Krásy Pobaltí


  • ubytování: pensionubytování: pension
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

PUTOVÁNÍ PO JANTAROVÉ CESTĚ
Kouzlo starobylých výstavných měst Pobaltí, plných památek, malebných, téměř severských vesniček, tajuplné hrady i kouzelné přírodní scenérie – to vše najdete na „jantarové cestě“. Navštívíte i Kurskou kosu nebo donedávna nepřístupný ostrov Saarema.

Ubytování: pension

27. 04. – 01. 05. 2017 24 900 Kč Praha, * ubytování chatky
29. 09. – 03. 10. 2017 24 900 Kč Praha, * ubytování penzion

Program zájezdu

1. den: Odjezd odpoledne a pokračování přes Posko do Litvy.
2. den: Příjezd do Vilniusu - prohlídka tohoto hlavního města Litvy, jehož atmosféra a půvab připomíná Prahu: barokní Staré město (UNESCO), Gediminasův hrad, katedrála, náměstí, univerzita, kostely sv. Anny a sv. Bernarda, Aušros Vartu gatvé a Pilies gatvé – nejstarší a nejpůsobivější ulice Vilniusu, Jitřní brána. Nocleh.
3. den: Nejprve odjedeme k návštěvě národního historického parku Trakai. Park je tvořen více než šedesáti jezery, na jednom z ostrovů se rozkládá hrad, na poloostrově potom leží vlastní město – prohlídka jedinečných památek hradu Trakai a zámku Užutrakis, popř. zajímavé čtvrti starých dřevěných domů, ve kterých doposud žije litevská menšina Karaimů, kteří patří do etnika turkických národů pocházejících z Krymu. Možnost ochutnat kibinai - jejich výborné typické pirohy. Poté odjedeme do Rumšiškéš - skanzenu, kde čtyři vesnice s domy z 18. a 19. stol. představují 4 kraje země. Naleznete zde statky, hostinec, kapli a v řadě řemeslnických dílen řemeslníci předvádějí svá řemesla. Odjezd na nocleh.
4. den: Dnes si vyjedeme na Kurskou kosu. Trajektem se přepravíme na tenký výběžek písku, který z jedné strany omývá Baltské moře a z druhé strany Kurská laguna. Duny se neustále pohybují a aby zůstal tento neobyčejný 100 km dlouhý útvar zachován, vznikl zde na litevské části (polovina náleží Rusku) národní park. Symbolizují ho borové lesy i duny vysoké až 50m a rybářské vesnice. Místním linkovým autobusem dojedeme do střediska Nida ,projdeme se po dunách, popř. navštívíme Vrch čarodějnic. Po návratu na pevninu si budete moci prohlédnout staré město Klaipédy, popř. blizoučké městečko Smiltyné - což je jedno z nejhezčích míst s plážemi, borovými lesy, dunami a řadou muzeí a výstav. Nocleh.
5. den: Dnes přejedeme do Lotyšska, kde navštívíme symbolické místo Horu křížů, která dostala jméno podle tisíců křížů všech velikostí, které sem přinášejí poutníci z celého světa. Odjezd do Rigy, po příjezdu prohlídka největšího města Pobaltí – Staré město (UNESCO): Rižský dóm, náměstí Doma laukums, Rižský hrad, Kamenný most, Švédská brána, domy v secesním stylu, gotický dům Černohlavců, Pomník svobody, kouzelné parky. Nocleh.
6. den: Po snídani vyrazíme na ostrovy Muhu a Saarema, který byl donedávna cizincům nepřístupný. Na Muhu si prohlédneme Kostel Liiva z 13. - 14. stol., u hráze na Saarema leží staroestonská pevnost Muhu a větrný mlýn Eemu Tiilik. Muhu je také proslulé lidovými kroji. Potom si projedeme ostrov Saarema a prohlédneme si jeho starobylé hlavní město Kuressaare s nejzachovalejším mohutným středověkým hradem v Pobaltí. Nocleh.
7. den: Ráno přejedeme na pevnuni a budeme pokračovat do Tallinnu - prohlídka především jeho malebného historického středu, který je na seznamu UNESCO: opevněné Horní město – Toompea, hrady ze 14. stol., věže Pikk Hermann, Kiek-in-de-Kok, Dolní město – Brána Viru, kostel sv. Kateřiny, dominikánský klášter, gotická radnice, křivolaké uličky s kupeckými domy (např. Tři sestry). Nocleh.
8. den: Přejedeme do lotyšského Kaunasu. Cestou navštívíme Turaidu – cihlový arcibiskupský hrad, absolvujeme i krátkou procházku zajímavým parkem plným soch. - krátká prohlídka. Kaunas - prohlídka: Staré město, Radniční náměstí s nádhernou barokní radnicí ze 16. stol., Ďáblův dům, Muzeum čertů aj. Nocleh.
9. den: Odjezd, přejezd přes Polsko do ČR, návrat v nočních hodinách.

Slevy

  • first minute 6% do 10. 1. 2021
  • first minute 4% do 10. 2. 2021
  • first minute 3% do 10. 3. 2021
  • (Maximální výše slevy může dosáhnout 1.200 Kč)
  • Seniorská sleva 55+: 400 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • 7x nocleh v 3* hotelech - dvoulůžkové pokoje
  • 7x plná penze
  • doprava klim. bus
  • průvodce
  • povin. poj. CK

Cena nezahrnuje

  • místní poplatky
  • vstupy, lodě
  • večeře
  • příplatek na 1/1

Výlety

  • Cena nezahrnuje: vstupné cca 10 000 ISK (tj. cca 80 EUR) vč. velrybího safari a další výše neuvedené služby. (příplatek: 10000 ISK)