Švýcarsko - Legendární Matterhorn

od 10 990 Kč

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Poznávací zájezd do Švýcarska v kouzelných barvách podzimu, to je naše pozvání do země, která je považována za nejkrásnější v Alpách. Najdete tu úžasné Walliské a Bernské Alpy, slavnou horu Matterhornem. Na své si přijdou jak milovníci přírody, tak i obdivovatelé památek, nádherných měst a v neposlední řadě dobrého jídla. Čekají nás exkurze do slavné sýrárny Gruyéres, tak do čokoládovny Cailler, starobylá města jako Bern nebo Curych a především jedinečné výhledy v horských oblastech věčného ledu na okolní čtyřtisícové vrcholy.

Zájezd provází Milena Škorpilová .

Gruyéres – Cailler – Bern – Engelberg – Malý Titlis – Nufennenpass – Zermatt – Gornergrat – Klein Matterhorn – Fiesch – Eggishorn – Grimselpass – soutěska řeky Aara – Meiringen – Reichenbašský vodopád – Curych

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 19.09. - 24.09. Odjezd A, B + Plzeň

Ubytování: různé

hotel***

Program zájezdu

1. den: 1. den zájezdu: Odjezd z ČR ve večerních hodinách. 2. den zájezdu: Ráno příjezd do Švýcarska, návštěvu Švýcarska zahájíme putováním po stopách zdejší gastronomie. Dopoledne návštěva sýrárny v GRUYÉRES , kde uvidíme proces výroby vyhlášených sýrů, ochutnávka s možností nákupu. Následuje prohlídka samotného starobylého městečka GRUYÈRES se středověkým hradem. Odpoledne exkurze ve vyhlášené čokoládovně CAILLER , bohatá ochutnávka, možnost nákupu. Na závěr dne procházka hlavním městem Švýcarska BERN , uvidíme jednak medvědy, kteří dali název městu a dodnes žijí ve výběhu na okraji města, ale především historické centrum umístěné v ohybu řeky Aary. Mezi dominanty Bernu patří nejvyšší švýcarská katedrála sv. Vincenta, kašny ze 16. stol., hodinová věž s pohyblivými loutkami a nákupní pasáž Lauben, jež je dlouhá 6 km. Ubytování v Bernu. 3. den zájezdu: Dopoledne příjezd do ENGELBERGU , který se pyšní františkánským klášterem, výjezd soustavou lanovek na vrchol Malého TITLISU do 3028 m n. m., jeden úsek lanovky je tzv. rotační – kabina se otočí během jízdy o celých 360°, uvidíte nádherné panorama okolních vrcholů ze všech stran. Po výstupu z lanovky následuje návštěva ledovcového tunelu a visutého mostu , který se nachází nad 500 m hlubokou propastí. Návrat soustavou lanovek do Engelbergu, přejezd přes NUFENNENPASS 2439 m n. m. na hotel do Fiesche, ubytování, nocleh. 4. den zájezdu: Celodenní program v oblasti věčného ledu – ráno odjezd do Täsche, pokračovaní vlakem do ZERMATTU , pod nejkrásnější horu Evropy Matterhorn. Zde se nám nabídne několik možností poznávání alpských scenérií. Výjezd zubačkou Gornergratbahn do výšky 3089 m n.m. (ozubnicová trať zprovozněná r. 1898 z Zermattu na GORNERGRAT s délkou 9,3km je jedinečnou turistickou atrakcí), nejlepší výhledy na Matterhorn, fantastické výhledy na okolní čtyřtisícové vrcholy - možnost vidět 29 alpských velikánů vč. masivu Monte Rosa s ledovcem, návštěva nově otevřeného centra ZOOM, multimediální prezentace nebo výjezd soustavou lanovek na vrchol KLEIN MATTERHORNU 3883 m n. m., oblast věčného ledu, ledová jeskyně. Návrat na hotel. 5. den zájezdu: Dopoledne volný čas v horském městečku FIESCH , pro zájemce možnost výjezdu lanovkou těsně pod vrchol EGGISHORNU 2869 m n. m., výhled na Aletschý ledovec a trojici Eiger, Mönch a Jungfrau . Po obědě odjezd přes GRIMSELAPASS 2164 m n. m. k SOUTĚSCE řeky AARY , procházka soutěskou. Pokračování do MEIRINGENU , možnost výjezdu pozemní lanovkou k REICHENBAŠSKÉMU VODOPÁDU , kde vyhasl život Sherlocka Holmese. Ve večerních hodinách krátká zastávka v největším švýcarském městě CURYCHU na břehu stejnojmenného jezera, které je dlouhé 40 km a široké 4 km. Město se pyšní hned několika nej. Kromě toho, že je považované za nejdražší město světa, je také spojené s nejlepší kvalitou života a je doslova poseté architektonicky zajímavými stavbami. Odjezd do ČR. 6. den zájezdu: Návrat v ranních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 3x snídani,
  • dopravu lux. klim. autobusem,
  • průvodce CK
  • vláček Täsch – Zermatt a zpět,

Cena nezahrnuje

  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 240 Kč
  • lanovky,
  • vstupné,