Relax na plážích Ománu + ZTRACENÉ POUŠTNÍ MĚSTO + OÁZA WÁDÍ DARBAT (letecky z Pr


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Exotika

Šumění vln, vůně kadidlovníku, čerstvě pražená káva… a orientální pohoda. Poznáte dokonalý soulad mezi pouští a svěžími gejzíry i prameny aynu. Nasajete arabskou atmosféru na trzích v Salalahu a ochutnáte sladké datle. Můžete objevit ztracené město Ubar v poušti. Zavítáte do úchvatné oázy Wádí Darbat a užijete si pláže Arabského moře. Dopřejte si exotickou dovolenou v Ománu!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o max. hmotnosti 7 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 25 kg (toto zavazadlo bude odbavené do úložného prostoru)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Jízda džípy do pouště Rub al-Chálí

Dospělý 2100.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)
Slavia E - Travel OVERSEAS 2.0 + STORNO (250 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: polopenze

polopenze

Ubytování: hotel ****

4* hotel v Salalah, ubytování v jednolůžkových, dvoulůžkových a třílůžkových pokojích (dle dostupnosti)

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy a následně přestupný let na ománské letiště Salalah.
2. den: Přílet do Salalah a ubytování. První společný den budeme věnovat odpočinku a seznámíme se s možnostmi využití volného času. Po ranním příletu do Salalah pojedeme na hotel, kde se ubytujeme. Poté začíná ten pravý dovolenkový relax. Celý zbytek dne si můžeme užívat zaslouženého odpočinku u hotelového bazénu nebo na krásných písečných plážích. Pokud nebudete chtít pouze relaxovat, můžeme se společně vydat prozkoumat okolí hotelu až do mariny , půjčit si kola nebo vyrazit na lodní výlet podél pobřeží pozorovat delfíny .
3. den: Budeme si užívat sluneční paprsky a šumění moře. Se zájemci se vypravíme do centra Salalahu. Prozkoumáme místní tržiště, nahlédneme do historie kadidla a nasajeme ománskou atmosféru. Se zájemci, kteří se budou chtít věnovat aktivnímu odpočinku, vyrazíme po snídani do hlavního města Salalah , kde se seznámíme s jeho historií a navštívíme mešitu sultana Qabuse .   V jejím interiéru pak můžeme obdivovat křišťálové lustry a mozaiky.  Poté zastavíme na plantážích, kde rostou banány, papáje, kokosové palmy a u místních stánků můžeme sklizeň tropického ovoce ochutnat. Dále zamíříme na místní typický trh Al Haffa Souk , kde budeme mít možnost nakoupit suvenýry – převážně výrobky z kadidla – oleje, parfémy, vonné esence a kašmírové šátky. Poslední dnešní zastávkou bude archeologické muzeum , kde se dozvíme o historii kadidla, které je nejdůležitějším vývozním artiklem Ománu, a zároveň budeme obdivovat umění stavby typických dřevěných lodí. Návrat kolem 14. hodiny a odpolední individuální volno.
4. den: Pohodu na pláži si vychutnáme i dnes. Pro milovníky dobrodružství je připraven výlet džípy do jedné z největších pouští světa, kde budeme sjíždět po dunách a třeba najdeme i ztracené město. Celý den můžeme odpočívat na lehátku na plážích lemovaných kokosovými palmami . V srdci arabské pouště panuje ta pravá dovolenková atmosféra. Fakultativně je možné se vydat na džípech do pouště Rub al-Chálí , jedné z největších písečných pouští na světě. Čeká nás adrenalinové sjíždění písečných dun , projedeme kolem kadidlovníkových plantáží , kde se ručně sbírá pryskyřice, a navštívíme velbloudí farmu . Vrcholem výletu je návštěva ztraceného města Ubar , které bylo přes tisíc let ukryto pod pískem.
5. den: Dnešek věnujeme prozkoumání další části regionu Salalah. Podíváme se k horským pramenům a vyzkoušíme koupání na krásné přírodní pláži Mughsayl. Dnes se vypravíme na výlet do západní části Salalah. První zastávkou budou horské prameny Ayn Razat . Zelené údolí s malým jezírkem se sladkovodní vodou je oblíbené místo odpočinku pro obyvatele Salalahu. Po krátkém výstupu se dostaneme až do místní malé jeskyně . Přes horskou krajinu pohoří Dhofar zamíříme na jednu z nejkrásnějších přírodních pláží Mughsayl , dlouhé 7 kilometrů, kde si uděláme krátkou zastávku s možností procházky po pláži, sbírání mušliček a také ochutnávky typické místní kávy a sladkých datlí . Kousek odsud se nachází jeskyně Al Marneef , je to spíše takový otevřený vápencový skalní převis a také otvory ve skále, kterými proudy mořské vody vystřelují do vzduchu a připomínají hlavně v letních měsících gejzíry . Po cestě budeme jistě potkávat i velké množství velbloudů , kteří mají v Ománu všude přednost, a tak nebude chybět i společné focení. 
6. den: Další den plný relaxu je tady! Jemný horký písek, tyrkysové moře, příjemný stín palem… nebo místní speciality? Vyzkoušejte vynikající mořské plody nebo typickou ománskou kávu. Plážové lenošení je hlavní bod našeho dnešního programu. Celý den si můžete na vyhřáté pláži užívat letní atmosféru , relaxovat, nechat se unášet vlnami Arabského moře, začíst se do své oblíbené knihy nebo prozkoumat nejrůznější zákoutí pláže. Pokud dáte přednost gurmánským zážitkům, můžete se vydat do některé ze zdejších restaurací  ochutnat dary moře z místních vod nebo typickou ománskou kávu připravenou z čerstvě upražených zrn a kardamové moučky.  Odpočívejte, jak je libo, naše báječná dovolená v Ománu pokračuje.
7. den: Po odpočinkovém dni se vydáme objevovat východní část Salalahu. Navštívíme město Taqah, tradiční rybí trh a na závěr nás čeká kouzelné zelené údolí Wádí Darbat. Prvním místem, kde se dnes zastavíme, bude město Taqah . Budeme zde mít unikátní možnost prohlédnout si tradiční uspořádání rezidence provinčního guvernéra včetně originálního nábytku a vybavení domu a udělat si tak představu, jak dříve vypadala typická domácnost. Poté přejedeme do města Mirbat , které kdysi v minulosti bylo původní hlavní město provincie Dhofar. Navštívíme místní rybí trh a projdeme se po přístavu, kde můžeme obdivovat rybářské lodě a místní rybáře. Poslední zastávkou bude údolí Wádí Darbat  – zelená oáza s vodopády a malými jezírky . Během výletu nás čeká i zastávka na focení divokého pobřeží s krásnými výhledy na útesy.
8. den: Dle letového řádu odjezd na letiště a návrat do Prahy.

10.11. - 17.11.24 neděle - neděle
polopenze letecky
64 990 Kč
cena za 8 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Salalah – Praha
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek letecké společnosti
  • letištní taxy
  • doprava autobusem z letiště do hotelu a zpět
  • doprava na výlety dle programu
  • 6x ubytování ve 4* hotelu
  • 6x polopenze
  • český průvodce

Cena nezahrnuje

  • vstupné na místě
  • bakšišné
  • cestovní pojištění
  • výlet džípy do pouště 2 100 Kč/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 12 000 Kč