Malajsie a Singapur (nejen) pro gurmány


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Nikde jinde v Asii nejsou prvky tří velkých kulinářských tradic – čínské, indické a malajské (navíc obohacené o koloniální vlivy) – tak vzájemně propletené, jako je tomu na Malajském poloostrově. Jeho poloha na křižovatce obchodních cest přitahovala kupce z celého světa, kteří formovali místní kulturu a výsledkem je obrovská rozmanitost nejen místní kuchyně. Vydejte se s námi na kulinářskou cestu do oblasti, kde každé jídlo je malým svátkem. Projdeme se čínskou čtvrtí Kuala Lumpuru vonící smaženými nudlemi a pečícím se masem, romanticky zašlými uličkami Penangu s vůní vyhlášeného karí a okolo malých stánků s jídlem, krčících se ve stínu zářících mrakodrapů Singapuru. Ochutnejte s námi Malajsii a Singapur – směs nejrůznějších vlivů, které spolu vytvářejí možná překvapivý, ale o to harmoničtější celek!
Velikost skupiny:
6–16 účastníků

Stravování: polopenze

polopenze

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Kuala Lumpur : přílet do hl. m. Malajsie, večer u majestátních Petronas Twin Towers – nejvyšší "dvojčata" světa (452 m), náměstí Merdeka s koloniálními budovami ; večeře u pouličních stánků v čínské čtvrti – autentická čínská kuchyně , vyhlášené rýžové nudle char kway teow a další místní speciality.
3. den: Kuala Lumpur – George Town : půldenní přejezd na ostrov Penang – cestou zastávka u hinduistického chrámu v jeskyních Batu ; George Town – krásně zachovalé koloniální centrum ; večeře u některého z tzv. hawker stalls – pouliční stánky nabízející bohatou kombinaci pokrmů čínské, indické a malajské kuchyně , možnost okusit opravdu rozdílné chuti – např. ostrou, lehce nakyslou polévku laksa.
4. den: Ostrov Penang : uličky George Townu odrážející bohatou historii – koloniální památky, rezidence bohatého čínského obchodníka, chrámy mnoha náboženství a pestré trhy, shromažďovací domy čínských klanů ; oběd či večeře zaměřená na místní specialitu nasi kandar – rýže s možností výběru mnoha příloh (ryby, kuře, vejce), lahodné karí omáčky nabírané přímo z hrnců.
5. den: Penang – Singapur : přelet do "Lvího města" s bohatou koloniální minulostí, dnes moderní velkoměsto vyhlášené svou čistotou – pestré etnické čtvrti a koloniální památky , supermoderní budovy na březích zátoky Marina; večeře na jednom z nočních trhů – možnost ochutnávky specialit kuchyní a chutí tak různých a pestrých, jako je Singapur samotný.
6. - 7. den: Singapur – Melaka Praha: přejezd zpět do Malajsie a pokračování do nejstaršího malajského přístavu – staré uličky s koloniální architekturou , projížďka lodí po řece; pozdní oběd ve stylu baba-nyonya (unikátní mix čínské a malajské kuchyně – voňavé omáčky kořeněné zázvorem a ochucené kokosovým mlékem), případně večeře – vyhlášené satay , marinované masové špízky namáčené v arašídové omáčce; přejezd na letiště v K. Lumpuru a odlet, přílet do ČR 7. den.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Kuala Lumpur–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x přelet Penang–Singapur
  • pronajaté mikrobusy
  • 4x hotel *** se snídaní
  • 5x večeře zaměřená na místní speciality
  • vstupné do památkových objektů dle programu
  • český odborný průvodce China Tours

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj – 4800 Kč