Adventní Graz + ČOKOLÁDOVNA ZOTTER + HŘEBČÍN PIBER (autobusem z Ostravy)

od 3 990 Kč
Sleva - 7% 4 290 Kč

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Lahodná čokoláda, elegantní lipicáni, štýrská renesance… a kouzelné vánoční trhy. Nakouknete do výroby čokolády Zotter a ochutnáte kakaové dobroty. Půvabné město Graz budete obdivovat z hradního vršku Schlossberg. Prohlédnete si hřebčín lipicánů v Piberu a svařeným vínem se zahřejete v Kremsu na Dunaji. Nalaďte se na pohodu a dopřejte si rakouský advent naživo!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Dopoledne nás čeká čokoládovna Zotter, kde mimo jiné ochutnáme vyhlášenou čokoládu. Poté budeme pokračovat do Grazu. Prohlédneme si největší zajímavosti a užijeme si sváteční atmosféru. Odjezd z Ostravy  v ranních hodinách. Naší první zastávkou bude čokoládovna Zotter, kde se   dozvíte všechno o zpracování a výrobě té nejlepší čokolády . Během cca 90minutové zážitkové prohlídky zhlédnete krátký film o farmářích a kakaových plantážích v Indii a Latinské Americe a ochutnáte nespočet druhů čokolády v rozličných formách . Budete procházet expozicí čokolády, seznámíte se s procesem její výroby a na jednotlivých zastávkách vždy okusíte vybrané druhy. Celou prohlídku vás bude doprovázet sladká vůně kakaových pochoutek.  Všichni účastníci dostanou před zahájením prohlídky porcelánovou lžičku, kterou využijí při obcházení četných čokoládových fontán . Návštěvníci obdrží audioprůvodce, který bude dostupný i v českém jazyce. Po prohlídce čokoládovny se přesuneme do krásného renesančního města Graz (Štýrský Hradec), které je hlavním městem spolkové země Štýrsko. Vydáme se na prohlídku historického centra města , které je od roku 1999 zapsáno na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Navštívíme hlavní náměstí s krásnou budovou radnice , které je místem konání tradičních vánočních trhů. Vánočním únikem Štýrského Hradce je množství kouzelných trhů, jež vytváří tu pravou vánoční atmosféru. Najdeme jich tu celkem 14 a všechny v blízké pěší vzdálenosti . Dále uvidíme hlavní symbol města, hradní vršek Schlossberg s hodinovou věží a pevností , který vytváří jeho typické panorama. Nevynecháme ani Landhaus (Zemský dům), jehož nádvoří patří mezi nejkrásnější renesanční památky ve střední Evropě. Poté půjdeme kolem zbrojnice , která ukrývá více než 32 000 kusů zbraní a dalšího vojenského vybavení. Uvidíme také kontroverzní  moderní budovu Muzea současného umění (Kunsthaus), od které budeme pokračovat po břehu řeky Mur k Murinsel, umělému ostrovu, jehož konstrukce je klenotem moderní architektury. Zážitkem bude i výjezd zubačkou na hradní vršek Schlossberg, odkud se nám otevřou nádherná panoramata, a návštěva katedrály Domkirche. Po prohlídce města následuje přesun na hotel a ubytování.
2. den: Vyrazíme do Piberu a navštívíme slavný hřebčín lipicánů, chovaných pro Španělskou jezdeckou školu. Předvánoční náladu si pak upevníme na adventních trzích ve městě Krems na Dunaji. Po snídani přejedeme do města Piber , kde se nachází slavný hřebčín . Budeme mít jedinečnou příležitost navštívit hřebčín Piber Farm Stud, který je známý chovem světoznámých lipicánských koní pro vídeňskou Španělskou jezdeckou školu. Nahlédneme do života těchto elegantních koní a zjistíme více o historii i důležitosti tohoto plemene. V hřebčíně se dozvíme o původu lipicánů, včetně jejich vazby na české kladrubské plnokrevníky , které měl také rád náš první prezident T. G. Masaryk. Odpoledne se vydáme do malebného městečka Krems na Dunaji , které se nachází v údolí Wachau. Toto údolí je zapsáno na seznamu přírodních krás UNESCO . Po procházce historickým centrem města se vydáme na místní adventní trhy , kde se zahřejeme svařeným vínem a dokoupíme poslední suvenýry. Návrat do ČR ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • 1x ubytování
  • 1x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • vstupné do čokoládovny Zotter

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupné do hřebčína Piber
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 900 Kč