To nejlepší z Barcelony + KOUPÁNÍ U POBŘEŽÍ COSTA DORADA (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy

Neutuchající život v přímořské Barceloně! Na rušné ulici Las Ramblas, tržnici Boquería, v přístavu Port Vell, ale i v parku s papoušky v korunách stromů. Užijte si večerní atmosféru barů s tapas i sangrií. A v těchto stejně pestrých barvách objevíte kouzlo Gaudího děl. Vymaňte se z rutiny a dopřejte si rozličné zážitky v Barceloně!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Parc Güell

Dospělý 330.00 Kč
Dítě 240.00 Kč
Senior 240.00 Kč

Sagrada Familia (bazilika)

Dospělý 850.00 Kč
Student 800.00 Kč
Senior 700.00 Kč
Jiný 800.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně podávané formou bufetu, přes den možnost návštěvy množství restaurací a barů, případně fast food občerstvení a supermarketů

Ubytování: hotel

ubytování v hotelu v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Po příletu do Barcelony se dopravíme na hotel, kde se ubytujeme. V závislosti na čase příletu bude následovat procházka k přístavu Port Vell, k plážím či k městskému parku Ciutadella. V případě příznivého letového řádu nás čeká procházka k rušnému přístavu Port Vell,  ve kterém můžeme najít největší mořské auqarium na světě na který shlíží  socha Kolumba . Další možností je podívat se  k písčitým plážím Barcelonety  nebo k  Parku Ciutadella,  jednomu z hlavních parků města se zajímavými budovami přírodovědných muzeí či s českou stopou ve formě Lavičky Václava Havla.
2. den: Dnes se vydáme do okouzlující historické Barcelony, ale i na kopec Montjuïc pro výhled na Barcelonu.  Naši prohlídku města začneme na známém náměstí  Plaça de Catalunya , kde se setkává architektura středověké gotické čtvrti s budovami z 19. a 20. století, a my se vydáme do té historické části. Zastavíme se u Fontány Canaletas, abychom si vyslechli legendu o tom, kdo se z ní jednou napije, už navždy bude Barcelonu milovat. Kamkoli jde, vždycky se vrátí. Švitořící ulice Las Ramblas se spoustou drobných obchůdků nás dovede k největšímu městském trhu La Boquería, který je známý nejen svým velkým množstvím nabízených potravinářských produktů, ale také vysokou kvalitou svého zboží. Úzké uličky  historické gotické čtvrti Barcelony nás vtáhnou a objevíme v nich nejenom katedrálu  Katedrálu Sv. Eulálie , se kterou se pojí zajímavé legendy, a královské náměstí Plaça Reial , ale i náměstí  Sant Jaume bylo v minulosti římským centrem a jako administrativní centrum města funguje dodnes. Nedaleko se nachází Picassovo muzeum s kompletní sbírkou obrazů z umělcovy rané tvorby.  Odpoledne se vyvezeme na kopec Montjuïc, odkud je krásný výhled na město a přístav. Uvidíme také olympijský stadion, kde se konala Olympiáda v roce 1992. Na hradě Montjuïc byli v minulosti vězněni, mučeni a vyvražďováni politici a válečníci. Bývalo zde také vojenské muzeum. Hrad je veřejně přístupný. Montjuic nabízí k prohlídce také  nádherné parky a botanickou zahradu .
3. den: Vydáme se po stopách slavného barcelonského architekta Antoni Gaudího. Jeho genialita na nás zapůsobí nejen ze světoznámého chrámu Sagrada Familia či Parku Güell a také z jeho dalších výjimečných staveb. Dnes nás Barcelona uchvátí neuvěřitelnými modernistickými Gaudího budovami Casa Batlló a Casa Milà, známe také jako La Pedrera. Inspiraci hledal umělec hlavně v přírodě, a tak byste marně hledali rovnou linii. Zájemci vstoupí do unikátní  katedrály Sagrada Familia obrovských rozměrů. Kromě množství křesťanských symbolů je významná také nekonvenčním architektovým zobrazením svaté rodiny. Ke katedrále přiléhá malebný park, kde si můžete odpočinou. V odpoledních hodinách navštívíme Gaudího Parc Güell, kde se snoubí příroda s uměním. Jedná se o rozlehlý park s mnoha architektovými uměleckými díly, ze kterých vyzařuje autorova velká kreativita a představivost. Ve velkoleposti parku se odráží  autorovy původní ambice vytvořit z místa soběstačné zahradní město. Po celodenní prohlídce doporučujeme svlažit unavené tělo ve Středozemním moři a užít si tak známé pobřeží Costa Dorada. Večer bude vyhrazen na individuální program, doporučujeme však návštěvu místních barů a restaurací s "tapas a Sangrií" a zažít tak rušný noční život Katalánců.
4. den: V závislosti na letovém řádu můžeme volný čas strávit prohlídkou muzeí nebo nákupy. Poté nás čeká přesun na letiště a odlet zpět do Prahy. Pokud ještě zbyde časový prostor, doporučujeme navštívit muzeum pod širým nebem Poble Espanyol, které představuje typický venkov Španělska se spoustou obchůdků, dílen, barů a restaurací. Zájemci také mohou navštívit Fundació de Joan Miró - muzeum malíře, sochaře, rytce a keramika Joana Miró, které může upoutat rozsáhlou sbírkou jeho díla v jedinečném místě s velkými terasami a vnitřními nádvořími. Pro fanoušky fotbalu doporučujeme navštívit známý fotbalový stadion Camp NOU, který aktuálně prochází rekonstrukcí. Při návštěvě jeho muzea spatříte výstavu představující architektonický projekt s modely a audiovizuálními díly, které představují a vysvětlují všechny detaily toho, co bude novým domovem pro všechny fanoušky FC Barcelona. Na vzrušující proměnu stadionu FC Barcelona budete navíc shlížet z bodu Construction Viewpoint.  Pro milovníky moře se nabízí možnost rozloučit se se Španělskem procházkou do přístavu a k plážím, kde si mohou naposledy vychutnat poslední paprsky slunce této katalánské metropole u pobřeží Costa Dorada.

červenec 2024

11.07. - 14.07.24 čtvrtek - neděle
snídaně letecky
Sleva 5% 21 990 Kč 20 990 Kč
cena za 4 dny

srpen 2024

08.08. - 11.08.24 čtvrtek - neděle
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 4 dny

Cena zahrnuje

  • letenka Praha - Barcelona - Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 150 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 000 Kč