Polsko - Krásné I Tajemné A Varšava


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Připravili jsme pro vás výjimečný poznávací zájezd do Polska, nabízející rozmanitost historických měst, vesnic a jedinečných kulturních pokladů. Zájezd začneme v oblasti Malopolska, v barevné vesnici Zalipie – Szydłów, která je známá tradičním zdobením domů. Navštívíme Chęciny, zámecký skvost Kozlówka. Ve středu Polska (Świętokrzyskie vojvodství) nás mj. čeká skanzen Kieleckej vesnice, Šwiety Krzyž, poutní místo Svatokřížských hor a tajemná a legendami opředená pevnost Kryztopor. Pro milovníky archeologie Krzemionki, prohlídka jedinečné památky Unesco – nejstarší pazourkové doly světa. V Lublinském vojvodství navštívíme Staré město Lublin s hradem a překrásnou kaplí a Puławy se zámkem Czartoryskich tzw. "Polské Atény". V samém závěru pak Mazovské vojvodství, a to je Varšava a jedinečný Wilanów Królewski – královský palác s kouzelnými zahradami a Łazienki Królewske. Při návštěvě Polska si určitě užijete pestrou směsici historie, kultury, přírody a krásných míst, které stojí za objevování.

Zalipie – Szydłów – Tokarnia – Chęciny – Oblegorek – Kielce - Opatów – Krzemionki – Święty Krzyż – Krzyztopor - Kozlówka – Lublin – Puławy – Wilanów Królewski – Łazienki Królewske - Waršava

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 04.08. - 09.08. odjezd D

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

Hotel ***

UBYTOVÁNÍ
5x ubytování v hotelu *** - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
5x snídaně
Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Po půlnoci odjezd z ČR (Praha cca 00.15) a dále dle nástupních míst. ZALIPIE – prohlídka unikátní lidové architektury v malované vesnici ZALIPIE SZYDLOW – polské středověké Carcassonne, prohlídka památkové rezervace s místním odborníkem přes historii vč. návštěvy historických objektů. Odjezd na ubytování.
2. den: OPATÓW , další historické město s krásným náměstím, zachovalými středověkými budovami a výrobou známých Krówek, sladké polské klasiky. Prohlídka cukrárny a výroby Krówek s malým překvapením. KRZEMIONKI (Unesco), pravěké důlní komplexy, prohlídka nadzemní i podzemní části nejstarších pazourkových dolů světa. ŠWIETY KRZYŽ – výjezd vláčkem na hřeben Svatokřížských hor, návštěva poutního místa. V závěru dne KRZYZTOPOR mohutná a tajemstvím opředená pevnost, noční prohlídka nejtajemnější mohutné polské hradní ruiny. Návrat na ubytování.
3. den: Dnes nás čeká TOKARNIA – dechberoucí venkovské muzeum Kieleckej vesnice pod širým nebem s ukázkami staré venkovské architektury. Ruiny královského hradu CHĘCINY a OBLEGOREK – místo, které přitahuje milovníky literatury a historie. Navštívíme muzeum slavného polského spisovatele Henryka Sienkiewicze , nositele Nobelovy ceny za literaturu za román "Quo Vadis". Muzeum sídlí v jeho zámečku a zachovává památku a odkaz tohoto významného spisovatele. Budeme mít příležitost prohlédnout si jeho osobní předměty, rukopisy a dozvědět se více o jeho literárním dědictví. Den zakončíme procházkou a prohlídkou historického centra města KIELCE . Návrat na ubytování.
4. den: KOZLÓWKA – zámecký skvost s překrásnými zahradami. Barokně klasicistní rezidence Zamojských náleží k nejlépe dochovaným šlechtickým rezidencím v Polsku. Zámek obklopuje barokní, geometrický park s hrobem napoleonských vojáků a krásnou fontánou. LUBLIN – jedno z nejstarších polských měst s bohatou kulturou. Procházka Starým městem , Krakovská brána, městské věže, Tržní náměstí. Na nádvoří Lubenského hradu navštívíme překrásnou gotickou kapli s mimořádně cennými byzantskými malbami z roku 1418. Na závěr dne "Polské Athény" PUŁAWY – zámek a park Czartoryskich. Odjezd na ubytování, Varšava a okolí.
5. den: Dopolední prohlídka dalšího evropského zámeckého klenotu a jeho zahrad královského paláce WILANÓW KRÓLEWSKI – krásný Wilanowský palác je jednou z nejvýznamnějších památek Polska. Odpoledne navštívíme ŁAZIENKI PARK , čeká nás letní sídlo krále Stanisława Augusta ŁAZIENKI KRÓLEWSKE , navštívíme PAŁAC NA WYSPIE , známý také jako Palác na Ostrově nebo Palác na Vodě. Nádherný palác ze 17. stol. na přání posledního polského krále Stanisława Augusta Poniatowského přestavěný na rezidenci, shlédneme Starou oranžerii, Myslivecký zámeček, Bílý dům. Návrat na hotel.
6. den: Dopoledne krátká procházka spojená s prohlídkou historického centra hl. města Polska VARŠAVY . Ve večerních hodinách příjezd do ČR.

04.08. - 09.08.24 neděle - pátek
snídaně autokarem
10 290 Kč
cena za 6 dní (5 nocí)

Cena zahrnuje

  • dopravu lux. klim. busem (v případě svozu z nástupních míst k hlavnímu autobusu využívá CK svozová auta nebo prostředky hromadné dopravy ) ,
  • 5x ubytování v hotelu*** – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • 5x snídani,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • vstupné,
  • pobyt. taxu,
  • fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • 1lůžk. pokoj 3500 Kč,
  • 5x večeře 2000 Kč,
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 270 Kč