Rájecké Teplice A Krásy Malé Fatry


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Relaxace, termální bazény, krásná příroda, lehká turistika, ale i památky a místní folklór, to je kombinace zájezdu, který prožijeme v Rájecké dolině s množstvím zajímavostí a historických památek. Krajina je protkaná turistickými trasami a cestičkami na úpatí Malé Fatry. Celý týden budeme ubytování v Rájeckých Teplicích a relaxační pobyt si zpříjemníme výlety do blízkého okolí. Navštívíme Jánošíkovu Terchovou, projdeme slavné Jánošíkovi diery. Vyjedeme lanovkou do Snilovského sedla a vystoupíme na Velký Kriváň, shlédneme Šútovský vodopád. Vyprávíme se i k pohádkovému zámku Bojnice či do Čičman se zachovalými dřevěnicemi. Čeká nás město Žilina a výhledy ze středověké pevnosti Lietava.

hrad Lietava – Rájecké Teplice – Malá Fatra – Terchová – Jánošikovy diery – Čičmany – Rajecká Lesná - Slnečné skaly – Vrátná – Velký Kriváň – Šutovský vodopád – Bojnice - Žilina

TERMÁLY, RELAXACE A LEHKÁ TURISTIKA

WELLNESS POBYT S VÝLETY V RÁJECKÉ DOLINĚ

Orientační ceny vstupného: Hrad Lietava - zdarma
Muzeum J. Jánošíka - 2 €
Čičmany - 2 €
Betlém Rajecká Lesná - zdarma
Lanovka na Snilovské sedlo 11 €
Zámek Bojnice 10 €
Zoo Bojnice 8 €
Termální koupaliště Bojnice 8 €

Aphrodite Spa
Termální bazény 2 hod. 20 €
Termální bazény celodenní 30 €

Saunový svět 2 hod. 28 €
Saunový svět 3 hod. 35 €
Saunový svět celodenní 55 € (v ceně Saunového světa jsou zahrnuté vstupy do termálních bazénů a Natural spa)

městský poplatek 1 €/osoba/noc

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 16.08. - 22.08. Odjezd A (Olomouc bez příplatku)

Ubytování: různé

Hotel a penzion přímo v Rájeckých Teplicích.

Hotel ** - jednoduché 2lůžk. pokoje s příslušenstvím v podkroví, sleva na vstup do SPA Aphrodite 20 %
Penzion *** - rodinný penzion, stylové 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, sleva na vstup do SPA Aphrodite 5 %

Městský poplatek 1 €/osoba/noc

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v ranních hodinách do Rájeckých Teplic. Cestou návštěva zříceniny, mohutné středověké pevnosti hradu LIETAVA , který se vypíná nad okolím Žiliny a patří k nejrozsáhlejším na Slovensku, krásné výhledy do okolí. Odjezd na ubytování do hotelu v Rájeckých Teplicích, seznámení se s lázeňským městečkem.
2. den: RÁJECKÉ TEPLICE a relaxace v příjemných termálních lázních ve stylu antiky SPA APHRODITE , první lázně na Slovensku, které vybudovaly moderní vodní svět s vnitřními a venkovními termálními bazény a saunový svět. Přírodní termální prameny mají vynikající léčebné účinky na nemoci pohybového ústrojí, stavů po úrazech a nervových onemocnění. Individuální volno, atmosféra lázeňského městečka.
3. den: Odjezd do nedalekého turistického ráje MALÁ FATRA , návštěva TERCHOVÉ s lidovou architekturou dřevěnic na kopanicích a odtud se vydáme na JÁNŠÍKOVY DIERY , jedna z nejkrásnějších tras Malé Fatry, turistika v soutěsce plné vodopádů, kaskád, skalních útvarů a nezapomenutelných scenérií. Zdatnější turisté mohou vystoupat přes Diery až na MALÝ ROSZUTEC (1413 m). Odpoledne všichni návrat busem a relaxace v termál. bazénech, lázních a parcích Rájeckých Teplic.
4. den: Výlet za slovenským folklórem. Návštěva vesnice ČIČMANY , proslavené svými nádhernými kroji, zachovalými dřevěnicemi, které jsou pomalované bílými vzory, národopisné muzeum Radenův dům, barokní zámeček ve středu vesnice. Můžeme zde ochutnat i pravou slovenskou kuchyni. RAJECKÁ LESNÁ a prohlídka největšího dřevěného vyřezávaného betlému v Evropě, dílo mistra Jozefa Pekara. Před návratem do lázní procházka Rajeckou dolinou kolem SLNEČNÝCH SKAL v nádherném prostředí chráněné přírodní rezervace.
5. den: Krásy Malé Fatry. Autobusem odjedeme do Vrátné doliny a odtud lanovkou do SNILOVSKÉHO SEDLA . Pro zájemce je připraven nenáročný výšlap na nejvyšší vrchol celé Malé Fatry – VEĽKÝ KRIVÁŇ (1709 m) na hlavním hřebeni mezi Malým Kriváněm a Chlebem, resp. mezi sedlem Bublen a Snilovským sedlem. Veľký Kriváň je hojně navštěvovaný nejen kvůli své výšce a nádherným výhledům do všech stran, ale také kvůli velmi dobré dostupnosti ze Snilovského sedla. Cesta ze sedla na vrchol trvá asi půl hodiny a překoná převýšení necelých 200 m. Všichni poté pokračujeme zpět přes chatu pod Chlebom do Šútovské doliny a k ŠÚTOVSKÉMU VODOPÁDU ve výšce 830 m n. m, krásný nejvyšší vodopád Malé Fatry (38 m). Autobusem se ze Šútova vrátíme do Rájeckých Teplic.
6. den: Výlet do lázeňského města BOJNICE . Prohlídka nejkrásnějšího zámku na Slovensku, připomínající slavné zámky na Loiře. Bojnická hradní jeskyně , neobvyklý přírodní výtvor vyzdobený nikoliv krápníky, ale méně známými hráškovitými a bochníkovitými útvary. Koupání v termálním koupališti s léčivými prameny o teplotách 30°C až 48°C se využívají především k léčbě revmatických a nervových onemocnění. Možná návštěva i nejstarší zoologické zahrady na Slovensku, atmosféra lázeňského města.
7. den: Po snídani odjezd domů. Cestou navštívíme "perlu na Váhu" město ŽILINA . Prohlídka městské památkové rezervace, krásně zrenovované historické jádro.

Cena zahrnuje

  • 6x polopenzi,
  • 6x ubytování dle vašeho výběru - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj hotel** 800 Kč
  • 1lůžk. pokoj penzion*** 3300 Kč
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex pojištění vč. storna zájezdu 250 Kč
  • vstupné vč. vstupů do lázní, fakult. služby, lanovky a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"