To nejlepší z Algarve + NEJKRÁSNĚJŠÍ PORTUGALSKÉ PLÁŽE + FARO (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Divoké pobřeží Atlantiku, historické skvosty, vyhlášená gastronomie, nádherné písečné pláže… na samém „konci Evropy“. Jste připraveni? Rozhlédnete se k obzoru z mysu Cabo de Sao Vicente i na labyrint uliček z maurského hradu v Silves. Prozkoumáte uličky Taviry a paláce Fara. Ochutnáte rybářské speciality a užijete si relax u moře. Vymaňte se z rutiny a dobijte energii v Algarve!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: dvě kabinová zavazadla 


kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg

malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 40 x 20 x 25 cm

tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček


Zavazadlo za příplatek 2 800 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Fara a následný přesun na hotel. V odpoledních hodinách přiletíme do Fara a objednaným autobusem přejedeme na ubytování.
2. den: Dnes se vydáme na samotný „konec Evropy“ a vychutnáme si divoké pobřeží Atlantiku. Prohlédneme si město Lagos a užijeme si pohodu prosluněných pláží v jeho okolí. Ráno se autobusem vypravíme k mysu Cabo de Sao Vicente, který je  nejjihozápadnějším místem nejen Portugalska, ale i pevninské Evropy. Pobřeží, kterému trůní 24 metrů vysoký maják , nabízí nádherné výhledy na rozbouřený Atlantický oceán a přírodní park Costa Vicentina . Poté nás čeká prohlídka města Lagos. Město bylo v minulosti centrem portugalských zámořských objevů a obchodu s otroky . Jako častý domov si jej volil Jindřich Mořeplavec. Nyní je známé hlavně díky svým  nádherným plážím s neuvěřitelnými skalními útvary  a také pro svůj kosmopolitní životní styl a pulzující noční život. Po prohlídce města si samozřejmě nenecháme ujít krásné pláže v okolí Lagosu a nemineme ani známý skalní útvar Ponta da Piedade. Po večeři návrat na ubytování.
3. den: Čeká nás historické město Silves, jemuž dominuje maurský hrad. Zastavíme se také na nedaleké pláži, posilníme se caldeiradou a budeme pokračovat na ubytování do Fara. Po snídani se vypravíme do historického města Silves , které bylo původně hlavním městem celého regionu Algarve. Nalezneme zde úžasný labyrint úzkých uliček , jenž vznikal ještě v době, kdy Pyrenejskému poloostrovu vládli Maurové. Nad městem ční impozantní maurský hrad z 8. století , z něhož se nám naskytnou krásné výhledy. V celém historickém centru je vidět silný vliv Maurů, kteří město obývali 500 let. Místní gotická katedrála je považována za jednu z nejkrásnějších v Algarve. Během zastávky na pláži v Armação de Pêra si můžeme pochutnat například na tradičním rybím guláši caldeirada . Po poledni se přesuneme na hotel ve Faru.
4. den: Dnešek věnujeme metropoli Algarve, městu Faro. Jedno z nejzajímavějších měst Portugalska nás uchvátí svými historickými poklady i bílými plážemi, které rozhodně nevynecháme. Po snídani se vydáme za zážitky, tentokrát do Fara,   hlavního města regionu Algarve   a také jednoho z nejzajímavějších měst v Portugalsku. Faro je známé nejen díky svému cennému historickému centru, kde lze navštívit několik paláců, velkolepých divadel, úchvatných kostelů a monumentální hrad , ale i díky kráse nedalekých přírodních parků a plážím s bílým pískem . Po společné procházce městem bude následovat individuální program vhodný k pobytu na pláži , kde se budeme věnovat odpočinku, vodním radovánkám nebo portugalským pochoutkám. Večer se vrátíme zpět na hotel.
5. den: Poznávání Algarve završíme v rybářském městě Tavira. Zdejší středomořská strava je na seznamu UNESCO a ochutnávka se přímo nabízí. Dopřejeme si i oddych na krásných plážích. Po snídani se vypravíme do jednoho z nejkrásnějších měst regionu, do města Tavira . Tavira je známá nejen svým rybářským způsobem života, ale také díky své historii, která se datuje až do maurského období. Ve městě se nachází maurský hrad, 21 kostelů , dvě mešity, nádherný most se sedmi oblouky římského původu . UNESCO vyhlásilo Taviru jedním ze 7 zástupců středomořské stravy  díky pokrmům jako jantar de grão (cizrna s masem a slaninou), papas de milho (kukuřičná kaše se slaninou), salada de polvo (chobotnicový salát), feijoada de lingueirão (mušle s fazolemi) nebo ou figo cheio (suché fíky plněné mandlemi). Odpoledne si budeme užívat relax na jedné z krásných pláží nedaleko Taviry. Městským vláčkem se můžeme například vypravit na  Praia do Barril , která je známá i díky  Cemitério de âncoras , hřbitovu kotev, který odkazuje na památku opuštěné rybářské komunity. Návrat na hotel ve večerních hodinách.
6. den: Odjezd na letiště a odlet zpět do ČR.

05.07. - 10.07.24 pátek - středa
snídaně letecky
44 990 Kč
cena za 6 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Faro – Praha vč. letištních tax (s přestupem)
  • kabinové a odbavované zavazadlo (viz podmínky pro přepravu zavazadel)
  • doprava autobusem z letiště do hotelu a zpět
  • 5x ubytování
  • 5x snídaně
  • průvodcovské služby

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupy na místě
  • doporučené kapesné: 300 EUR
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 10 000 Kč