Poklady Chiapasu a Yucatánu


  • ubytování: hotel ***+ubytování: hotel ***+
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

TUXTLA – SUMIDERO – SAN CRISTOBAL – AGUA AZUL – MISOL-HÁ – PALENQUE – CAMPECHE – MERIDA – UXMAL – CELESTUN – CHICHEN ITZA – IK-IL – TULUM – PLAYA DEL CARMEN.

Rozšířená verze populárního zájezdu na Yucatán pokračuje až do Chiapasu, kde navštívíte Palenque, vodopády Agua Azul a indiánské město San Cristóbal de las Casas. Poznejte s námi nejkrásnější místa jižního Mexika, kde budete mít čas i na relaxaci u karibského pobřeží v Playa del Carmen.

Minimum: 6 osob

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***+

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3-4* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy přes Mexico City do města Tuxtla Gutiérrez, která je výchozí branou do státu Chiapas.
2. den: Ráno pokračování do Chiapa de Corzo, kde podnikneme plavbu člunem přes kaňon Sumidero, který je jedním z největších kaňonů Mexika s tisícimetrovými srázy. Dále přijedeme do malebného indiánského města San Cristóbal de las Casas ve státu Chiapas. Ačkoli se zde zrodilo zapatistické hnutí, díky jeho koloniální historii mu dominuje poklidná atmosféra. Návštěva indiánské vesnice San Juan Chamula je pozoruhodnou ukázkou synkretismu indiánské a katolické víry. Největším zážitkem je návštěva netradičního křesťanského kostela se stovkami zapálených svící a nejroztodivnějšími obětními dary místních obyvatel.
3. den: Po snídani pokračování do Palenque s úchvatnými pralesy na pohoří Sierra Madre. Cestou navštívíme vodopády Agua Azul, kde se vykoupeme v průzračně křišťálové vodě a budeme pokračovat k vodopádům Misol-Há, které jsou zasazeny v tropickém pralese. Pozorování papoušků a tukanů. Ubytování v Palenque.
4. den: Dopoledne prohlídka starých mayských památek uprostřed džungle v Palenque, které lákají k pozorování opic a papoušků ve volné přírodě. Chrám nápisů s hrobkou krále Pakala je jediným chrámovým hrobem v Americe a nejvýznamnějším funerálním památníkem prehispánské doby. Poté se přesuneme do Campeche na ubytování.
5. den: Koloniální památky Campeche jsou zapsány na seznamu UNESCO. Během dopoledne si prohlédneme město a dále vyrazíme na archeologické naleziště Uxmal. Při vstupu budete ohromeni „Kouzelníkovou pyramidou“ vysokou 40 m a dalšími monumentálními stavbami. Navečer příjezd do koloniálního města Merida, také zvaného „Bílé město“.
6. den: Po snídani návštěva katedrály, jejíž plán na výstavbu byl původně určen Limě. Návštěva Palacio de Gobierno, slavného Paseo de Montejo, a Monumento de la Patria, který reprezentuje historii Mexika. Odpoledne odjezd do přírodní rezervace Celestún , kde se vyskytuje velké množství tukanů, růžových plameňáků, pelikánů, krokodýlů i opic. Návrat do Méridy na ubytování.
7. den: Návštěva slavného mayského sídliště v Chichen Itzá s majestátní pyramidou Kukulcan a jejími 365 schody, zdí z lebek a obětní studnou. Dále zastávka v Ik-Kil, kde je možné se vykoupat v přírodní nádrži „cenote“ uprostřed džungle. Navečer příjezd na ubytování do malebného letoviska Playa del Carmen nedaleko Cancúnu, kde budete mít možnost okusit koupání v průzračném Karibiku spojené s příjemným večerním vyžitím.
8. den: Ráno odjezd k archeologickému nalezišti Tulum – mayské město situované přímo přímo na karibském pobřeží poloostrova Yucatán. Toto malé opevněné přímořské město je jedním z nejkrásnějších archeologických nalezišť v Mexiku. Vzhledem k zaplavení ostatních měst se jedná o jediný dochovaný mayský přístav. Po prohlídce se budete moci vykoupat v blankytném moři přímo pod pyramidami. Odpoledne volno, odpočinek a koupání v Playa del Carmen.
9. den: Volno, koupání, odpočinek, možnost fakultativních výletů na Isla Mujeres, Cozumel nebo do parku X-Caret.
10. den: Před polednem odjezd na letiště ve městě Cancun a odlet do Evropy.
11. - 12. den: Pokračování letu do ČR a návrat v odpoledních hodinách.

13.11. - 24.11.24 středa - neděle
snídaně letecky (Praha)
73 900 Kč
cena za 12 dní (10 nocí)

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha – Tuxtla/Cancún – Praha včetně letištních tax v ceně 21.000 Kč
  • privátní doprava během okruhu
  • 10x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
  • uvedený program včetně vstupů
  • česky mluvící průvodce CK SOLEADA (minimum: 8 osob)
  • služby místních průvodců
  • zákonné pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • příplatek za jednolůžkový pokoj (příplatek: 12000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A60 Pandemic (130Kč/den) vč.storna (příplatek: 1430 Kč)
  • fakultativní výlety a spropitné
  • poplatek za použití videokamery na památkách v Mexiku
  • možnost prodloužení pobytu v Playa del Carmen