Lázně Dobrna - Boutique Hotel Dobrna, 3 noci v termálech

od 9 850 Kč

  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Lázně a wellness pobyty

Boutique Hotel Dobrna

Boutique Hotel Dobrna **** znovu otevřel své brány v roce 2020 a nabízí svým hostům luxus v klidu, soukromí a nedotčené přírodě.

Příběh Boutique Hotelu Dobrna se začal psát již v roce 1862. Jako součást tehdejšího lázeňského komplexu hostil významné osobnosti z celé Evropy.

Při první rekonstrukci hotelu jsme chtěli zůstat věrni bohaté tradici Terme Dobrna a dodržovat udržitelný rozvoj, proto jsme se rozhodli zachovat architektonické prvky této krásné budovy. Navíc jsme prolínáním přírodních materiálů, jako je dřevo, kámen a sklo, ještě více přiblížili přírodu našim hostům.

Zachováno zůstalo nádherné schodiště, které vás zavede do třinácti exkluzivních pokojů Superior, Deluxe a Premium. Tyto pokoje svým jedinečným vybavením uspokojí i ten nejnáročnější vkus klientů. Světlo pronikající velkými klenutými okny přináší vzdušnost a naplňuje každý pokoj energií. Design koupelny, která odděluje sprchu od pokoje pouze skleněnou stěnou, potěší ty páry, které hledají blízkost. Soukromí je v tomto butikovém hotelu zaručeno.

Pokoje mají možnost 1 přistýlky pro dítě do 13,99 let, dítě do 3,99 let bez lůžka (spí s rodiči), má pobyt zdarma.

Stravování je formou bohatéjo bufetu (snídaně i večeře). Snídaně jsou v přízemí Boutique hotelu Dobrna, večeře v restauraci hotelu Vita****.

Útěk do zelené oázy

Vynikající je nejen vybavení pokojů, ale také výjimečné prostředí samotného místa, které leží na úpatí hory Paški Kozjak. Výhled z pokojů na úchvatný 200 let starý park je podmanivý a vybízí k procházce mezi mohutnými stromy, k nalezení stínu a vlastního místa pro zklidnění myšlenek. Můžete si také vybrat z aktivit, jako je cyklistika, pěší turistika nebo tenis.

Svou stopu ve vás jistě zanechá i bohatá historie lázní s termálním pramenem, který byl objeven již v roce 1403.

Ve čtyřhvězdičkovém Boutique Hotelu Dobrna si můžete vybrat z celé řady pobytových balíčků.

Ať už si Boutique Hotel Dobrna vyberete pro romantický víkend ve dvou, wellness hýčkání nebo jen pro ústup do soukromí, dovolená bude jedinečným butikovým zážitkem a nezapomenutelným příběhem, o který se budete chtít podělit.

Pro dokonalou relaxaci a hýčkání si hosté mohou pronajmout soukromou saunu ve Vip Sauna Parku nebo si vybrat z široké nabídky masáží, rituálů a ošetření obličeje a těla v Masážním centru LaVita.

Na místě se platí pobytová taxa ve výši 2,50 Eur/os./noc a jednorázové přihlášení 1,50 Eur/os.

Boutique Hotel Dobrna, 3 noci v termálech

balíček služeb obsahuje:

ubytování ve dvoulůžkovém pokoji

snídaně v Boutique Bar (Boutique hotel Dobrna)

večeře formou bufetu v hotelu Vita****

koupací župan po dobu pobytu

neomezené koupání v bazénech s léčivou termální vodou v hotelu Vita

animační program dle nabídky hotelu

bezplatné parkování v blízkosti hotelu

WiFi připojení zdarma

Destinace: Lázně Dobrna jsou nejstarší slovinské termální lázně s více než 600letou tradicí. Mírné podnebí bez mlhy a mrazivých větrů již v pravěku přilákalo první obyvatele ke stavbě sídliště na blízkém kopci Gradišči. O jejich přítomnosti svědčí nález pokladu ve formě 500 keltských mincí. Další nálezy dokazují, že Dobrnu znali také Římani. Již tenkrát pravděpodobně užívali místní teplou vodu. Také první slovinští obyvatelé věděli o výskytu teplé vody, horní sídliště pojmenovali Toplice (pozn. překl. »toplice« znamenají lázně). Spodní sídliště dostalo název odvozený od dubu Dobrna (pozn. překl. »dob« znamená dub).

První písemná zmínka o lázních a termálním prameni pochází z roku 1403. Od roku 1542 je termální voda v Dobrně uznána jako ideální prostředek při léčbě gynekologických a urologických nemocí, revmatizmu a jemu podobných onemocnění, při nemocech a zranění pohybového aparátu. Má léčivé účinky také na pacietny s periferním onemocněním žilního systému, pacienty s neurologickými problémy, s cukrovkou, zvýšeným krevním tlakem, lehčími nemocemi srdce a dýchacích orgánů.

Cena zahrnuje

  • 3 x ubytování za osobu, 3 x polopenzi, vstup do termálních bazénů, služby dle balíčku

Cena nezahrnuje

  • Pobytová taxa se platí na místě - 2,50 Eur/os./den + 1,50 Eur/os. přihlašovací poplatek. Cena neobsahuje dopravu, delegáta, pojištění léčebných výloh a storna - možno dokoupit