Proti proudu Mekongu


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY : Odlet z Prahy do Ho Chi Minh City s přestupem.
2. den: HO CHI MINH CITY: Přílet do Ho Chi Minh City, transfer do hotelu, individuální volno, nocleh v Ho Chi Minh City.
3. den: PODZEMNÍ TUNELY CU CHI Z VIETNAMSKÉ VÁLKY: Po snídani odjezd do známých podzemních tunelů Cu Chi. Síť tunelů Cu Chi se do dějin zapsala v roce 1960, když pomáhala Vietkongu kontrolovat velké venkovské oblasti pouhých 60 km od Ho Chi Minh City. Návrat do Ho Chi Minh City, oběd v místní restauraci v ceně, prohlídka paláce Sjednocení, historické budovy pošty, katedrály Notre Dame a chrámu Jadeitového císaře. Návrat do hotelu, nocleh.
4. den: DELTA MEKONGU: Snídaně, odjezd do My Tho, vstupní brány do delty Mekongu se zastávkou u pagody Vinh Trang. Po příjezdu do delty pokračování lodičkami po širokých i úzkých ramenech řeky Mekong s typickým životem místních obyvatel. Návštěva plovoucího trhu, ukázka několika řemeslných dílen a seznámení se s tropickým ovocem. Oběd v typické místní restauraci, transfer do Can Tho, nocleh.
5. den: PLOVOUCÍ TRHY, PŘESUN DO CHAU DOC: Brzký ranní budíček, odjezd k nalodění se na výletní loď se snídaní, ze které budete pozorovat jeden z nejpopulárnějších a největších plovoucích trhů v deltě Mekongu Cai Raing. Poté přesun do městečka Chau Doc již poblíž kambodžské hranice, po cestě oběd na krokodýlí farmě. Prohlídka poutní hory Nui Sam, která je domovem desítek chrámů a pagod. Nocleh v Chau Doc.
6. den: LODÍ PŘES KAMBODŽSKOU HRANICI: Brzký ranní odjezd lodí po řece Hau proti proudu Mekongu až do Phnompenhu. V průběhu této 4-hodinové plavby překročíte hranice Kambodži. Oběd v místní restauraci. Prohlídka Královského paláce, Stříbrné pagody a pagody Wat Phnom. Zastávka na Centrálním tržišti s možností zakoupení suvenýrů. Nocleh v Phnompenhu.
7. den: SMAŽENÍ PAVOUCI, PŘÍJEZD SIEM REAP: Po snídani odjezd do Siem Reap. Po cestě prohlídka předangkorského chrámového komplexu Sambor Prei Kuk a zastávka v městečku Skoun s možností ochutnávky smažených pavouků. Na závěr dne projížďka loďkou po jezeře Tonlé Sap a večeře v místní restauraci. Nocleh v Siem Reap.
8. den: ANGKOR - ZTRACENÉ CHRÁMY V DŽUNGLI: Snídaně, celodenní prohlídka jedinečného chrámového komplexu Angkor, zařazeného na seznam UNESCO. Vstup do areálu Jižní bránou, prohlídka chrámu Bayon, Terasy slonů, Terasy Leper King. Dále jedinečný chrám Ta Prohm, který ponechali jeho objevitelé džungli. Oběd v místní resturaci. Prohlídka největšího a nejzachovalejšícho chrámu Angkor Wat. Nocleh Siem Reap.
9. den: NEPOZNANÝ ANGKOR, ODLET PHNOMPENH: Snídaně, odjezd do Bateay Srei, méně turisticky navštěvované částí komplexu Angkor. Zdejší chrám udivuje svou zachovalostí a řemeslnou dokonalostí. Transfer na letiště k finálnímu odletu s přestupy.
10. den: PŘÍLET DO PRAHY: Přílet do Prahy.

15.11. - 24.11.24 pátek - neděle
snídaně letecky (Praha)
Sleva 7% 72 990 Kč 67 890 Kč
cena za 10 dní (7 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Ho Chi Minh City, Phnompenh - Praha s přestupy
  • letištní poplatky
  • 7x ubytování v hotelech 4* a 3* se snídaní
  • stravování dle popisu v programu
  • program a transfery klimatizovanými autobusy
  • veškeré vstupy dle itineráře
  • česky mluvící průvodce (min. 12 osob)

Cena nezahrnuje

  • vízum do Vietnamu 950 Kč
  • vízum do Kambodže 37 USD (1x foto sebou)
  • fakultativní výlety a spropitné 40 USD
  • pojištění léčebných výloh