To nejlepší z Porta + PLAVBA ŘÍČNÍMI KANÁLY AVEIRA + BRAGA (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy

Perly architektury, skvělé víno, romantická plavba nebo místo, které byste sami nehledali. Projdete se čtvrtí Ribeira i Baixa a nahlédnete do ruchu tržnice Bolhão v Portu. Nevyjdete z úžasu nad výzdobou nádraží São Bento a ochutnáte lahodné portské. Užijete si projížďku loďkou v Aveiru, pohodu pláží i jedinečné poutní místo Bragy. Načerpejte novou energii v Portugalsku!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 45 x 36 x 20 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 15 kg, max. rozměr součtu všech stran 275 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 800 Kč: odbavované zavazadlo o max. hmotnosti 23 kg


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odet z Prahy do Porta, s jedním přestupem. Po příletu ubytování. Po příletu do Porta se objednaným autobusem přepravíme na hotel. 
2. den: Dnešek věnujeme Portu. Uvidíme známé památky i místa, která znají jen místní. Vydáme se na tržnici ve čtvrti Baixa, ke katedrále Sé i do čtvrti Ribeira u řeky Douro. A portské? Nebude chybět… Poznávání Porta zahájíme u jedné z dominant města – věže  Torre dos Clérigos nabízející krásný výhled na celé okolí. Podíváme se na náměstí Praça de Lisboa , kterému dominuje rektorát zdejší univerzity a kostel Igreja do Carmo , jenž je ukázkou tradiční portugalské barokní architektury . Budeme pokračovat na hlavní třídu Avenida dos Aliados , která vede až k moderní radnici. Poté se vydáme do čtvrti Baixa plné tradičních obchůdků. Nahlédneme na tržnici Bolhão , kde je k dostání téměř cokoliv a která reflektuje každodenní život v Portu. Nemineme ani jednu z největších nákupních ulic Rua de Santa Catarina , kde také najdeme místní nejznámější kavárnu Majestic ve stylu art nouveau, založenou již v roce 1921. Po obědě se vydáme ke katedrále Sé. Po cestě se zastavíme na nádraží São Bento – dokončeno bylo v roce 1916 a chlubí se krásnou výzdobou typickými kachličkami azulejos . Po prohlídce katedrály budeme sestupovat uličkami do další části města směrem k řece Douro . Cestou navštívíme kostel São Francisco , jehož interiér je vyzdoben více než dvě stě kilogramy zlata. Nakonec dorazíme do části Ribeira u řeky Douro zapsané na seznam světového dědictví UNESCO . Právě zde zažijeme jednu z nezapomenutelných atmosfér tohoto města tvořenou barevnými domečky, kavárničkami a restauracemi, živou hudbou a výhledem na symbol města – most Ponte de Dom Luís I . Po mostě přejdeme na jižní stranu řeky Douro do města Vila Nova de Gaia, které se proslavilo svými sklepy, ve kterých se skladuje vyhlášené portské víno. Bude nás čekat prohlídka jednoho ze sklepů včetně ochutnávky . Následovat bude volný program s možností ochutnat tradiční pokrmy, nakoupit suvenýry, projít se uličkami města. Pro milovníky architektury doporučujeme návštěvu netypické největší koncertní haly v Portu  – Casa da Música . Pravou večerní atmosféru města pak zažijete v ulici Galerias , která je proslulá nočním životem a bary.
3. den: Čeká nás městečko Aveiro a jeho skryté poklady. Užijeme si plavbu loďkou po kanálech, ochutnáme zdejší oblíbenou cukrovinku a navštívíme nedaleké pláže. Po snídani se vlakem vydáme do městečka Aveiro, které je označováno jako portugalské Benátky . V centru města se nacházejí říční kanály , po kterých jezdí tradiční loďky zvané moliceiros . Jako první nás bude čekat projížďka po kanálu s výkladem místního průvodce. Zavítáme i na živé náměstí Praça do Peixe s rybím trhem a restauracemi. Budeme mít možnost ochutnat i místní cukrovinku zvanou ovos moles . Jedná se o  tradiční pečivo , jehož hlavním složením jsou míchané vaječné žloutky a cukr. Odpoledne se přesuneme na pláž Barra s ikonickým majákem a molem a nedalekou Costa Nova  s typickými barevnými pruhovanými domky.  Na závěr dne budeme mít volný čas na posezení v některé z místních kaváren nebo restaurací. Večer návrat vlakem na ubytování do Porta.
4. den: Vydáme se do třetího největšího města Portugalska, do Bragy. Projdeme se historickým centrem a navštívíme významné poutní místo s krásnými výhledy do okolí. Po snídani se vlakem vydáme do města Braga , které leží na severu Portugalska a je třetím největším portugalským městem. Projdeme se historickým centrem, kterému dominuje gotická katedrála Sé de Braga, vystavěná v 11.–13. století. Podíváme se i na náměstí Praça da República nebo do zahrady Santa Barbara . Poté přejedeme autobusem na okraj města k významnému poutnímu místu Bom Jesus . K pozdně baroknímu kostelu vede monumentální schodiště, které překonává výškový rozdíl 116 metrů. K výstupu je možné využít i unikátní místní lanovku na vodní pohon. Z terasy před kostelem si užijeme nádherné výhledy na město a okolí.  Odpoledne se vrátíme do centra Bragy a budeme mít volný čas například na posezení v některé z místních restaurací nebo kaváren. Večer návrat vlakem na ubytování do Porta.
5. den: Odlet z Porta a návrat do ČR. Dle letového řádu přesuneme objednaným autobusem na letišta odletíme do ČR.

srpen 2024

23.08. - 27.08.24 pátek - úterý
snídaně letecky
Sleva 14% 34 990 Kč 29 990 Kč
cena za 5 dní
24.08. - 28.08.24 sobota - středa
snídaně letecky
32 990 Kč
cena za 5 dní

říjen 2024

02.10. - 06.10.24 středa - neděle
snídaně letecky
Sleva 7% 29 990 Kč 27 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Porto–Praha se všemi poplatky (let s přestupem)
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 250 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 500 Kč