Petrohrad a Petrodvorce s návštěvou Pobaltských republik


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Pro ty, kteří nemají mnoho času, jsme připravili podrobný týdenní zájezd do Pobaltských republik, které jakožto řádní členové EU jsou již snadno přístupné. Litva, Lotyšsko i Estonsko nabízejí nespočetně krás, i když jsou to země převážně rovinaté. Nejvíce jich můžete objevovat v jejich hlavních městech, která jsou všechna zapsána na seznamu UNESCO.

Pořadí navštívených míst může být změněno.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v dopoledních hodinách. Noční přejezd přes Polsko.
2. den: Hlavní město Lotyšska RIGA (UNESCO) (9hodinová prohlídka) se starým městem na východním břehu Daugavy. Kromě starého centra s historickými, architektonickými a kulturními památkami od 14. stol. se v Rize nachází také několik ulic s množstvím krásných secesních domů, díky kterým je Riga skvostem secesní architektury. Nocleh.
3. den: Nejznámější národní park Lotyšska – NP GAUJA. Unikátní přírodní scenérie se zalesněným údolím řeky Gauji, cihlový HRAD TURAIDA, který se tyčí přímo nad jejími vodami. Dojezd do Tallinnu, dle času začátek prohlídky. Nocleh.
4. den: TALLINN (UNESCO) – město ležící u Finského zálivu. V průběhu prohlídky navštívíme Staré město, hanzovní cechovní a kupecké domy, Katedrální vrch Toompea, starobylé kostely. Tallinn nabízí také mnoho romantických uliček a náměstíček s možnostmi příjemného posezení. Přejezd do Ruska, dle času první seznámení s městem. Nocleh u Petrohradu .
5. den: Návštěva jednoho z vrcholů celého zájezdu - parku PETRODVORCE , jehož srdcem je Velká kaskádová vodní třída. Krásný park s fontánami po vzoru Versailleských zahrad a pavilonů. Dále prohlídka klenotu carského Ruska PETROHRADU (UNESCO): procházka historickým centrem této metropole na Něvě - Petropavlovská pevnost , chrám Vzkříšení Krista, který vyrostl na místě, kde byl v r. 1881 zabit car Alexandr II., Něvský prospekt a další. Pro zájemce večerní výlet do krásně osvíceného centra města.
6. den: CARSKOJE SELO u Petrohradu – monumentální palác, který pro carevnu Alžbětu postavil architekt Rastrelli, a který byl symbolicky pojmenován na počest Kateřiny Veliké. Kopie slavné Jantarové komnaty dle fotografií originálu ztraceného během 2. sv. války. Pokračování prohlídky PETROHRADU .
7. den: Dokončení prohlídky PETROHRADU : Zimní palác, jedinečná galerie Ermitáž, Palácové náměstí s Alexandrovým sloupem, procházka po Něvském prospektu , hlavní tepně Petrohradu . Možnost plavby lodí po Něvě. Noční přejezd do Vilniusu.
8. den: VILNIUS (UNESCO) – hlavní a největší město Litvy, které svým půvabem a atmosférou připomíná Prahu, staré město patří k nejrozsáhlejším městským jádrům v Evropě. Nocleh.
9. den: Návštěva vodního hradu TRAKAI, jedinečná památka v přírodním parku nedaleko Vilniusu. Dále cesta přes Polsko do ČR.
10. den: Příjezd v ranních hodinách.

Cena zahrnuje

  • pojištění léčebných výloh a storna
  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 6x nocleh (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x snídani

Výlety

  • vízum do Ruska - od října 2019 je možné si vyřídit na http://electronic-visa.kdmid.ru pro Petrohradskou oblast elektronická víza indiv. Tato víza jsou zdarma. Za poplatek 150 Kč/os. vyřídí víza CK. Potřebné info obdržíte 1 měsíc před odjezdem.V období pandemie Covid-19 bylo vydávání elektronických víz ze strany Konzulátu Ruské federace zrušeno. Tato situace stále ještě přetrvává a bohužel nejsou dostupné informace, kdy a zdali vůbec budou letos elektronická víza obnovena. Může se stát, že i v případě tohoto zájezdu budou vyřizována klasická víza vlepovaná do cestovního pasu za cenu 1 990 Kč/os.
  • V případě jakékoliv změny Vás budeme obratem informovat (např. bude-li vízum opět zpoplatněno apod.).
  • návštěva Carského Sela s Jantarovou komnatou - nutno rezervovat již při zakoupení zájezdu, rezervaci ale ruský partner potvrdí až cca 14 dní před odjezdem, nebude-li potvrzena, částka bude klientovi obratem vrácena (příplatek: 890 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2700 Kč)