Keňa - Tanzanie - to nejlepší z východní Afriky


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: PRAHA (VÍDEŇ) – NAIROBI: Odlet z Prahy (Vídně) do Nairobi s přestupem. Po příletu uvítání a transfer do hotelu Sarova Panafric 4*. Ubytování se snídaní.
2. den: NAIROBI – JEZERO NAIVASHA: Po časné snídani prohlídka Nairobi s návštěvou sloního sirotčince Daphne Sheldrickové, muzea Karen Blixenové a žirafího centra s krmením žiraf. Oběd v Nairobi. Odpoledne cesta k jezeru Naivasha. Večeře a nocleh v lodži.
3. den: JEZERO NAIVASHA – REZERVACE MASAI MARA: Po snídani projížďka lodí po jezeře Naivasha. Sladkovodní jezero, obrostlé papyrem, leží na dně velké příkopové propadliny Great Rift Valley. Je oblíbeným odpočinkovým místem pro hrochy, na jeho březích se pod akáciemi procházejí žirafy, zebry, impaly, gazely, antilopy losí a v korunách stromů se prohánějí guarézy pláštíkové. V neposlední řadě je výborným místem pro pozorování ptactva. Určitě se zde setkáte s majestátním orlem jasnohlasým. V 10:00 hod odjezd do rezervace Masai Mara. Zastávka na vyhlídkovém místě, kde budete mít čas vyfotografovat si nádherná panoramata Great Rift Valley. Oběd v hotelu v Naroku. Odpolední safari v Masai Maře. Večeře a nocleh v lodži/kempu.
4. den: REZERVACE MASAI MARA: Celodenní safari s obědem v rezervaci Masai Mara. Rezervace je slavná hlavně díky každoroční migraci stád pakoňů a zeber, ale díky celosezónní řece Maře, která odděluje Masai Maru od Serengeti a zároveň tvoří hranici s Tanzánií, zde celoročně potkáte slony, žirafy, různé druhy antilop i velké kočky. S trochou štěstí uvidíte celou „Velkou pětku“, kam řadíme nosorožce, slona, buvola, lva a levharta. Stravování a nocleh v lodži/kempu.
5. den: REZERVACE MASAI MARA – JEZERO VICTORIA: Po snídani odjezd do Tanzánie. Hranici překročíte v Isebanii. Oběd formou pikniku. Pokračování cesty k jezeru Victoria, do oblasti Speke Bay. Ubytování v lodži. Volno na relaxaci. Večeře a nocleh v hotelu.
6. den: JEZERO VICTORIA - NP SERENGETI: Po snídani možnost fakultativních aktivit (projížďka lodí, či kánoí, prohlídka místní rybářské vesničky – viz cena nezahrnuje). Oběd v hotelu. Odjezd do blízkého NP Serengeti (UNESCO). Odpolední safari v parku, který je domovem mnoha druhů zvířat a ptáků. I zde můžete pozorovat každoroční migraci pakoňů a zeber, kteří pravidelně přecházejí řeku Maru. V Serengeti máte rovněž velkou příležitost spatřit levharty, gepardy a lvy, ale i další druhy zvířat. Večer příjezd do střední části parku, ubytování v lodži. Večeře a nocleh.
7. den: NP SERENGETI: Celodenní safari v NP Serengeti, který je pod ochranou UNESCO. Park o rozloze 14.763 km2 je domovem mnoha druhů zvířat a ptáků. Je také známý díky každoroční migraci pakoňů, zeber a impal, které pravidelně přecházejí řeku Maru oddělující Serengeti od keňské Masai Mary. V Serengeti bude rovněž velká příležitost spatřit levharty, gepardy a lvy. Zejména východní pláně jsou velkými kočkami oblíbené. Stravování a nocleh ve vašem kempu či lodži 5*.
