To nejlepší z Andalusie + GIBRALTAR + MOŘE (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy

Poznání i dovolenkové lenošení na pláži v jednom… Kde? Zkuste Andalusii a nebudete litovat. Zamíříte do nádherné Antequery, prohlédnete si starobylou Cordóbu i býčí arény v Málaze a Rondě. Neminete skalní útvary přírodního parku El Torcal či volně žijící makaky v Gibraltaru. A užijete si průzračné moře u Costa del Sol. Prožijte trochu jiné Španělsko – nalaďte se na vlny Andalusie!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 56 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo za příplatek 1 800 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Výlet do Rondy

Dospělý 1200.00 Kč

Lanovka Benalmadena

Dospělý 600.00 Kč
Dítě 550.00 Kč
Senior 550.00 Kč

Mešita v Córdobě

Dospělý 380.00 Kč
Dítě 230.00 Kč
Student 320.00 Kč
Senior 320.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Dle předpokládaného letového řádu přílet do Málagy v odpoledních hodinách. Následný odjezd na ubytování v Málaze a první seznámení s městem. Málaga je starobylé město  založené před více než 3000 lety fénickými kupci. Málagu poté vedlo nespočet kmenů a národností, nicméně hlavní roli sehráli v roce 711 Maurové, kteří město opevnili a udělali v něm největší přístav andaluského pobřeží té doby.  Málaga nabízí spoustu krásných památek, muzeí a parků, a zrovna v jednom z nich, v tom nejznámějším  Paseo del Parque  začneme prohlídku překrásnou Andalusií. Tento nádherný park, plný kontrastních fontán na každém konci, spojuje staré město s arénou  Plaza de Toros . Jižní strana je plná svěžích, zelených tropických zahrad s fontánami, jezírky a bary.
2. den: Příjemná procházka po Málaze, při které nevynecháme pevnost Alcazaba či starobylý hrad Gibralfaro. Odpoledne se vydáme přímořského letoviska Benalmádena proslulého unikátní lanovku do pohoří Mijas. Po snídani se vydáme na toulky krásnou Málagou, kde uvidíme  starobylou římskou pevnost Alcazaba , jež dominuje městu se svými třiceti věžemi a dvaceti opevněnými branami. Interiéry hradu ukrývají vyřezávané a malované stropy, místnosti jsou zdobeny římskou a arabskou keramikou společně s mozaikami. Uvnitř pevnosti se nachází různá nádvoří, kašny a zahrady. Poblíž pevnosti se nalézá  hrad Gibralfaro ze 14. století, odkud jsou nádherné vyhlídky na město. Poté se vypravíme  do centra města, které je plné restaurací, barů, butiků a obchůdků se suvenýry. Dominantou města je tzv. jednoruká katedrála, která se stavěla více než dvě a půl století. Zájemci mají možnost navštívit interiéry  muzea zdejšího rodáka Pabla Picassa nebo nakupovat na místním rušném trhu Mercado de Atarazanas.   Na závěr nevynecháme symbol celého Španělska,  býčí arénu , a procházku po promenádě, lemovanou  elegantními budovami z 19. století.  Odpoledne odjezd místní dopravou do přímořského  letoviska Benalmádena.  Společně se vydáme k místní turistické atrakci a zároveň k přímořské raritě, k lanovce do  pohoří Mijas, odkud se nám otevřou výhledy na okolní přírodu a  pobřeží Afriky. Zájemci také mohou navštívit  místní akvárium .
3. den: Dnes se vydáme do britské kolonie s bezcelní zónou – do Gibraltaru. Jde o  významné vojenské místo, místo, kde se střetává Atlantik a Středozemní moře . Nad celým městem ční mohutná skála s přírodní rezervací a nádhernými výhledy. Nejznámějšími obyvateli   této skály jsou makakové . Jedná se o jedinou volně žijící kolonii opic v Evropě. Pozor však na ně, protože velice rádi turistům odcizují svačiny. Doporučujeme výjezd lanovkou nahoru na špičku Gibraltarské skály, která se tyčí ve výšce více než 400 metrů nad mořem. Odpoledne bude dostatek volného času k bezcelním nákupům v centru města.
