Rakousko - Dachsteinský Ledovec A Schladmingské Taury


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Stálým ledovcem pokrytý vápencový Dachsteinský horský masív a z jihu přiléhajícími Schladmingské Taury jsou jednou z nejkrásnějších oblastí Rakouska. Příjemný hotel se znamenitou rakouskou kuchyní a zázemím k relaxaci svých návštěvníků ve středisku Schladming je skvělou základnou k výletům za poznáním zdejších přírodních krás. Letní karta Schladming-Dachstein zajistí nejen velké finanční úspory, ale skýtá i volnost přizpůsobit si program přesně podle svých představ a požadavků, případně i nezávisle na daném programu.

Eisenerz – Erzberg – Leopoldsteinersee – Dachsteinský ledovec – Schladming – Planai – Riesachwasserfall – zámek Trautenfels – Tauplitzalm

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 03.07. - 06.07. Odjezd B, E

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

UBYTOVÁNÍ
3x ubytování v hotelu *** - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím a balkonem, zdarma lze využít hotelovou saunu

STRAVOVÁNÍ
3x snídaně formou bufetu. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: 1. den zájezdu: Odjezd v ranních hodinách do Rakouska. Hornické město EISENERZ (Železná Ruda) je díky hoře Erzberg (1466 m) již od 11. stol. významným nalezištěm kvalitní železné rudy v Evropě. Dobrodružná vyhlídková jízda (není v kartě) až do nejvyšších pater rozsáhlého lomu s odborným výkladem se uskuteční gigantickým 55tunovým nákladním autem Hauly s krytou plochou k sezení a vyhlídkovou plošinou. Nad historickým centrem města se tyčí opevněný gotický kostel sv. Osvalda . Za jedno z nejkrásnějších jezer Štýrska je považováno jezero Leopoldsteinersee na okraji města. Večer ubytování v hotelu, případná večeře. 2. den zájezdu: Výjezd lanovkou Dachstein-Gletscherbahn (v kartě) na DACHSTEINSKÝ LEDOVEC , na HUNERKOGEL (2687 m) ocení především milovníci výšek. Částečně skleněná vyhlídková terasa Sky Walk je zavěšena na strmé skalní stěně. 100 m dlouhý visutý most , taktéž zavěšen na skalní stěně ve výšce 400 m navazuje na skleněné "Schody do prázdna" . Naopak hluboko do útrob ledovce je možné se vydat v Ledovém paláci (není v kartě) a zde obdivovat nejrůznější stavby a výtvory z ledu, doplněné o světelně akustické efekty. Letní provoz na ledovci je možné sledovat z vyznačené turistické stezky. Odpoledne poznávání historického centra horského střediska SCHLADMING s návštěvou zdejšího zážitkového aquaparku (v kartě). Relaxace ve venkovních i vnitřních bazénech s nespočtem zážitkových atrakcí. Večer návrat do hotelu. 3. den zájezdu: Dopoledne výjezd lanovkou pod vrchol hory PLANAI 1906 m (v kartě). Nenáročná procházka kvetoucími loukami je umocněna výhledy do údolí řeky Enns a jižní stěny Dachsteinského masívu. Odpoledne opět případná relaxace v aquaparku, příznivci turistiky jistě ocení výšlap po stezce podél " Divoké vody " z údolí Untertal. Stezka stoupá podél nejvyššího vodopádu ve Štýrsku Riesachwasserfall , sevřeným kaňonem potoka Riesachbach, který v závěru překlenuje lanový most k jezeru Riesachsee, kde je možné využít občerstvení v některé z horských chat. Večer návrat do hotelu. 4. den zájezdu: Velkolepě působící zámek TRAUTENFELS (v kartě) s kulisou hory Grimming v pozadí je vyhledáván především pro své překrásné renesanční fresky. Výjezd lanovkou (v kartě) z horského střediska Tauplitz na náhorní plošinu TAUPLITZALM . Nespočet značených turistických stezek po loukách a pastvinách mezi křišťálovými horskými jezery, úžasné horské scenérie a výhledy na protilehlou horu Grimming 2351 m, horské chaty s možností občerstvení. Návrat zpět do ČR ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 3x snídani formou bufetu,
  • 3x ubytování v hotelu *** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím a balkonem,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • letní kartu Schladming-Dachstein (zdarma veškeré lanovky, vstupy dle programu, místní doprava),
  • průvodce CK
  • využití hotelové sauny a WiFi,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1800 Kč,
  • 3x večeře 1250 Kč (4chodové menu výběrem + salátový bufet),
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. služby mimo kartu
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 160 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den