Jezero Königsee a Orlí hnízdo

od 699 Kč

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Jednodenní zájezd nás zaveze do Bavorska, k jezeru Koenigsee, které se budeme moci prohlédnout z paluby výletní lodi při cestě na St. Bartoloměj. Dále budeme pokračovat k Orlímu hnízdu, které se proslavilo spojením s Německou říší za doby druhé světové války. Mimo to však nabízí neskutečný pohled do širého okolí. Naši cestu pak zakončíme v Solných dolech, které zaujmou nejen expozicí, ale jistě i interaktivním přístupem k prohlídce.

Program: 1.den: Odjezd z Prahy v brzkých ranních hodinách. V ranních hodinách dojedeme na parkoviště u Koenigsee, kde si dáme krátkou ranní pauzu. Pak se vydáme směrem jezero Königssee, které leží na dně hlubokého údolí obklopené strmými srázy a horami. Hloubka jezera je až neuvěřitelných 190 metrů. Jedná se tak o nejhlubší jezero v Německu. Königsee má velmi čistou vodu, plavba je zde povolena pouze lodím na elektrický pohon, veslicím a šlapadlům. Pro všechny zájemce zajistíme plavbu lodí ke kostelu St. Bartholomä, který se nachází na druhé straně jezera. Následuje osobní volno, které můžete využit k procházce podél jezera nebo občerstvení v některé z tamních hospůdek.

Před polednem popojedeme k pod Orlí hnízdo, kde přesedneme na tamní horský linkový autobus, který nás vyveze nahoru. Orlí hnízdo nechal postavit v roce 1937 jako dárek pro Adolfa Hitlera jeho tajemník Martina Bormanna, a to k Hitlerovým 50. narozeninám. K hlavní budově na vrcholu hory patřil komplex několika dalších budov propojených podzemními tunely v Obersalzbergu včetně Berghofu (zámek, spodní budova Orlího hnízda). Následuje prohlídka Orlího hnízda a krátká pauza pro focení. Autobus z Orlího hnízda nás doveze opět na parkoviště a my se vydáme na prohlídku Solných dolů. V solném dole v Berchtesgadenu se nepřetržitě dobývá bílé zlato již od roku 1517. Na základě zcela nové koncepce zde v roce 2007 vzniklo jedno z nejinovativnějších center dobývání soli na světě! Odjezd do ČR po prohlídce kolem 16:00. Návrat do Prahy v 00:30.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 1:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
BENEŠOV – 1:45 HOTEL BENICA, ULICE KE STADIONU
TÁBOR – 2:30 ČERPACÍ STANICE BENZINA, ULICE SOBĚSLAVSKÁ
ČESKÉ BUDĚJOVICE – 3:30 PARKOVIŠTĚ U HUSOVY TŘÍDY, PROTI VSTUPU NA VÝSTAVIŠTĚ


ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • 1 místo v autobuse
  • technického delegáta v autobuse
  • 1 zavazadlo a 1 palubní tašku k přepravě

Cena nezahrnuje

  • Výjezd k Orlímu hnízdu 17,50,- EUR
  • vstup do budovy dokumentace v Obersalzbergu 4,- EUR
  • projížďku lodí 16,- EUR
  • cestovní a úrazové pojištění