To nejlepší z Lisabonu + STŘEDNÍ PORTUGALSKO (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Fantastický zájazd, během kterého uvidíte to nejkrásnější nejen z Lisabonu ale i středního Portugalska. Projedete se tradiční tramvají a navštítívíte čtvrť Alfamu i hrad Svatého Jiří. Ochutnáte pudinkové koláče i typický portugalský likér z cherry ginju. Uvidíte klenoty jako Alcobaca, Batalha a Óbidos. Překročte s námi hranici všednosti a poznejte Lisabon a okolí!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet - Alcobaca, Batalha a Óbidos

Dospělý 1850.00 Kč
Dítě 1550.00 Kč
Student 1550.00 Kč
Senior 1550.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Přílet do Lisabonu, transferem přejezd na hotel a ubytování.
2. den: Dnešní den budeme věnovat prohlídce historického centra Lisabonu. Ponoříme  se do lisabonských zákoutí a budeme se kochat výhledy z hradu sv. Jiří. Po snídani začneme prohlídku u geografického centra města u sochy Marquêse de Pombal a poté budeme pokračovat elegantní třídou Avenida da Liberdade až  do srdce města na  náměsti Rossio .   Přes uličky staré čtvrti Baixa přejdeme až na monumentalni náměstí Praça do Comércio, které se nachází u řeky Tajo. Společně navštívíme  atmosférickou čtvrť Alfamu a Mourariu ,  historické srdce města s křivolakými uličkami, kachlíkovými domy s balkóny, ze kterých visí čerstvě vyprané prádlo, dále pak budeme pokračovat  k  hradu svatého Jiří  s úžasným výhledy na město a navštívíme netradiční katedrálu Sé ,  na jejiž místě dříve stávala mešita. Prohlídku zakončíme v tradiční čtvrti Bairro Alto , která se v posledních třech dekádách stala čtvrtí bohémů a je to nejlepší místo, kde si můžete posedět u skleničky vína. Odpoledne volný program s možností vychutnat si individuálně atmosféru starého města, ochutnat tradiční pokrmy, nakoupit suvenýry či navštívit muzea.
3. den: Navštívíme opevněné město Óbidos, projdeme se jeho historickými uličkami a prohlédneme si slavný klášter Alcobaça. Zastavíme také u kláštera Batalha, jedné z nejvýznamnějších gotických památek Evropy.   Dopoledne navštívíme nedaleký  klášter Alcobaça ze 12. století, který je rovněž zapsán na seznamu UNESCO. Prohlédneme si interiéry této nádherné gotické stavby, kde se odehrávaly legendární příběhy. Po prohlídce budeme pokračovat do města Batalha, jehož chloubou je zdejší klášter.  Dominikánský  klášter Batalha  (Mosteiro da Batalha) řipomíná jednu z nejvýznamnějších bitev v historii Portugalska. Právem patří na seznam tzv. sedmi divů Portugalska .  Monumentální stavba je pozoruhodnou směsicí gotické a manuelinské architektury. Přestože nikdy nebyla zcela dokončena, pro svůj historický i duchovní význam se právem dostala teké  na seznam světového dědictví UNESCO . Zamíříme do města  Óbidos , které je rovnež na seznamu světového dědictví UNESCO. Návštěva tohoto středověkého města bude jako návrat do historie. Uchvátí nás typické sněhobílé domky a křivolaké uličky v objetí kamenných hradeb. Hlavní ulicí Rua Direita , posetou obchůdky a kavárničkami, se projdeme až k městské dominantě – hradu, jehož historie sahá až do 8. století. Dnes se v hradních prostorách nachází luxusní hotel, který je přístupný sice jen pro ubytované hosty, ale venkovní areál je otevřený i veřejnosti. Během návštěvy Óbida nemůžeme vynechat ochutnávku místního typického višňového likéru podávaného v čokoládovém kalíšku – ginja .   
4. den: Na tento den jsme připravili fakultativní výlet, během kterého uvidíte královské město, divoké pobřeží oceánu a plážové letovisko . Nejprve se vypravíme autobusem do  Sintry .  Sintra je fantastické romantické město zapsané na seznamu UNESCO. Zde navštívíme jeho nádherné centrum s ikonickým národním palácem a  ochutnáme gastronomické delikatesy jako Travesseiros a Queijadas v café Piriquita , které je již samo o sobě turistickou atrakcí. Poté přejedeme autobusem na úžasné místo zvané  Cabo da Roca . Jedná se o  nejzápadnější pevninský výběžek nejen Portugalska, ale i celé kontinentální Evropy . Na tomto místě si vychutnáme krásné vyhlídky a divokost zdejšího pobřeží. Bude následovat přesun do  Cascais ,  krásného letoviska , kde můžeme ochutnat vynikající mořské plody a procházet se po pláži. Otužilci mohou vyzkoušet vody Atlantiku! Návrat do Lisabonu vlakem s průvodcem nebo individuálně.
5. den: Dnes se vydáme na pobřeží do čtvrti Belém, odkud před pěti sty lety vyplouvali portugalští mořeplavci za svými zámořským objevy. Navštívíme Mosteiro dos Jerónimos , klášter ze 16. stol., který je postaven na místě kde Vasco de Gama strávil poslední noc před vyplutím do Indie. Klášter je postaven v manuelinském stylu , který kombinuje klasickou evropskou gotiku s exotickými dekorativními prvky inspirovanými portugalskými objevy. Nedaleko od kláštera stojí  obranná věž   Torre de Belém  z 15. století , která dnes  patří k jednomu ze symbolů města . Kromě návštěvy památek dnes půjdeme také  ochutnat typické Pastéis de Belém ,  pudinkové koláče , které se pečou v této čtvrti již více než dvě století a žádná návštěva portugalské metropole se bez ochutnávky této místní speciality neobejde.  V odpoledních hodinách volný program ve městě. Během volna se nabízí možnost návštěvy námořního muzea, botanické zahrady, nebo příjemné procházky po pobřeží řeky Tejo až do centra města.  Taktéž doporučujeme návštěvu moderní čtvrti EXPO , ve které se nachází jedno z největších oceanárií na světě, nebo můžete jen tak posedět v kavárničce a nasát atmosféru tohoto nádherného města. 
6. den: S ohledem na letový řád přesun na letiště a odlet do Prahy.

březen 2024

28.03. - 02.04.24 čtvrtek - úterý
snídaně letecky
27 990 Kč
cena za 6 dní

červenec 2024

16.07. - 21.07.24 úterý - neděle
snídaně letecky
32 990 Kč
cena za 6 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Lisabon–Praha se všemi poplatky (může být s přestupem)
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 5x ubytování
  • 5x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • výlet Sintra–Cabo da Roca–Cascais

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 250 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • fakultativní výlet Alcobaca-Batalha-Óbidos
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 5 000 Kč