoledne uvidíte královský palác – Grand Palace a zde si prohlédnete chrám Wat Phra Kaeo, ve kterém se nachází jeden z nejvýznamnějších symbolů Thajska – socha Smaragdového Buddhy. Poté budete mít možnost neopakovatelného zážitku z projížďky lodí po kanálech řeky Chao Phraya, vodní tepny města, během které se podíváte na chrám Wat Arun. V závěru prohlídky také navštívíte manufakturu drahých kamenů a zlata. Příjezd do hotelu.
4. den: PLOVOUCÍ TRHY, MOST PŘES ŘEKU KWAI: Snídaně. Brzký ranní odjezd na trh na kolejích Mae Klong ve městě Samut Songkhram. Návštěva kokosové plantáže s výrobou kokosového cukru, mléka a dřevěných předmětů. Projížďka loďkami po kanálech na plovoucí trhy Damnoen Saduak. Pokračování do Kanchanaburi. Návštěva hřbitova spojeneckých zajatců, kteří pracovali na stavbě železnice smrti. Oběd. Prohlídka slavného mostu přes řeku Kwai. Odjezd do národního parku Sai Yok. Projížďka na voru po řece Kwai k vodopádu, koupání. Večeře a ubytování ve stylovém hotelu na plovoucích raftech. Nocleh v národním parku Sai Yok.
5. den: PRŮSMYK PEKELNÉHO OHNĚ, VODOPÁDY ERAWAN: Snídaně. Odjezd k průsmyku Pekelného ohně - Hell fire pass. Procházka džunglí k průsmyku se zbytky původní železnice smrti. Návštěva muzea s filmem o tvrdých podmínkách zajatců a asijských dělníků stavějících železnici. Procházka po dřevěném mostě z druhé světové války, návštěva jeskyně Tham Krasé. Návštěva sloní farmy, fakultativní projížďka na slonech. Oběd. Odjezd do národního parku Erawan. Návštěva sedmistupňového vodopádu, kde v některých jezírkách rybičky dělají přírodní pedikúru, koupání. Návrat do národního parku Sai Yok. Nocleh.
6. den: SÍDLO DÁVNÝCH KRÁLŮ AYUTTHAYA: Snídaně. Časný odjezd do historického města Ayutthaya, návštěva chrámu Wat Yai Chai s obrovským čedím postaveným na památku vítězství krále Naresuana nad Barmánci. Oběd. Prohlídka dalších ayutthajských chrámů Wat Pra Mongkol Bopitr, Wat Phra Si Sanphet a přilehlého královského paláce. Pokračování do Lopburi, prohlídka chrámu Wat Phra Si Rathana Mahathat a khmerského chrámu Phra Prang Sam Yod s hojným výskytem opic – makaků jávských. Večeře a nocleh v Lopburi.
7. den: NP KHAO YAI - SLONI, TYGŘI, KROKODÝLI: Snídaně. Odjezd do národního parku Khao Yai, který je považován za jeden z nejcennějších přírodních celků Asie. Žijí zde divocí tygři, sloni, krokodýli a celá řada dalších zvířat. Procházka džunglí k obrovskému vodopádu Haew Narok. Oběd. Další trek džunglí k vodopádu Kong Kaeo, kde se natáčel film Pláž s Leonardo di Capriem. Odpoledne návštěva pozorovatelny s možností vidět divoké slony. Večeře a nocleh.
8. den: KHAO YAI – PATTAYA: Snídaně. Odjezd do letoviska Pattaya, cestou zastávka na tržišti s ohromujícím výběrem tropického ovoce. Odpoledne fakultativní návštěva krokodýlí farmy s představením a zahrady s dekorativními kameny. Ubytování, odpočinek, nákupy, nocleh.
9. den: OSTROV KO SAMET: Snídaně. Odjezd na Ko Samet, ostrůvek vyhlášený bělostným pískem a průzračnou vodou. Volno ke koupání. Nocleh.
10. den: OSTROV KO SAMET: Snídaně. Volno ke koupání a odpočinku na pláži Ao Wongduan. Nocleh.
11. den: OSTROV KO SAMET – OSTROV KO CHANG: Snídaně. Odjezd lodí do přístavu Ban Phe a dále pokračování mikrobusy na ostrov Ko Chang, dnes jeden z nejméně zasažených ostrovů Thajska lidskou činností. Ubytování v hotelu na pláži Khlong Phrao.
12. den: TROPICKÝ OSTROV KO CHANG: Snídaně. Pobyt na ostrově, relaxace na pláži, koupání. Doporučujeme fakultativní výlet po ostrově. Odjezd k vodopádu Tan Mayom. Procházka džunglí k vodopádu. Odjezd k mangrovníkovým porostům. Procházka skrz mangrovníky, kde žijí krabi houslisti, makakové a hadi. Návštěva rybí farmy na konci ostrova, kde chovají kanice a menší druhy žraloků. Zastávka na plantážích s duriany, kaučukovníky a ananasy. Lehký trek k největšímu vodopádu na ostrově Khlong Phlu, koupání. Návrat do hotelu. Nocleh.
13. den: OSTROV KO CHANG : Snídaně, volný den.
14. den: KO CHANG - BANGKOK: Snídaně. Transfer na letiště v Bangkoku, odlet do Prahy.
15. den: PŘÍLET DO PRAHY: Přílet do Prahy.

listopad 2024

08.11. - 22.11.24 pátek - pátek
snídaně letecky (Praha)
64 990 Kč
cena za 15 dní (12 nocí)

leden 2025

17.01. - 31.01.25 pátek - pátek
snídaně letecky (Praha)
Sleva 7% 67 990 Kč 63 190 Kč
cena za 15 dní (12 nocí)

únor 2025

14.02. - 28.02.25 pátek - pátek
snídaně letecky (Praha)
Sleva 7% 67 990 Kč 63 190 Kč
cena za 15 dní (12 nocí)

březen 2025

14.03. - 28.03.25 pátek - pátek
snídaně letecky (Praha)
Sleva 7% 67 990 Kč 63 190 Kč
cena za 15 dní (12 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Bangkok – Praha s přestupy včetně letištních tax
  • 12x ubytování v hotelech 3* – 4*( 2 noci v Bangkoku se snídaní, 4 noci v národních parcích s plnou penzí, 6 nocí se snídaní v Pattayi, na ostrovech Ko Samet a Ko Chang)
  • program, transfery klimatizovanými minibusy, lodní přejezdy a vstupy dle itineráře
  • vstup do NP Ko Samet
  • česky mluvícího průvodce (min. 12 osob) a místního průvodce

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • fakultativní výlety
  • spropitné cca 20USD