8. den: NP SERENGETI – NGORONGORO: Snídaně. Dopolední safari ve východní části parku. V okolí celosezonní řeky Seronery, kde jsou nekonečné pláně narušovány skalnatými výstupky, určitě potkáte lvy, kteří na skalách rádi odpočívají. Po poledni příjezd k bráně Naabi, která odděluje Serengeti od chráněné krajinné oblasti Ngorongoro. Oběd formou balíčku. Pokračování cesty kopcovitou krajinou, kde uvidíte mnoho masajských vesnic a pastevců. Poté vystoupáte na okraj kráteru Ngorongoro, kde se vám otevře úžasný výhled na jeho dno. Pokračování cesty do lodže, večeře a nocleh.
9. den: NGORONGORO – KARATU: Časná snídaně. Sestup na dno kráteru Ngorongoro. Safari v kráteru s obědem formou pikniku v délce maximálně 6 hodin. Toto časové omezení vychází z rozhodnutí tanzanské vlády, proto vás žádáme o jeho akceptování. Kráter Ngorongoro je považován za jeden ze sedmi divů světa. Je to zároveň jedno z posledních míst na Zemi, kde můžete potkat vzácné nosorožce černé a tím pádem celou „Velkou pětku“. Oběd formou pikniku a odjezd do Karatu. Ubytování v Lake Manyara Serena lodže/kempu. Volno na relaxaci. Večeře a nocleh.
10. den: KARATU - NP LAKE MANYARA - KARATU: Po snídani odjezd do blízkého NP Lake Manyara. Dopolední safari v parku. Nejmenší tanzánský park je pojmenován po alkalickém jezeře Manyara, které je obklopeno tropickým pralesem. Můžete zde pozorovat slony, žirafy, zebry, lesoně a další druhy antilop. Na své si tu přijdou milovníci ptactva. Bude-li vám přát štěstí, uvidíte „stromové lvy“. Ti se zde naučili lézt vysoko do korun stromů, aby je nerušil dupot slonů a hmyz. Návrat do lodže na pozdní oběd. Volno na relaxaci, večeře, nocleh.
11. den: KARATU – NP AMBOSELI: Snídaně, poté odjezd do Arushy a dále do Namangy, kde překročíte tanzánskokeňskou hranici. Oběd formou balíčku. Pokračování cesty do NP Amboseli, kam při - jedete odpoledne. Safari cestou do lodže (dle časových možností), večeře, nocleh.
12. den: NP AMBOSELI – NAIROBI – ODLET DO PRAHY: Snídaně. Dopolední safari v Amboseli. Fotogenický park se rozkládá u paty světoznámého Kilimanjara a je slavný hlavně díky obrovské populaci slonů. Ti rádi vyhledávají místní bažiny ke koupelím. Návrat do lodže na oběd. Odjezd do Nairobi. Po příjezdu do Nairobi transfer na mezinárodní letiště. Odlet do Prahy (Vídně).
13. den: PŘÍLET DO PRAHY (VÍDNĚ):

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Nairobi – Praha včetně letištních tax
  • 1 x ubytování v hotelu Panafric Nairobi 4* se snídaní
  • 10 x ubytování v NP dle programu standardu 4 - 5* s plnou penzí
  • veškeré transfery dle programu safari automobilem Toyota Landcruiser se zvedací střechou a garancí místa u okna
  • veškeré vstupy do národních parků
  • veškeré aktivity a safari dle programu
  • služby profesionálních anglicky hovořících průvodců během zájezdu

Cena nezahrnuje

  • 2 x vstupní víza do Keni pro osoby starší 16 let (celkem 102,– USD, nutno žádat min. 4 dny před odletem elektronicky, Eso Travel vyřizuje za poplatek 3.700,- Kč/2 víza)
  • 1 x vstupní vízum do Tanzanie (50,– USD nutno žádat min. 14 dnů před odletem elektronicky, Eso Travel vyřizuje za poplatek 1.850,- Kč)
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (cena na vyžádání v CK)
  • cestovní pojištění
  • spropitné místním průvodcům