Velký okruh Kolumbií


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: PRAHA – BOGOTA: Sraz na letišti dvě hodiny před odletem, odbavení, odlet do Bogoty. Po příletu, pasové a celní kontrole uvítání na letišti, transfer do hotelu, nocleh v Bogotě.
2. den: BOGOTA: Celodenní prohlídka města, které je zajímavou směsicí španělské koloniální architektury a moderních výškových budov, jež vytvářejí pravoúhlou síť budov a ulic. Projdete se po hlavním náměstí, kde kromě katedrály a prezidentského paláce je i budova Nejvyššího soudu, který byl v roce 1985 obléhán a následně na něj byly podniknuty útoky pod taktovkou drogového bosse Pabla Escobara. Návštěva malebné čtvrti La Candelaria, prohlídka Muzea zlata, které schraňuje 34.000 kusu zlatých předmětů a 20.000 exponátů z kamene, keramiky či polodrahokamů, které patřily kulturám Quimbaya, Calima, Tairona či Tumaco. Tato kolekce je považována za nejvýznamnější sbírku svého druh u na světě. Galerie malíře Botera, který miloval plné tvary a mezi jeho obrazy najdete i "blahobytnou" Monu Lisu v jeho podání. Prohlídku ukončíte vyjížďkou lanovkou na Cerro Monserrat s vyhlídkou na město. Nocleh v Bogotě.
3. den: BOGOTA – ZIPAQUIRÁ – VILLA DE LEYVA: Přejezd do Zipaquira na prohlídku podzemní solné katedrály Catedral de Sal Zipaquira, která byla vytesána v prostoru solných dolů. Chrám se skládá ze trí částí, které představují narození, život a smrt Ježíše. Přejezd do půvabného koloniálního města Villa de Leyva, jehož historie sahá do roku 1572. Krátká prohlídka města včetně náměstí a kláštera. Nocleh ve Villa de Leyva.
4. den: VILLA DE LEYVA: Dopolední prohlídka centra městečka. Návštěva muzea národního hrdiny Antonia Narina a prohlídka unikátního paláce z jílu Casa Terracota. Po té bude i čas na to vychutnat si šálek proslulé kolumbijské kávy, nebo si za jit na místní trhy.
5. den: VILLA DE LEYVA – BOGOTA: Odjezd do Bogoty na letiště. BOGOTA - MEDELLIN: Přelet do Medellinu, města, které dříve bylo pod kontrolou drogových kartelů včetně kokainového krále Pabla Escobara. Krátká prohlídka města včetně náměstí se sochami od Fernanda Botera a katedrály. Nocleh v Medellínu.
6. den: MEDELLÍN: Dopoledne individuální volno v Medellinu, čas na nákup suvenýrů a následně transfer na letiště a přelet do Santa Marta. Transfer a ubytování v hotelu.
7. den: MEDELLÍN - SANTA MARTA: Dopoledne individuální volno v Medellinu, čas na nákup suvenýrů a následně transfer na letiště a přelet do Santa Marta. Transfer a ubytování v hotelu.
8. den: PARK TYRONA: Po snídani transfer do Parku Tyrona. Nenáročná pěší túra po rezervaci divokou přírodou na mys Cabo San Juan del Guia s překrásnou pláží a zpět (jedna cesta cca 2 hodiny). Možnost absolvovat cestu tam a zpět na koni. Návrat do Santa Marty a nocleh.
9. den: SANTA MARTA - CARTAGENA: Po snídani transfer do Cartageny. Město bylo založeno roku 1533, od roku 1994 je centrum města a jeho opevnění zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. V odpoledních hodinách prohlídka historického centra města, dle časových možností prohlídka muzea zlata a muzea smaragdu. Nocleh v Cartageně.
10. den: CARTAGENA: Volný den. Možno využít k relaxaci na pláži, nákup suvenýrů. Možnost fakultativního výletu na karibské ostrovy Islas del Rosario – koupání a šnorchlování - za příplatek. Nocleh v Cartageně.
11. den: CARTAGENA - BOGOTA: Dopoledních hodinách transfer na letiště v Cartageně a přelet do Bogoty a následně odlet do Prahy.
12. den: PŘÍLET DO PRAHY:

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 10x nocleh ve 3* hotelech se snídaní
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 12 osob)

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety a vstupy
  • spropitné
  • cestovní pojištění
  • fakultativní výlet Islas del Rosario 50,- USD / osoba
  • fakultativní výlet Pablo Escobara Tour 50,- USD / osoba