Mexico City a Yucatán


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: PRAHA - MEXICO CITY: Odlet z Prahy do Mexico City, přílet do Mexico City, transfer do hotelu, ubytování. Nocleh.
2. den: MEXICO CITY: Půldenní pěší prohlídka centra města: Metropolitní katedrála, náměstí Zócalo, Templo Mayor – zbytky chrámu Aztéků, Palacio Nacional - palác s freskami Diego Rivery, následuje procházka centrem města k Palacio Bellas Artes, odpoledne možnost fakultativní návštěvy Antropologického muzea nebo zámku Chapultepec nebo Tore Latinoamericana s panoramatickým výhledem na metropoli Mexico City, jednoho z největších měst na světě, v pozdním odpoledni volno, noc v Mexico City.
3. den: MEXICO CITY – TEOTIHUACÁN: Celodenní výlet do Teotihuacanu, tajemného města, které mezi lety 200 – 700 n. l. mělo nesmírný vliv na celou Střední Ameriku, a které se stalo později kultovním místem pro Aztéky: Pyramidy Slunce a Měsíce, Třída mrtvých či Chrám Quetzalcoatla. Při zpáteční cestě zastávka u baziliky Panny Marie Guadalupské, noc v Mexico City.
4. den: VILLAHERMOSA: Odlet z Mexico City do Villahermosy. VILLAHERMOSA – PALENQUE: Transfer z Villahermosy do Palenque, ubytování. V případě ranního letu a bude podle časových možností realizována návštěva parku a muzea v La Venta s pozůstatky kultury Olméků, kteří jsou považováni za předchůdce Mayů.
5. den: PALENQUE – CAMPECHE: Ráno návštěva slavného mayského království Palenque, které je na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO, a je považováno za jedno z nejkrásnějších mayských měst vůbec. Navštívíte Chrám nápisů, kde byla nalezena hrobka nejznámějšího mayského krále Pakala. Uvidíte Chrám Červené královny, Chrám Kříže, Chrám slunce jakož i Královský palác. Následuje transfer do koloniálního města Campeche (na seznamu UNESCO), vybudovaného v 16. století na břehu moře a opevněného proti nájezdům pirátů, ubytování v hotelu v centru města.
6. den: CAMPECHE – UXMAL – MÉRIDA: Dalším velkým zážitkem pro Vás bude prohlídka výjimečného archeologického naleziště Uxmal, jednoho z nejdůležitějších středisek Mayů. Uvidíte zde řadu nádherných budov: Guvernérský palác, Kouzelníkovu pyramidu, Jižní palác, Želví dům, Palác místodržícího a Klášter jeptišek, jenž je považován za nejdokonalejší budovu takzvaného puuckého stylu. Po prohlídce návštěva muzea Choco Story s historií pěstování a ukázkou výroby čokolády, včetně ochutnávky tohoto tradičního mayského nápoje a možností zakoupení výrobků z čokolády v místním obchůdku. Následuje přejezd do Méridy, kde si prohlédneme památky z koloniální doby na náměstí Plaza Mayor. Nocleh v Méridě.
7. den: MERIDA – CHICHÉN ITZÁ – PLAYA DEL CARMEN: Ráno odjezd z Meridy a poté prohlídka největšího a nejslavnějšího pyramidového komplexu na poloostrově Yucatán, Chichén Itzá. Nejznámější stavbou je Kukulcánův chrám, zvaný také El Castillo, uvidíte též Chrám válečníků, hřiště na posvátnou míčovou hru pelotu i studnu lidských obětí. Následuje krátký přejezd do stylové koloniální haciendy Selva Maya a koupání v krásném cenotu Saamal a bufetový oběd s místními specialitami. Odjezd do Playa del Carmen nocleh v hotelu 4* se snídaní cca 5 minut od pláže nebo za příplatek v hotelu 4* přímo na pláži s programem All inclusive.
8. den: PLAYA DEL CARMEN: Koupání a odpočinek u Karibského moře, provozování vodních sportů.
9. den: PLAYA DEL CARMEN: Koupání a odpočinek u Karibského moře, provozování vodních sportů.
10. den: PLAYA DEL CARMEN: Koupání a odpočinek u Karibského moře, provozování vodních sportů, možnost fakultativních výletů.
11. den: CANCÚN – PRAHA: Transfer na letiště v Cancúnu, odlet z Cancúnu do Prahy.
12. den: PŘÍLET DO PRAHY:

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 10x nocleh ve 3* hotelech se snídaní
  • bufetový oběd v Teotihuacanu a Haciendě Selva Maya nedaleko Chichén Itzá (nápoje nejsou v ceně)
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky/slovenky hovořícího průvodce (min. 10 osob)

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety a vstupy nad rámec programu
  • spropitné
  • cestovní pojištění