Gerlos - Gerlos a Königsleitein - divoká krása hor ***


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Úchvatné scenérie údolí Zillertal a Národního parku Vysoké Taury, divoké soutěsky a potoky vysokohorských údolí, přehrada Durlassboden, horské pastviny, romantického údolí Wildgerlostal a magická soutěska Leitenkammerklamm, vrcholy Isskogel a Falschriedel, Krimmelské vodopády, karta na lanovky v ceně.

cenik: Termín 2020DospělíDítě 6-12,9 let27.06.-02.07.11 9907 190

nas_tip: Úchvatné scenérie údolí Zillertal a Národního parku Vysoké Taury, divoké soutěsky a potoky vysokohorských údolí, přehrada Durlassboden, horské pastviny, romantického údolí Wildgerlostal a magická soutěska Leitenkammerklamm, vrcholy Isskogel a Falschriedel, Krimmelské vodopády, karta na lanovky v ceně.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Praha a Plzeň.

Ubytování: hotel ***

Hotel *** v Königsleitenu s polopenzí (snídaně formou bufetu, večeře formou bufetu nebo formou menu o 4 chodech).

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z Prahy. K večeru příjezd do malebné vesnice Königsleiten (1.600 m). Ubytování a večeře. 2. den – snídaně, odjezd naším autobusem do Gerlosu (1.300 m). Výjezd lanovkou Isskogelbahn (1.864) m. Výstup k vrcholovému kříži Isskogel (2.263 m, cca 1,5 h), odkud je krásný pohled na věčně zaledněné Vysoké Taury a Zillertalské Alpy. Návrat do údolí je možný lanovkou nebo jsou na výběr dvě varianty: 1. Sestup do údolí Krummbachtal k salaši Krummbachrast (1.477 m), kde je možné ochutnat sýry z vlastní výroby nebo se posilnit domácím koláčem. Od salaše podél potoka dojdete až k autobusu (celkem 2,5 hodiny). 2. Pro fyzicky zdatné účastníky nádherná okružní túra z Isskogelu kolem azalkových polí divokou roklí, kterou se drsně prodírá voda do údolí Krummbachtal (celkem 5,5 h chůze, odpočinek na salaši Krumbachrast). Večeře. 3. den – snídaně, pohodové putování kolem přehrady Durlassboden až do romantického údolí Wildgerlostal, kde se prochází nádhernou soutěskou Leitenkammerklamm, jíž se divoce valí křišťálově čistá voda z ledovců a razí si cestu mezi skalními útvary. Občerstvení na salaších. Pro zájemce i těžší delší varianta přes sedlo Breitscharte (1.925 m). Večeře.4. den – snídaně, z Königsleitenu výjezd lanovkou do výšky 2.264 m, nenáročný okruh, kde se seznámíte s jódlováním. Možnost výstupů na vrcholy Müllachgeier (15 minut), Königsleitenspitze (20 minut) nebo až na Falschriedel (2.420 m, cca 1 h). Návrat do údolí lanovkou nebo sestup do údolí (2,5 h) pohodlnou cestou kolem útulné horské chaty Larmachalam, odkud je nejkrásnější výhled na přehradu Durlassboden. Relaxace v hotelovém wellness (sauny, pára, odpočívárna). Večeře. 5. den – snídaně, odjezd naším autobusem po vysokohorské silnici Gerlosalpenstrasse do Krimmlu (1.067 m) a návštěva Krimmelských vodopádů – jeden z nejúchvatnějších přírodních divů Evropy, hučící a tříštící voda se valí ze tří kaskád do údolí, vyhlídky (vstup není v ceně, cca 4 Euro, 3 h), možnost delší túry do údolí Krimmler Achental k chatě Krimmler Tauernhaus (1.630 m) nebo volný den v Gerlosu – od hotelu procházka údolím Salzachtal k chatě Salzachhütte (1.650 m, celkem 2,5 h) nebo odjezd místním autobusem do Gerlosu a nenáročná procházka údolím Schönachtal k salaším Lackenalm nebo Issalm (1.474 m, celkem 2,5-3 hodiny). Večeře. 6. den – snídaně, odjezd naším autobusem do ČR s krátkou zastávkou v sýrárně s muzeem, kde je možné pozorovat v běžném provozu výrobu másla nebo sýrů. Ochutnávka a možnost nákupu sýrů, másla, jiných mléčných produktů a suvenýrů. Návrat ve večerních až nočních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).

Slevy

  • slevy platí pro děti 6-12,9 let ubytované na 3. a 4. lůžku

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem, 5x ubytování v hotelu *** v Königsleitenu s polopenzí (snídaně formou bufetu, večeře formou bufetu nebo formou menu o 4 chodech), průvodce, kartu na lanovky a místní dopravu, využívání wellness v hotelu, pobytovou taxu, ložní prádlo, pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní poj. 210 Kč/osobu a zájezd, Krimmelské vodopády cca 4 Euro