Ostrov Malta A Výlet Na Ostrov Gozo


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Cesta pro milovníky historie všeho druhu - na Maltě se totiž lze ponořit do šerého dávnověku megalitických kultur tak vyspělých, že lidstvu zanechaly chrámové areály soupeřící stářím s egyptskými pyramidami. Kdo byli tito obyvatelé? Odkud přišli? O tom můžeme přemýšlet na zlatožlutém globigerinovém ostrově, o jehož útesy se rozráží silné vlny Středozemního moře. Pokud vás přitahují artefakty minulosti, budete nadšeni, co vše víra a lidské snažení na tak malém místě dokázaly vybudovat. Rytířská historie se dme hrdostí a bohatsvím. Sousední Gozo je více zelené a od Malty se celkově liší svou energií. Pojďtme tedy objevit místo, kde zanechaly svůj otisk všechny důležité kultury Středomoří.

Valetta – Marsaxlokk – jeskyně Ghar Dalam – Tarxien – Blue Grotto – Hagar Quim – Mnajdra – útesy Dingli – Mdina – Mosta – Trojměstí – Vittoriosa – Senglea – ostrov Gozo – Victoria - Dwejra

Zájezd provází Marie Bílá, garance skupiny max. 12 osob

PREHISTORICKÉ CHRÁMY A RYTÍŘSKÁ MINULOST

Doprava: letecky

Nástupní místa: 19.09. - 26.09. Odjezd L2, L3

Ubytování: různé

Butikový hotel*** se střešní terasou, výhledem na moře a Trojměstí. Hotel se nachází nedaleko písečné pláže Rinella, které jsou na východním pobřeží Malty pouze dvě. Ubytování v komfortních pokojích se soc. zařízením, klimatizací a wifi.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy na MALTU , transfer do hotelu, individuální volno.
2. den: Hlavní město Malty VALETTA (UNESCO), procházka městem řádových rytířů s odkazy na jejich hrdou minulost. Prohlídka katedrály sv. Jana , v oratoři k vidění slavné Carravaggiovy obrazy, městské hradby, Horní zahrady , kontrast nové architektury Renza Piana – vstupní brána, Parlament a středověká historie, Velmistrovský palác se zbrojnicí .
3. den: Malebný přístav MARSAXLOKK plný pestrobarevných rybářských člunů "luzzu" s malovanýma očima na přídi, pobřežní promenáda Xatt is-Sajjieda s trhy a hospůdkami. Jeskyně GHAR DALAM s nálezy dokazujícími dávné pevninské spojení Malty se Sicílií a Afrikou - kosterní relikty slonů a hrochů. Přejezd k archeologickému areálu megalitického chrámu TARXIEN (UNESCO), největšího na ostrově.
4. den: Zastávka na vyhlídce nad BLUE GROTTO , v případě klidného moře možnost vplout do jeskyně na loďce, fascinující hra světel, stínů a barev. Návštěva impozantního megalitického chrámového okrsku HAGAR QUIM a MNAJDRA (UNESCO) s výhledem na neobydlený ostrov Filfla. V přilehlém muzeu lze shlédnout působivé 5D edukační video. Útesy DINGLI: "car ruts-tracks" – tajemné, nikam nevedoucí a mnoha teoriemi opředené koleje v globigerinovém terénu s nádhernými výhledy. Středověké opevněné městečko MDINA ve vnitrozemí ostrova s malebnými tichými uličkami a jedinečnou atmosférou. Zastávka v MOSTĚ , kostel s 60 metrovou kupolí, kterou proletěla za války nevybuchlá bomba. Návrat do Sliemy.
5. den: Výběžek s rytířskou historií TROJMĚSTÍ . Idylická malebná čtvrť s barevnými domy a fotogenickými zákoutími VITTORIOSA , z hradeb se nám naskytne pompézní výhled na Valettu a Sengleu, návštěva Inkvizičního paláce, Ghost House, auberges – někdejší domy rytířů z různých zemí. SENGLEA , vedlejší výběžek s dávnou historií, strážní věž s očima a ušima.
6. den: Fakultativní výlet lodí na sousední zelený ostrov GOZO . Hlavní město VICTORIA /Rabat s velkou citadelou, solné pánve na severu ostrova Gozo, poutní kostel Ta Pinu , DWEJRA - místo, kde stávalo azurové okno, Inland sea , vyhlídky na útesové pláže.
7. den: Závěrečný den ve VALLETĚ (UNESCO), Národní archeologické muzeum s exponáty dokládajícími bohatou maltskou historii a vážícími se k navštíveným místům: vykopávky i modely z areálů megalitických chrámů, edukační videa, model Hypogea, obětní oltáře. Možnost navštívit poblíž městských hradeb videoshow Malta Experience s videoexpozicí o 7000 letech maltských dějin.
8. den: Transfer na letiště, odlet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu minibusem na výlety 3. a 4. den,
  • let. přepravu Praha - Malta - Praha vč. letištních tax,
  • průvodce CK
  • snídaně,
  • transfery z/na letiště,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 4800 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní výlet na ostrov Gozo 700 Kč,
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 280 Kč
  • vstupné, fakult. služby, místní (lodní) dopravu a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"