Japonsko – země samurajů


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Západní svět je už několik století přitahován exotikou a neuchopitelností této vzdálené ostrovní země. Navštivte s námi Japonsko a připravte se na nekončící řadu zážitků a překvapení. Poznáte šokující kontrasty tisíciletých tradic a nejmodernější technologie, ucítíte kaleidoskop chutí a vůní, spěch velkoměst a hluboký klid zenových chrámů, uvidíte majestátní hrobky, chladné a elegantní mrakodrapy, rýžová políčka za okny vlaku řítícího se třísetkilometrovou rychlostí, a v neposlední řadě místo, kde se před 70 lety násilně zastavil čas. Přijedete-li s otevřenýma očima a srdcem, najdete přátelskou, fascinující a na světě zcela jedinečnou zemi.
Velikost skupiny:

6–16 účastníků
Naše doporučení:

Nejoblíbenější Poznejte to nejlepší z Japonska – císařské paláce, klid zenových chrámů a zahrad i kontrast supermoderních technologií. Atmosféru země dotvoří neobyčejně přátelští a ochotní Japonci.

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Tokio : přílet ve večerních hodinách, ubytování a odpočinek.
3. den: okio : Asakusa – nejstarší chrám Sensódži , brána Kaminarimon ; výlet lodí po řece Sumida do Tokijské zátoky, císařská zahrada Hamarikjú ; výhled na most Rainbow Bridge , přímořská Odaiba s futuristickou architekturou ; slavná čtvrť obchodů a bank Ginza , zázrak moderní architektury – Tokijské kongresové centrum.
4. den: okio – Kamakura : výlet vlakem do bývalého hl. m. – velký Buddha pod otevřeným nebem, nádherný chrám Hasedera a šintoistická svatyně Hačimangú ; večer podle sil západní a východní Šindžuku – kontrast dechberoucích mrakodrapů ( Tokijská radnice , Sumitomo Building) a obrovské zábavní čtvrti Kabukičó .
5. den: okio – Fudži : výlet lodí, vlakem a lanovkami do národního parku Fudži-Hakone – pohledy na posvátnou horu z okolních hor, relaxace v tradičních termálních pramenech onsen – ideální příležitost k odpočinku od ruchu velkoměsta.
6. den: okio – Nikkó : výlet vlakem do jednoho z nejkrásnějších míst v Japonsku – hrobky největších šógunů z rodu Tokugawa v prastarých cedrových lesích ; chrám Rinnódži, svatyně Tóšógú a Futarasan; při dobrém počasí po návratu pohled na Tokio z nejvyšší TV věže na světě (634 m) – Sky Tree.
7. den: okio : individuální program ve městě – odpočinek či možnost nákupů ; případně fakultativně celodenní výlet do energického a příjemného přístavního města Jokohama .
8. den: okio – Kanazawa : přejezd na pobřeží Japonského moře (poprvé si vychutnáme pohodlí a přesnost japonských vlaků šinkansen); odpoledne návštěva tradiční dílny na barvení hedvábí (možnost nakoupit krásné dárky) v samurajské čtvrti Nagamači, prohlídka vily bohaté samurajské rodiny .
9. den: Kanazawa – Kjóto: prohlídka nejvýznamnějších pamětihodností města, včetně jedné z nejkrásnějších a nejstarších japonských zahrad Kenrokuen; původní domy gejš ve čtvrti Higašičaja a zbytky hradu s branou Išikawa, rušné tržiště Ómičó; odpoledne odjezd do Kjóta , kdysi hl. m. japonského císařství.
10. den: Kjóto : nejkrásnější památky císařského města , kulturní perly Japonska – chrám Kijomizudera vysoko nad městem, Zlatý pavilon v chrámu Kinkakudži, chrám Stříbrného pavilonu Ginkakudži, buddhistický komplex Zenrindži s krásným výhledem na město; večer fakultativně představení japonské tradiční kultury ve čtvrti Gion a večerní zábavní čtvrť Pontočó.
11. den: Kjóto – Nara : výlet vlakem do tradičního centra japonského buddhismu – velký Buddha v jedné z největších dřevěných staveb na světě v chrámu Tódaidži, park plný krotkých srn ; překrásná zahrada Isuien , zastávka v chrámu Fénixe v Udži – místo proslavené pěstováním slavného čaje; v podvečer procházka v proslulé svatyni Fušimi Inari s tisíci oranžovými branami torii , světoznámé díky filmu Gejša .
12. den: Kjóto – Himedži : dopoledne „hrad" šógunů Tokugawa Nidžó ; výlet expresem šinkansen do města Himedži – největší a nejkrásnější původní dochovaný japonský hrad , nazývaný též hradem Bílé volavky .
13. den: Kjóto – Hirošima : ráno odjezd do Hirošimy – prefekturální muzeum s díly slavného hirošimského umělce Hirajamy Ikua, přilehlá zahrada Šukkeien ; kontroverzní Muzeum atomové bomby , Památník míru, ruiny budovy Centra na podporu průmyslu – symbol hirošimské atomové zkázy.
14. den: Hirošima – Mijadžima – Ósaka: výlet na ostrov s proslulou „plovoucí“ branou torii – výlet na horu Misen , kde už 1200 let hoří posvátný oheň zapálený mnichem Kúkaiem, krásné výhledy na vnitřní moře Seto ; večerní cesta šinkansenem do třetího největšího japonského města Ósaka.
15. den: Ósaka : prohlídka fascinujícího velkoměsta – div moderní architektury Umeda Sky Building se střešní vyhlídkou pod otevřeným nebem , Ósacký hrad ; čtvrť jídla a zábavy Namba s výstřední Amerika-mura, procházka retročtvrtí Šinsekai , pohledy z mostu Ebisubaši .
16. - 17. den: Ósaka – Praha: celodenní výlet na posvátnou horu Kója – tradiční centrum buddhismu uprostřed divoké přírody; případně volno na nákupy či fakultativně slavné ósacké akvárium ; večer odlet z unikátního letiště Kansai postaveného na umělém ostrově, přílet do ČR 17. den.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Tokio / Ósaka–Praha (vč. všech poplatků)
  • příměstské vlaky a šinkanseny
  • MHD / metro / taxi ve velkých městech
  • 14x hotel *** se snídaní
  • vstupy do památkových objektů dle programu
  • český japonsky hovořící průvodce China Tours

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj – 9980 Kč