To nejlepší ze severního Polska + TORUŇ (autobusem z Ostravy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Krása se musí prožít… A nemusíte daleko – vyrážíme objevit severní Polsko. Náš průvodce se vyzná, s ním se neztratíte. Navštívíte města slavného Trojměstí – Gdaňsk a Sopoty, projdete se po plážích na Helské kose nebo Łebskou Saharou. Navíc zhlédnete historickou Toruň, slavné rodiště Mikuláše Koperníka, a pohádkové město Bydhošť. Vydejte se s námi prožít Polsko jako nikdo jiný!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Po příjezdu do Gdaňsku bude následovat prohlídka tohoto úžasného přístavního města. Odjezd v brzkých ranních hodinách (přibližně 3:30) z Ostravy . Kolem poledne dorazíme do Gdaňsku, kde se na hotelu ubytujeme a poté vyrazíme na prohlídku města. Gdaňsk je jedním z nejstarších měst v Polsku a zároveň i nejznámější z trojice, které se běžně říká Trojměstí. Gdaňsk byl během druhé světové války kompletně vybombardován a následně celý obnoven ve středověkém duchu . Proto se můžete těšit nejen na nádherné měšťanské domy se štíty zdobenými erby . Projdeme se kolem Gdaňské radnice , kde každou hodinu můžete slyšet zvonkohru, která hraje Beethovenovu Ódu na radost, až k hlavnímu náměstí Dlouhý trh, kde je k vidění symbol města – Neptunova fontána . Výhled na celé město si můžeme užít z věže Mariánského kostela , do které vede 400 schodů. Den zakončíme ochutnávkou tradiční polské kuchyně v některé z typických místních restaurací.
2. den: Tento den navštítíme druhé z měst tzv. Trojměstí – Sopoty, a projedeme se po Helské kose do města Hel. Ráno se vydáme autobusem za krásami polského pobřeží do města Sopoty, druhého ze tří měst Trojměstí. Sopoty jsou přímořským letoviskem polské smetánky, kde můžeme obdivovat secesní vily, příjemné parky, lesy  a zejména kouzelnou atmosféru tohoto místa. V individuálním volnu si můžete vychutnat kávu či oběd v některé z místních stylových restaurací nebo barů. Poté se společně přesuneme na poloostrov Helská kosa. Naši procházku městem Hel, které leží na samé špici této kosy, začneme na ulici Wiejska, která je hlavní promenádou a na které najdete radnici a dřevěný rybářský dům z poloviny 19. století. Společně si také prohlédneme rybářský přístav , přírodní rezervaci Helské duny nebo například Fokarium (minizoo, která pečuje o nalezené a zraněné tuleně) .
3. den: Dnešní den strávíme na písečných dunách ve Slowinském národním parku a odpoledne se přesuneme do malebného historického města Bydhošť. Ráno vyrazíme na unikátní pohyblivé duny, kterým se přezdívá Łebska Sahara. Duny dosahují do výšky 30–40 metrů a leží v tzv. Słowińskem Parku Narodowem. Součástí parku jsou mimo jiné kouzelné lesy, jezera s průzračnou vodou a tajemná zákoutí přírody . Navštívit můžeme také muzeum tohoto regionu, kde byly během druhé světové války testovány německé raketové zbraně. V odpoledních hodinách se vydáme na jih a v podvečer dojedeme do unikátního města Bydhošť, ležícího na soutoku Brdy a Visly. Malebné uličky plné kaváren se vinou nejen historickým centrem, barevné domy a špejchary zde přímo vystupují z vody, zeleň je ve městě všudypřítomná. Při společné procházce uvidíme nejen ony slavné sýpky , nevynecháme ani Bydhoštský kanál a symbol města – Lučištnici .
4. den: Cestou zpět do ČR nevynecháme rodiště Mikuláše Koperníka, město Toruň. Ráno se společně vydáme do Toruně. Toto město vystavěli křižáci již ve 13. století, v 19. století pak bylo přestavěno na pevnost a obehnáno dvojitou obrannou zdí. Městské jádro je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO právě z toho důvodu, že nebylo poničeno během druhé světové války. Ve spleti starých uliček se nachází centrální náměstí se sochou slavného místního rodáka Mikuláše Koperníka a překrásnou radnicí. Město je plné překrásných kostelů (kostel sv. Ducha, kostel sv. Jakuba, kostel Nanebevzetí Panny Marie, katedrála sv. Jana Křtitele a sv. Jana Evangelisty), jednou z dominant je budova Toruňského planetária a také rodný dům Mikuláše Koperníka. V odpoledních hodinách se vydáme zpět do ČR, příjezd do Ostravy ve večerních hodinách .

09.05. - 12.05.24 čtvrtek - neděle
snídaně autokarem
9 990 Kč
cena za 4 dny

Cena zahrnuje

  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 400 PLN (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • vybrané sedadlo v autobuse 200 Kč/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 600 Kč