Nejlepší z Kanady


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Odlet z Prahy do Toronta. Po příletu následuje transfer do hotelu na trase. Ubytování, volný program, nocleh.
2. den: NIAGARSKÉ VODOPÁDY: Prohlídka Niagarských vodopádů – přírodního divu, který si prohlédneme i z vyhlídkové věže Skylon Tower (fakult.). Na palubě lodě Maid of the Mist se vydáme do těsné blízkosti 55 m vysoké vodní stěny. Cestou do Toronta zastávka na ochutnávce vína. Nocleh v Torontu.
3. den: TORONTO: Prohlídka města včetně návštěvy štíhlé věže CN Tower a vyhlídkové galerie s výhledem na město a jezero Ontario. Tato 553 metrů vysoká věž byla donedávna nejvyšší stavbou světa.
4. den: TORONTO – OTTAWA: Přejezd do Ottawy. Cestu si zpestříme plavbou v překrásné oblasti „Tisíce ostrovů“. Po příjezdu do Ottawy orientační prohlídka města. Ubytování, volný program. Nocleh v Ottawě.
5. den: OTTAWA – QUÉBEC CITY: Prohlídka hlavního města Kanady Ottawy a jeho nejatraktivnějších míst jako Rideau Canal, budovy parlamentu Parliament Hill, Byward a řady dalších pamětihodností. Odpoledne přejezd do Québec City, ubytování, nocleh.
6. den: QUÉBEC CITY: Prohlídka města, které je právem považováno za kolébku francouzského osídlení a kolonizace Kanady. Uvidíme budovu parlamentu, historickou čtvrť Upper Town, Chateau Frontenac a další půvaby tohoto okouzlujícího města. V oblasti ostrova Orleans navštívíme vodopády Montmorency. Odpoledne individuální program ve městě. Ubytování, nocleh.
7. den: QUÉBEC CITY – MONTREAL: Ráno odjezd podél řeky svatého Vavřince do Montrealu, největšího města francouzsky hovořící provincie Québec. V Montrealu podnikneme okružní jízdu, při níž si prohlédneme moderní finanční centrum s mrakodrapy, přístavní oblasti, staré město, baziliku Notre Dame či Mount Royal – kterému město vděčí za své jméno. Nocleh v Montrealu.
8. den: MONTREAL - CALGARY: Odlet do Calgary, transfer do hotelu, ubytování, volný program, nocleh.
9. den: CALGARY – BANFF: Dopoledne prohlídka města. Pak přejezd do městečka Banff s možností výletu lanovkou na Sulfur Mt., koupání v termálních pramenech (obojí fakultativně), případně čerpání jiné aktivity. Pěší výlet s vyhlídkami nad údolím řeky Bow. Také navštívíme místo, kde se zrodil kanadský systém národních parků. Nocleh v Banff/Canmore.
10. den: NP YOHO: Návštěva národního parku Yoho. V rezervaci navštívíme Smaragdové jezírko, vodopády Takakkaw či spirálové tunely pod Průsmykem kopajícího koně. Odpoledne návrat zpět do Banff/Canmore, nocleh.
11. den: NP BANFF – LAKE LOUISE: Putování národním parkem Banff. Zvlášť nezapomenutelná je vyhlídka na inkoustovou modř hladiny jezera Peyto. Rovněž navštívíme překrásná jezera Louise a Moraine. Příjezd do oblasti Saskatchewan River Crossing. Možnost pěšího výletu k vyhlídce na řeku Saskatchewan, ubytování, nocleh.
12. den: NP JASPER – ATHABASKA: Dnes možnost jízdy speciálním vozidlem na ledovec Athabaska, jedno z šesti největších ramen mnohem většího ledovce Columbia Icefield (fakultativně). Pak cesta národním parkem Jasper podél řeky Athabaska a Sunwapta po překrásné vysokohorské silnici se zastávkami u vodopádů. Příjezd do městečka Jasper/Hinton, nocleh.
13. den: NP JASPER – MALIGNE LAKE: Návštěva jezera Pyramid Lake a jezera Maligne s možností výpravné plavby (fakult.). Odpoledne se vydáme lanovkou na vrchol hory Mt. Whistler s nádhernými výhledy na horské štíty Skalistých hor (fakult.). Večer volný program, nocleh v Jasper/Hinton.
14. den: ROCKIES – CLEARWATER: Návštěva rezervace Mt. Robson s vyhlídkami na nejvyšší horu kanadských Skalistých hor (Rockies). Podnikneme nenáročný pěší výlet k vodopádům Rearguard. Přejezd do městečka Clearwater, nocleh.
15. den: HOPE - VANCOUVER: Cestou do Vancouveru zastávka v městečku Hope s artefakty z období zlaté horečky a kdysi rovněž významné centrum výnosného obchodu s kožešinami. Zalesněné oblasti povodí řeky Frase po sloužily coby kulisa k natočení akčního trháku Rambo. Příjezd do Vancouveru, volný program. Nocleh ve městě.
16. den: VANCOUVER: Prohlídka města, které řada průzkumů hodnotí jako jedno z nejkrásnějších na světě. Uvidíme čtvrť Gastown s parními hodinami, pitoreskní čínskou čtvrť, elegantní přístavní část či městský park Stanley, který rozhodně nezapře britský původ. Večer volný program ve městě. Nocleh ve Vancouveru.
17. den: ODLET DO PRAHY: Dopoledne volno v centru města. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Prahy.
18. den: PŘÍLET DO PRAHY:

01.09. - 18.09.24 neděle - středa
vlastní letecky (Praha)
129 990 Kč
cena za 18 dní (16 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 16x ubytování kategorie 3
  • dopravu klimatizovaným autobusem
  • vstupy do národních parků
  • služby českého průvodce
  • plavbu lodí do blízkosti Niagarských vodopádů
  • ochutnávku vína v oblasti Niagara Falls
  • vstup na vyhlídkovou věž CN Tower v Torontu
  • plavbu v oblasti “Tisíce ostrovů”

Cena nezahrnuje

  • fakultativní vstupy a výlety
  • stravování a spropitné
  • vstupní autorizaci do Kanady