Národní park Kalkalpen - Národní park Kalkalpen - vápencový svět hor ***


  • ubytování: gasthofubytování: gasthof
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Okružní stezky, pastviny a zelené louky na Wurzeralm, idylické jezero Schiederweiher – perla údolí Stodertal, mohutný horský masiv Totes Gebirge, Tauplitzalm – největší horská jezerní plošina střední Evropy, Hinterstoder – vyhlídkové plošiny, ideální podmínky pro nenáročnou turistiku, koupání pod hotelem.

nas_tip: V Národním parku Kalkalpenen je jedinečná a nedotčená příroda. Kdo nechcete strávit hodně času v autobuse na cestě, využijte této možnosti a pojeďte se s námi podívat do této oblasti Rakouska, která se nachází na hranicích Horního Rakouska a Štýrska, jen pár kilometrů od českých hranic. A věděli jste, že místo, které navštívíme jezero Schiederweiher v Hinterstoderu je nejkrásnějším místem v celé zemi. Na konci roku 2018 byl tento rakouský vítěz oznámen na ORF2 v rámci televizní soutěže "9 míst - 9 pokladů".

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Praha a České Budějovice.

Ubytování: gasthof

Starší gasthof Huttersberg leží nad alpským střediskem Windischgarsten, v části Edlbach. Z gasthofu je krásný výhled na okolní hory. V hotelu je malá recepce, restaurace, terasa. Ubytování je v pěkných 2-4 lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Snídaně je formou jednoduššího bufetu. Večeře je menu o 3 chodech s možností výběru ze 2 hlavních jídel od 2. dne a malý salátový bufet. Pod hotelem (cca 700 m) je možné navštívit přírodní koupaliště, kde mají klienti gasthofu vstup zdarma.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z Prahy. Zastávka ve vesnici Rossleithen, která je známá především díky kovářům kos, kteří dříve pracovali podél řeky Piessling. Půlhodinová procházka k zlatému hřebu přírody – impozantnímu prameni řeky Piessling, který pramení přímo v krasové jeskyni. Je to jeden z největších krasových pramenů ve Východních Alpách. Ubytování v gasthofu v Edlbachu, večeře. 2. den – snídaně, odjezd naším autobusem do Hinterstoderu. Nenáročná procházka k idylickému jezeru Schiederweiher – neuvěřitelné výhledy na nejvyšší vrchol pohoří Totes Gebirge – Grosser Priel (2.515 m) a vedlejší výrazný vrchol Spitzmauer (2.446 m). Tyto dvě mohutné hory se za příznivého počasí zrcadlí na jeho tiché hladině (kratší varianta celkem 1 h, delší varianta celkem 1,5 h). Přejezd autobusem k lanovce v Hinterstoderu, výjezd kabinkovou a sedačkovou lanovkou na Hutterer Hössl (1.858 m), procházka kolem jezera Schafkogelsee, možnost občerstvení, dvě vyhlídkové plošiny Dachsteinblick a Schafkögel s gigantickými scenériemi. Večeře. 3. den – snídaně a odjezd naším autobusem do Bad Mittendorfu, výjezd po vysokohorské silnici Tauplitzalmstrasse na Tauplitzalm (1.650 m) – největší horská jezerní plošina střední Evropy - 6 jezer s křišťálově čistou vodou. Plošinu protkává množství turistických tras, které umožňují různě pohodlné procházky bez velkého převýšení. Oblast je proslulá jako zahrada Alp, hned od jara jsou zde horské louky posety různými květy. Záplavy barevných květů hořců či růžových horských azalek vytvářejí fantastické scenérie. Večeře.4. den – snídaně, odjezd naším autobusem do Spittal am Pyhrn, výjezd pozemní lanovkou na náhorní plošinu Wurzeralm (1.400 m). Okružní nenáročná turistická stezka (2h) s odbočkou k jezírku Brunnsteiner See. Možnost posezení na terase u Linzerhaus s krásnými výhledy na horský svět s vrcholem Wascheneck (2.389 m) a s bizarní skalní stěnou Rote Wand. Kolem poledne odjezd do ČR. Návrat ve večerních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).

Slevy

  • slevy pro děti 6-14,9 let ubytované na 3. a 4. lůžku

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem, 3x ubytování v gasthofu *** s polopenzí (snídaně formou jednoduššího bufetu, večeře formou menu o 3 chodech s možností výběru ze 2 hlavních jídel od 2. dne a salátový bufet), kartu na všechny výjezdy lanovkami, mýto, průvodce, pobytovou taxu, ložní prádlo, pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění 140 Kč/osoba a zájezd, připojištění COVID-Plus 250 Kč/osoba a zájezd, 1 lůžkový pokoj 750 Kč/zájezd