Singapur, Malajsie s pobytem na Penangu nebo Langkawi


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Singapur • Tampin • Malacca • Kuala Lumpur • Kuala Gandah • Batu Caves • Cameron Highlands • Penang

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 15

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy (s mezipřistáním) do Singapuru.
2. den: přílet do Singapuru , transfer do hotelu, ubytování. Dle časových možností fakultativní výlety.
3. den: snídaně, půldenní prohlídka Singapuru (výhled na Padang, Cricket Club, Parlament, radnice, chrám Tukan Hock Keng). Dále cesta přes Čínskou čtvrť na horu Faber – panoramatický výhled na město. Následuje návštěva manufaktury a odjezd do botanické zahrady. Odpoledne možnosti fakultativních výletů, nocleh v Singapuru.
4. den: ráno po snídani odjezd vlakem do Tampinu. Cesta povede mezi plantážemi a místními vesničkami. Příjezd do Malaccy, města zařazeného na UNESCO seznam. Prohlídka města: Bukit China, Port de Santiago, kostel St. Pavla, Chen Hoon Teng klášter a další, procházka po Junker street. Nocleh v Malacce.
5. den: po snídaní odjezd do Kuala Lumpur, prohlídka města započne u soutoku dvou řek, Královského paláce, Národního památníku, jezera a parků, Národní mešity, pokračování k železniční stanici, jež byla postavena v romantickém maurském slohu, návštěva ústředního náměstí Merdeka, zastávka na focení u dvojice mrakodrapů, které patří ropné firmě Petronas, China Tlen, Majsid Jamek, starý a nový královský palác, městská galerie. Ubytování v hotelu a nocleh v Kuala Lumpur.
6. den: snídaně. Odjezd do Kuala Gandah Elephant Sanctuary – středisko, kde se starají o slony. Budete mít možnost seznámit se s nimi z těsné blízkosti. Návrat do Kuala Lumpur, dle časových možností individuální program. Nocleh.
7. den: snídaně, odjezd do pohoří Cameron Highlands - až do výšky 1542 m n. m., kde se pěstuje proslulý čaj, první zastávka bude u hinduistického kláštera postaveného u jeskyní Batu . Dále zastávka u vodopádů Iskandar. Cesta po Cameron Highlands nabízí překrásné výhledy na plantáže, čajové manufaktury, místní trhy a jahodové plantáže. Nocleh v Cameron Highlands.
8. den: snídaně a brzy ráno odjezd na ostrov Penang. Po cestě několik zajímavých zastávek – Sam Poh Tong – jeskynní klášter, královské město Kuala Kangsar , které je častým námětem fotografů, mešitou Ubudiah, Iskandariah palác a Istana Kenangan. Pokračování mangrovníkovým pralesem, který hraje důležitou roli v místním ekologickém systému a chrání pobřeží před erozí. Procházka pralesem. Z dřeva mangrovníků se zpracovává uhlí, zastávka v místní „výrobně“ uhlí. Zastávka u jezera Bukit Metan, známého svým rehabilitačním centrem pro orangutany. Na ostrov Penang se dostanete nejdelším mostem na světě, který je přezdívaný Perla Orientu. Nocleh v Georgetown .
9. den: snídaně, dopoledne prohlídka Penangu - objevování nejslavnějších památek a kostelů, např.: muzeum Fort Cornwallis, čínské město Little India, Khoo Kongsi Clan House a Reclining Buddha. Poté pokračování objížďkou pohoří a chrámů, výjezd lanovkou na horu Penang 830 m n. m. s panoramatickou vyhlídkou na Georgetown a poté návštěva chrámu Kek Lok Si, který je největším buddhistickým chrámem v Malajsii. Po prohlídce transfer do hotelu na pobřeží a ubytování.
10. den: individuální program u moře, koupání, odpočinek.
11. den: snídaně, odjezd na letiště a přelet z Penangu do Kuala Lumpur, následně odlet do Evropy.
12. - 13. den: přílet do Prahy.