To nejlepší ze Stockholmu + PLAVBA PO STOCKHOLMSKÉM SOUOSTROVÍ (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Představte si… Benátky severu protkané vodními kanály a zelenajícími se parky, kde si dát piknik stojí za to. Inspirace nestačí, Stockholm musíte zažít. Náš průvodce vás provede jako nikdo jiný. Prozkoumáte zákulisí stockholmské radnice, vyrazíte do nejstaršího skanzenu světa a vychutnáte si jedinečnou plavbu až do vnějšího stockholmského souostroví. Poznávejte jako cestovatelé – objevte perlu Skandinávie!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg a max. rozměrěch v součtu 203cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní vyhlídková plavba na ostrov Sandhamn

Dospělý 1860.00 Kč
Dítě 1260.00 Kč
Jiný 460.00 Kč

Stockholmská radnice

Dospělý 375.00 Kč
Dítě 145.00 Kč
Student 320.00 Kč
Senior 320.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Přílet do Stockholmu, odjezd na hotel a ubytování. Po příletu do Stockholmu se objednaným transferem přesuneme na hotel, kde se ubytujeme. V případě příznivého letového řádu následuje program s průvodcem.  
2. den: Společná procházka centrem města a volné odpoledne k návštěvě pamětihodností v historickém centru. Odpoledne věnujeme prohlídce  nejkrásnějších koutů  švédské metropole, která se rozkládá na několika ostrovech v zálivu Baltského moře a často jí bývá přezdíváno „Benátky severu“. Naše kroky povedou do oblasti  starého město (Gamla Stan) , kde se budeme procházet malebnými křivolakými uličkami a ze všech stran na nás bude dýchat duch středověku. Gamla Stan je také populárním místem pro nákup suvenýrů a uměleckých předmětů. Projdeme se kolem  nejstaršího švédského farního kostela  Storkyrkan, jenž je místem konání slavnostních královských obřadů. Největší atrakcí oblasti je však Královský palác, který je se svými 600 pokoji jedním z nejrozsáhlejších na světě. Navštívíme  nejstarší  náměstí Stortorget, na kterém sídlí Nobelovo muzeum a projdeme se jednou z prvních městských ulic. Staré město také ukrývá  nejužší uličku  Mårten Trotzigs Gränd, která je šiřoká pouhých 90 cm. Z Gamla Stanu přejdeme na  vedlejší  ostrov Riddarholmen, kde budeme obdivovat stejnojmenný kostel Riddarholmen, který je stockholmskou ikonou a současně místem posledního odpočinku švédských králů a královen. Cestou také zhlédneme rozsáhlou budovu parlamentu, která leží na malém ostrůvku obklopeném ze všech stran vodou. Pokračovat budeme po nábřeží ke královské opeře a  parku . Následovat bude volné odpoledne , kdy budete mít možnost vrátit se do kouzelného historického centra a navštívit např. Královský palác, Nobelovo muzeum a další pamětihodnosti dle vaší libosti. Večer se zájemci zavítáme na společnou večeři a budeme tak mít možnost seznámit se se švédskou gastronomií třeba v podobě tradičních masových kuliček s brusinkami.
3. den: Fakultativní plavba po stockholmském souostroví na ostrov Sandhamn nebo volný den ve Stockholmu. Se zájemci se po snídani se vypravíme na plavbu po stockholmském souostroví . Budeme proplouvat mezi stovkami malinkých ostrůvků a ostrovů a kochat se zdejší půvabnou přírodní scenérií. Cílem naší plavby bude ostrov Sandhamn s pěkným přístavem, který je rájem pro milovníky jachtingu. Zde budeme mít možnost zhlédnout jachty v přístavu, projít se malými uličkami města a obdivovat typické dřevěné švédské domky a třeba si i dát něco dobrého na zub v místní hospůdce či kavárně. V ceně výletu je i oběd na palubě výletní lodi. Kdo by se nechtěl zúčastnit plavby, bude mít individuální volno, které lze využít k návštěvě dalších zajímavostí města – např. Královského paláce, Nobelova muzea, Muzea švédské kultury či zábavního parku Gröna Lund Tivoli.
4. den: Jedinečná stockholmská radnice a výlet na ostrov Djurgården – oáza klidu a nádherná muzea. Dnešní program započneme u stockholmské radnice, jejíž věž z červených cihel představuje jeden z význačných stockholmských bodů viditelných z velké dálky. Zájemci budou mít možnost navštívit její  skvostné interiéry , které zahrnují také  jedinečný Zlatý sál . Radnice se každoročně 10. prosince stává  místem udělování Nobelových cen  a následného slavnostního banketu. Poté se vydáme na   ostrov Djurgården, jehož hlavní atraktivitou jsou  místní jedinečná muzea . Zájemci mohou navštívit  unikátní  Vasa muzeum, jehož hlavním exponátem a středobodem celé prohlídky je loď Vasa, která se potopila hned při své první plavbě v roce 1628 ve Stockholmském zálivu, kde ležela celá staletí a pod nánosy písku byla prakticky zakonzervována, díky čemuž se zachovala v obdivuhodném stavu. Světlo světa spatřila opět až po 333 letech, kdy byla slavnostně vytažena a umístěna v muzeu, které je v současnosti  nejnavštěvovanějším ve Skandinávii . Po absolvování prohlídky tohoto jedinečného námořního artefaktu se ještě plni dojmů přesuneme ke stockholmskému skanzenu, který je fascinujícím muzeem pod širým nebem. Jedná se o  nejstarší skanzen na světě založený v roce 1891 , který je současně také  zoologickou zahradou  a nám se tedy naskytne možnost pozorovat typická skandinávská zvířata. V průběhu prohlídky se zde seznámíme s architekturou a způsoby života v celém Švédsku v různých historických dobách. Budeme mít také možnost občerstvit se v místních restauracích a ochutnat  tradiční švédské pokrmy . V případě zájmu je možné navštívit také neméně známé Nordiska Museet (Muzem švédské kultury), zábavný park Grőna Lunds Tivoli či muzeum legendární švédské skupiny ABBA.
5. den: Po snídani dle letového řádu následuje program s průvodcem a odlet zpět do ČR. V případě příznivého letového řádu bude tento den věnován dalšímu programu s průvodcem nebo individuálnímu volnu, které můžeme využít k případnému nákupu suvenýrů. Podle letového řádu se pak společně přesuneme na letiště a odletíme zpět do Prahy.

15.08. - 19.08.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
22 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Stockholm–Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 2000 SEK (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 000 Kč