Arlberg - St. Anton am Arlberg - luxusní Alpy ***


  • ubytování: gasthofubytování: gasthof
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Majestátní horští velikáni, zelené louky, St. Anton am Arlberg – honosné městečko obklopené horami, hora Valluga 2.811 m, velký výběr tras různých délek a stupňů obtížností, karta na neomezené využívání lanovek a 2x vstup do bazénu v ceně zájezdu.

nas_tip: Majestátní horští velikáni, zelené louky, St. Anton am Arlberg – honosné městečko obklopené horami, hora Valluga 2.811 m, velký výběr tras různých délek a stupňů obtížností, karta na neomezené využívání lanovek a 2x vstup do bazénu v ceně zájezdu.

Poznámky: Průvodce: Míla Nováková

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Hradec Králové, Pardubice, Poděbrady (dálnice), Praha, Beroun (dálnice) a Plzeň.

Za příplatek 200 Kč/osoba: Trutnov, Dvůr Králové nad Labem a Hořice.

Ubytování: gasthof

Gasthof se nachází v městečku Flirsch am Alberg. Pokoje mají vlastní sociální zařízení, TV, rádio. Stravování je formou polopenze, snídaně bufet, večeře menu o 3 chodech.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z nástupních míst. K  večeru příjezd do  gasthofu ve Flirsch am Arlberg, ubytování a večeře.2. den – snídaně a odjezd autobusem do St. Antonu a výjezd lanovkou Galzingbahn (jedna z  nejmodernějších lanovek na  světě) a pak lanovkou Vallugabahn až do  2.646 m, kde se nachází panoramatická restaurace. Zde přestoupíte do malé historické kabinky, která vás vyveze až na vrchol hory Valluga do  výšky 2.811 m. Odtud je nádherná vyhlídka na  celé Lechtalské Alpy. Různé varianty, jak se vrátit zpět do údolí, buď pohodlně lanovkami, nebo část trasy lze jít pěšky např. z horní stanice Vallugabahn 1 kolem chaty Ulmerhütte do dolní stanice Vallugabahn 1 (cca 2 hodiny chůze, cca 600 m převýšení dolů). Jednodušší variantou je interaktivní okruh u horní stanice lanovky Galzingbah (cca 5 km, 2,5 hodiny, převýšení 200 m). Večeře.3. den – snídaně, odjezd autobusem do St. Antonu a výjezd dalšími lanovkami – Gampenbahn a Kapallbahn (2.330 m) a středně náročná túra k chatě Leutkircherhütte (2.251 m), cca 4 hodiny chůze nebo kratší varianty. Večeře.4. den – snídaně, odjezd autobusem do St. Antonu, výjezd lanovkou Rendlbahn do výšky 2.030 m. Zde začíná středně náročná, velmi pěkná okružní trasa, po  které dojdete kolem salaše Rossfalalpe k přehradě Kartellsee (2.020 m) a zpět údolím Moostal kolem salaše Tritschalpe opět k lanovce Rendlbahn (cca 4,5 hodiny chůze). Trasa se dá zkrátit, že půjdete pouze část trasa např. k salaši Rossfalalpe a zpět (cca 2,5 hodiny chůze). Návrat do St. Antonu lanovkou. Večeře.5. den – snídaně, volný den v údolí, např.odjezd místním autobusem do St. Antonu, výjezd lanovkou Rendlbahn do výšky 2.030 m a pohodlnou cestou Alpenrosenweg přes salaš Rendalpe až do St. Antonu (cca 2,5-3 hodiny chůze, 800 m převýšení dolů). Nebo okruh ve vesničce Flirsch am Arlberg – okolo místních historických kapliček, který je dlouhý 5 km (cca 2 hodiny chůze). Okruh není náročný a cestou se vám budou otevírat krásné výhledy na celý Stranzertal i Flirsch. Večeře.Kdo by si chtěl zkrátit program na kopci nebo místo jedné nebo i dvou túr v St. Antonu si raději odpočinout v bazénu, je to možné. Můžete třeba jen vyjet lanovkou nahoru, rozhlédnou se a pak sjet a navštívit hezký areál Arlberg WellCom, kde je vnitřní bazén s teplotou 31 stupňů, venkovní bazén 27 stupňů i vířivka s teplotou 32 stupňů. V rámci karty, kterou máte v ceně zájezdu je to možné 2x během zájezdu zdarma. 6. den – snídaně, odjezd z  hotelu do prodejny největší továrny na  špek v Tyrolsku, možnost nákupu z  pestrého výběru této tyrolské speciality. Odjezd do  ČR a  návrat ve  večerních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).

Slevy

  • slevy platí pro děti 8-13,9 let ubytované na 3. lůžku. Dítě 8-18,9 let ubytované na pevném lůžku sleva 750 Kč

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem, 5x ubytování v gasthofu ve Flirsch am Arlberg s polopenzí (snídaně formou bufetu, večeře menu o 3 chodech), kartu na neomezené využívání lanovek a na 2x vstup do bazénu v St. Antonu, pobytovou taxu, ložní prádlo, pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: komplexní pojištění 234 Kč/osoba a zájezd, 1 lůžkový pokoj 1750 Kč/zájezd