4. den: Volný den k relaxaci, možnost koupání a odpočinku na plážích Costa del Sol nebo výlet do Rondy. Čisté a teplé moře, příjemné písčité pláže doplněné veškerou myslitelnou infrastrukturou jsou ideální k odpočinku. Pokud by někoho přece jen odpočívání na pláži nebavilo, má možnost například fakultativně navštívit krokodýlí farmu, která se nalézá v Torremolinos, nebo se účastnit fakultativního výletu  do vesnice Mijas a města Rondy.   Po snídani nejprve odjezd do typické vesnice v pohoří Mijas , kde místní obyvatelé žijí v bílých domečcích, jež lemují klikaté úzké uličky. Poté se vydáme do města Ronda.  Ronda je andaluské město s velmi dávnou historií . Díky své strategické poloze sloužilo v minulosti především jako obranné město. Dochovaly se zde hradby a mnoho bran. Symbolem města je 98 metrů vysoký Nový most (Puente Nuevo) přes řeku Guadalevín , který spojuje moderní část města se starobylým centrem. V Rondě se také nachází jedna z nejstarších býčích arén ve Španělsku , jejíž součástí je muzeum, ve kterém se můžete podrobněji seznámit s historií býčích zápasů. V centru města lze zhlédnout kostel Panny Marie nebo navštívit Palacio de Mondragón či  arabské lázně .
5. den: V tento den společně pojedeme objednaným transferem do oblasti přírodního parku El Torcal a dále navštívíme jedinečnou Antequeru. Dopoledne přejedeme k  podzemnímu dolmenu   Cueva de Menga . Jedná se o dolmen pocházející z období 2 500 let př. n. l., jehož vnitřní prostor je tvořen ohromnými kamennými kvádry a deskami dosahujícími váhy až 200 tun. Odpoledne zamíříme do města Antequera , kterému se přezdívá „srdce Andalusie“. Dominantou města je arabská pevnost a historické jádro tvořené překrásnými kostely z dob renesance. Na závěr dne si uděláme příjemnou procházku v přírodním  parku El Torcal , kde budeme obdivovat divoké skalní útvary (je vhodné mít pohodlnou obuv). Návrat do Málagy ve večerních hodinách.
6. den: Celodenní výlet do starobylé Cordóby (UNESCO) . Uvidíme významné památky Cordóby jako Torre de la Colahorra, Římský most, maurskou Velkou mešitu – Mezquita , vystavěnou na místě někdejšího římského chrámu a vizigotského kostela, Alcazar, opevněný palác katolických králů a jeho překrásné zahrady i starou židovskou čtvrť s labyrintem úzkých uliček, která patří k největším ve Španělsku.  V dopoledních hodinách si město projdeme společně a odpoledne budete mít dostatek času, abyste navštívili památky dle libosti či si zašli třeba na ochutnávku typické andaluské kuchyně. Návrat do Málagy ve večerních hodinách.
7. den: Volný den k relaxaci, možnost koupání a odpočinku na plážích Costa del Sol.  Čisté a teplé moře, příjemné písčité pláže doplněné veškerou myslitelnou infrastrukturou jsou ideální k odpočinku. Pokud by někoho přece jen odpočívání na pláži nebavilo má možnost například fakultativního výletu lodí na moře (cca 2 hodiny) na tzv. delfíní cestu, na které lze pozorovat delfíny.
8. den: V brzkých ranních hodinách odjezd objednaným transferem na letiště a odlet zpět do Prahy.

16.10. - 23.10.24 středa - středa
snídaně letecky
35 990 Kč
cena za 8 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha-Málaga-Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 7x ubytování
  • 7x snídaně
  • dopravu v rámci výletů v programu do Gibraltaru, Córdoby a NP El Torcal
  • jednosměrná jízdenka na lanovku na Gibraltaru a vstup do přírodního parku
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • fakultativní výlet do Rondy
  • doporučené kapesné cca 250 € (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 7 700 Kč