Krásy Andorry a malebného katalánského pobřeží


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Katalánské pobřeží zdaleka nejsou jen písečné pláže. Přímo vedle pláží nebo jen v nedaleké vzdálenosti leží mnoho zajímavých středověkých městeček, která jsou rájem pro fotografy milující romantická zákoutí. Náš zájezd propojuje návštěvu těchto zajímavých míst s návštěvou Andorry, ministátečku, který leží v srdci Pyrenejí.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den: Příjezd do ANDORRY , nejvýše položeného ministátečku Evropy, ubytování, volno.
3. den: Výlet v oblasti trojmezí Andorra – Francie – Španělsko. Výjezd na sedlo PORT D´ ENVALIRA (2 408 m n.m.). Krátká vycházka na hřeben mezi Francií a Andorrou s vyhlídkami na obě strany. Přejezd do údolí VALIRA D´ORIENT, odtud výlet do oblasti mnoha jezer a jezírek, ESTANY DELS PESSONS, DE LES FONTS, RODO a další. Cesta malebnou krajinou podél potoků a jezírek, kterou uzavírají vrcholy Pic dels Pessons (2 846 m n.m.) a Pic de Pibus (2 858 m n.m.).
4. den: ANDORRA LA VELLA – nejvýše položené hlavní město Evropy (1 080 m n.m.). Staré město je charakteristické svými kamennými ulicemi a domy. Po cestě na pobřeží návštěva kostela LA SEU DE URGEL, který hrál v minulých dobách významnou úlohu v duchovním životě obyvatel pod Pyrenejemi. Dojezd na pobřeží.
5. den: BESALÚ – malé, ale velmi pěkné historické městečko ve vnitrozemí, založené již Římany se zachovalou románskou architekturou známé svým kamenným středověkým opevněným mostem. GERONA – malebné historické město s pěknou katedrálou, která skrývá unikátní gobelín Stvoření, krásné uličky starého města.
6. den: MONTSERRAT – horský benediktinský klášter ležící v bizarním skalnatém pohoří. Jde o jedno z nejposvátnějších míst Katalánska, zasvěcené Panně Marii Montserratské. Odpoledne odpočinek a koupání.
7. den: Návštěva starobylého městečka PALS, které má zajímavou polohu na kopci, a ze kterého lze spatřit i mohutný hřeben Pyrenejí oddělující Katalánsko a Francii. V městečku se nachází mnoho malebných zákoutí, kde je možné nafotit nádherné snímky. Dále CADAQUÉS – bílé pobřežní městečko, které svou romantickou krásou lákalo i řadu umělců (např. S.Dalího). Pobřeží je tvořeno malými plážemi a rozeklanými útesy, které zvyšují atraktivitu tohoto místa. V romantických bílých uličkách najdete opět mnoho krásných zákoutí.
8. den: Výlet za krásami pobřeží. BLANES – návštěva botanické zahrady. Romantický výlet lodí podél skalnatého pobřeží do TOSSY DE MAR – starobylé městečko s dávnou minulostí, rozložené v malebném zálivu a známé nádhernou a stále čistou pláží.
9. den: Pobyt u moře s koupáním nebo návštěva BARCELONY (UNESCO) – metropole Katalánska (zajímavá gotická čtvrť, přístav, vrch Montjuic, tepna starého města La Rambla a hlavně velké množství staveb slavného španělského architekta Antoni Gaudího – Sagrada Familia, Tři Grácie, La Pedrera aj.). Večer odjezd do Čech.
10. den: Návrat v podvečerních až večerních hodinách.

01.06. - 10.06.24 sobota - pondělí
polopenze autokarem
15 990 Kč
cena za 10 dní (7 nocí)

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 7x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 7x polopenze

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 450 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3500 Kč)