Relax V Termálním Jezeru Hevíz


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Lázeňské město Hevíz je unikátní hlavně díky léčivému jezeru. Jedná se o největší teplovodní jezero s rašelinovým dnem na světě. Voda v jezeře obsahuje kationty sodíku, amoniak, vápník, brom, jód a spoustu dalších látek. Díky přítomnosti radonu je mírně radioaktivní. Ve vodě žije také mnoho bakterií, které mají podíl na léčivých a blahodárných účincích vody. Lázeňství se zde provozuje již od roku 1795. Tehdy se začaly stavět první lázeňské budovy a bylo vytvořeno i přírodní koupaliště. Voda z jezera dobře působí na revma a jiné choroby pohybového ústrojí. K léčbě se používá bahno ze dna jezera. Teplota vody má příjemných 33–35 °C, v zimě kolem 24–26 °C, což umožňuje celoroční provoz. Neustálým odpařováním vody z jezera se čistí okolní vzduch. Díky filtraci prachu a alergenů ze vzduchu se zde tak lépe dýchá.
V sobotu v dopoledních hodinách (8 - 13 hod) bývá ve městě Hevíz nedaleko jezera "Farmářský trh" s typickými maďarskými specialitami.

Program: Odjez z Prahy v pátek před půlnocí. Následující den ráno příjezd do Hevízu, možnost celodenní relaxace v termálním areálu. Vstupné není zahrnuto v ceně zájezdu.
V podvečerních hodinách odjezd zpět do ČR. Návrat do Prahy v pozdních nočních hodinách.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 23:30 AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC
JIHLAVA – 1:00 TŘ. LEGIONÁŘŮ
BRNO – 2:15 PARKOVIŠTĚ P+R, ÚSTŘEDNÍ HŘBITOV
BŘECLAV – 3:15 PARKOVIŠTĚ PŘED ČERPACÍ STANICÍ TESCO, UL. LIDICKÁ, OC SHOPPING

Jednotlivá nástupní místa jsou obsluhována jen v případě obsazení min. 6 osobami. Pokud není nástupní místo obsazeno, bude rezervace přesměrována a odbavena na nejbližším nástupním místě.

CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ. PŘESNÝ ČAS ODJEZDU BUDE URČEN V POKYNECH NA CESTU.

ČAS PŘÍJEZDU JE ORIENTAČNÍ. MŮŽE SE ZMĚNIT V NÁVAZNOSTI NA DOPRAVNÍ SITUACI A ČASU ODJEZDU Z DESTINACE. PŘÍJEZDY VE VÝŠE UVEDENÝCH ČASECH TEDY NENÍ MOŽNÉ GARANTOVAT.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena nezahrnuje

  • Vstupné do termálního areálu Hevíz
  • Celodenní vstupné pro dospělého je 7 500 HUF (studenti/senioři nad 60let 7 000 HUF)
  • Vstupné na 3 hodiny pro dospělého je 4 500 HUF ( studenti/senioři nad 60 let 4 000 HUF)
  • Cestovní pojištění včetně STORNA a Covid19 - 49,- Kč/osoba/den