SKVOSTY SLOVINSKA

od 9 990 Kč

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Supertipy

Julské Alpy, jezera, Jaderské moře, historická města, gigantická jeskyně, ochutnávka vína, ubytování ve stylovém horském hotelu, polopenze v ceně.

Ubytování: hotel ***

5x nocleh s polopenzí ve dvoulůžkových pokojích (s vlastním příslušenstvím, TV a fénem) v horském penzionu*** Rute ve vesnici Gozd Martuljek u střediska Krajnska Gora v Julských Alpách na severozápadě Slovinska. Nad hotelem se majestátně vypíná téměř 2.500 m vysoký štít hory Spik. Pokoje mají vlastní soc. zařízení a TV. Snídaně jsou formou kontinentálního bufetu, večeře servírované.

Program zájezdu

1. den: V 5.30 hodin ráno (26.8.) odjezd od stanice metra Strašnická (V Olšinách, Praha 10). Cesta přes Rakousko do severního Slovinska. Odpoledne program v kouzelné scenérii Bledského jezera – městečko Bled, možnost vyhlídkové plavby po jezeře, romantický ostrov a zřícenina středověkého hradu. Večeře a nocleh v hotelu.
2. den: Po snídani celodenní program v Julských Alpách: procházka k vodopádům Savice, zastávka u Bohinjského jezera, fakultativně výjezd lanovkou na vrchol Vogel – panoramatický výhled na vrcholové partie Julských Alp (včetně nejvyšší hory Triglav), zastávka v horské vesnici Ribčev Laz. Procházka romantickou soutěskou Vintgar. Večeře a nocleh v hotelu.
3. den: Po snídani celodenní program v Julských Alpách: vyhlídková jízda Triglavským parkem – horský amfiteátr Špikova skupina, Vršič – nejvýše položený slovinský průsmyk (1.611 m), pramen řeky Soča, přes sedlo Predel přejezd do Itálie a zastávka u Predelského jezera, nejhezčí partie italských Julských Alp u Fusine. Návrat do Slovinska a zastávka ve středisku slovinských zimních sportů – Planica. Večeře a nocleh v hotelu.
4. den: Po snídani prohlídka slovinské metropole Lublaně – odkaz stavitele Plečnika, hrad, historické centrum. Odpoledne prohlídka malebného historického města Škofja Loka.Večeře a nocleh v hotelu.
5. den: Po snídani program ve slovinském krasu: Dopoledne prohlídka Postojenské jamy – největší krápníkové jeskyně v Evropě, jízda podzemním vláčkem, koncertní dvorana. Prohlídka Predjamského hradu. Odpoledne návštěva vinařství. Degustace vína s pohoštěním. Večeře a nocleh v hotelu.
6. den: Po snídani přejezd na pobřeží Jaderského moře a prohlídka malebného historického města s benátskou architekturou - Piran. Možnost koupání v Jaderském moři. Večer překročení italských hranic a procházka v centru přístavního města Terst, kde se mixuje novodobá habsburská a středomořská kultura s antickými památkami.
7. den: Ráno návrat do Prahy.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • 5x ubytování v horském penzionu***
  • 5x polopenzi
  • dopravu klimatizovaným busem s WC
  • průvodce
  • zákonné pojištění

Cena nezahrnuje

  • Příplatek za jednolůžkový pokoj činí 4.000,- Kč

Výlety

  • Orientační částka na vstupy, lanovky a jízdenky: cca 110 EUR (lodní výlet po Bledském jezeře cca 17,- €, lanovka na Vogel 20,- €, vodopád Savica 3,- €, Vintgar 10,- €, jeskyně Postojenská jeskyně + hrad 39,- €, vinařství cca 17 € (5-6 druhů vína + sýry, uzené, pršut)