Kambodža - po stopách Khmérské říše


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY :
2. den: BANGKOK - SIEM REAP: Přílet do Bangkoku a následný přelet do Siem Reapu. Transfer do hotelu, ubytování, nocleh.
3. den: ANGKOR WAT - ZTRACENÉ CHRÁMY V DŽUNGLI: Snídaně. Návštěva bývalého hlavního města khmérské říše Angkor Watu, do kterého vstoupíte jižní branou. Uvidíte chrám Bayon, Terasu slonů, a chrám Ta Prohm, sevřený v zajetí džungle. Oběd. Prohlídka chrámu Angkor Wat Temple, jedné z největších náboženských památek na světě. Projížďka lodí v Angkor Thom k menším chrámům Prasat Chrung, včetně drobného občerstvení. Návrat do hotelu.
4. den: VÝCHOD SLUNCE NA ANGKOR WATEM: Dokončení prohlídky Angkor Watu - velmi brzký odjezd z hotelu k pozorování východu slunce. Prohlídka Banteay Srei, který udivuje svou zachovalostí a řemeslně dokonalého chrámu Banteay Samre. Oběd v místní restauraci V odpoledních hodinách přejezd do koloniálního městečka Battambang, ubytování, nocleh.
5. den: KOUZLO KOLONIÁLNÍHO VENKOVA: Snídaně, návštěva trhu Psar Nath s ochutnávkou kávy. Přejezd přívozem přes řeku Sangke, návštěva chrámu Wat Provil, kde s trochou štěstí uvidíte dopolední modlitbu mnichů. Návštěva historického Ancient House, ukázka venkovského života a zvyklostí místních obyvatel. Nocleh Battambang.
6. den: BÝVALÉ HLAVNÍ MĚSTO KAMBODŽI UDONG: Snídaně. Odjezd do královského města Phnompenhu, během cesty krátká zastávka s ukázkou tradiční výroby kambodžské keramiky a prohlídka bývalého hlavního města Udongu s pagodami a stupami. Udong je významným čekatelem zápisu na seznam UNESCO. Ubytování a nocleh v Phnompenhu.
7. den: BAREVNÉ STUPY A KRABÍ TRH: Brzká snídaně, transfer do klášterního komplexu Wat Botum neboli chrámu Lotosového květu. Přejezd do provinčního městečka Takeo, oběd v místní restauraci. Prohlídka ruin chrámu Phnom Da. Příjezd do přímořského městečka Kep, prohlídka místního vyhlášeného krabího trhu. Přejezd do Kampotu, městečka z dob francouzské koloniální éry, nocleh.
8. den: TAJEMSTVÍ KHMÉRSKÉ KUCHYNĚ: Snídaně, návštěva pepřové farmy La Plantation, seznámení se s tajemstvím khmérské kuchyně, procházka po zdejším trhu s nákupem ingrediencí a vyzkoušení si přípravy tradičních pokrmů. Po chutném obědě prohlídka farmy. Prohlídka jeskynního komplexu Phnom Chnork (cca 200 schodů), kde hlavní jeskyně obsahuje zbytky chrámu ze 7. stolení. Návrat do hotel, nocleh Kampot. V pozdním odpoledni možnost fakultativního výletu vyjížďky lodí po řece Kampot s vyhlídkou na Sloní hory - cena cca 10USD/osoba.
9. den: LODÍ NA OSTROV: Snídaně, transfer do přístavu plážového letoviska Sihanoukville, odjezd rychlolodí na pohádkový ostrov Koh Rong k odpočinku na bělostných plážích tohoto tropického místa s křišťálově průzračnou vodou. Ubytování v hotelu nocleh.
10. - 12. den: KOH RONG: Snídaně. Individuální volno s možností využití fakultativních výletů.
13. den: KOH RONG - PHNOMPENH : Snídaně, odjezd rychlolodí na pevninu a transfer do Phnompenhu. Po příjezdu návštěva muzea Tuol Sleng připomínající krvavý režim Rudých Khmérů, zastávka u Památníku nezávislosti a prohlídka buddhistického chrámu Wat Phnom, který je symbolem města. Ubytování v hotelu. Nocleh v Phnompenhu.
14. den: SOUČASNÉ HLAVNÍ MĚSTO KAMBODŽI PHNOMPENH: Snídaně, prohlídka areálu Královského paláce - královská zahrada, Stříbrná pagoda a chrám Smaragdového Buddhy. Návštěva Centrální tržnice ve stylu art deco. Transfer na letiště k odletu.
15. den: PŘÍLET DO PRAHY:

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Siem Reap, Phnom Pehn – Praha s přestupy, ekonomická třída
  • letištní taxy
  • 12x ubytování se snídaní v hotelech 3* se snídaní, 3x oběd
  • program, transfery klimatizovanými minibusy, transfery rychlolodí a vstupy dle itineráře
  • česky hovořícího průvodce (při minimálním počtu 12 osob)

Cena nezahrnuje

  • vstupní vízum do Kambodži - vyřizuje se po příletu za poplatek cca 35 USD
  • pojištění léčebných výloh
  • fakultativní výlety
  • spropitné 40 USD