To nejlepší z Jamajky


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: PRAHA – MONTEGO BAY – OCHO RIOS: Sraz skupiny na letišti v Praze 2 hodiny před odletem. Odlet na Jamajku. Přílet do Montego Bay, uvítání na letišti. OCHO RIOS: Transfer do hotelu v Ocho Rios. Nocleh v Ocho Rios.
2. den: DUNN‘S RIVER FALLS / TURTLE FALLS – FERN GULLY – GLISTENING WATERS: Snídaně. Přejezd k nejznámějším vodopádům Jamajky Dunn’s River Falls. Na tyto kaskádovité vodopády s přírodními jezírky je možné vyšplhat za doprovodu místního průvodce proti proudu řeky (alternativně je možná návštěva turisty neobjevených menších vodopádů Turtle Falls). Fakultativní výlet do Nine Mile, kde se narodil a je pohřben Bob Marley. Cesta vede „zeleným tunelem“ kapradinovým údolím Fern Gully s pozorováním místní fauny a flóry. Pokračování do rybářské zátoky Porto Seco s autentickou jamajskou atmosférou. Večer návštěva Glistening Waters, známé také jako „Světélkující laguna“, s možností koupání. Návrat do Ocho Rios, nocleh.
3. den: KINGSTON – DEVON HOUSE GARDENS – BLUE MOUNTAINS: Snídaně. Odjezd do hlavního města Jamajky Kingstonu, správního centra Jamajky, návštěva zahrady koloniálního domu Devon House. Výlet do pohoří Blue Mountains, odkud pochází jedna z nejkvalitnějších káv světa. Návštěva místního farmáře na jeho kávové plantáží, seznámení se s procesem zpracování kávy, ochutnávka, možnost zakoupení kávy. Poté prohlídka typické rastafariánské vesničky vysoko v horách. Fakultativně možnost výletu do Strawberry Hill, odkud je nádherný výhled na Kingston a hory Blue Mountain. Poté návrat do Ocho Rios, nocleh.
4. den: BLACK RIVER – TREASURE BEACH – NEGRIL: Snídaně. Přejezd k jihozápadnímu pobřeží Jamajky, projížďka motorovým člunem po nejdelší řece Jamajky Black River. Pozorování krokodýlů, vodních ptáků a mnoha mangrovníků na březích řeky s černým dnem. Fakultativně návštěva továrny na výrobu rumu Appleton, s ochutnávkou. Během exkurze se dozvíte, jak se z cukrové třtiny získává melasa, která následně prochází kvašením, destilací a zráním. Případně fakultativní návštěva jednoho z nejkrásnějších vodopádů Jamajky YS Falls se soustavou několika vodních kaskád, které se nacházejí mezi vápencovými srázy, obklopené bujnou vegetací s možností koupání. Poté transfer do Negrilu podél jihovýchodního pobřeží Jamajky. Ubytování v hotelu 3* s All inclusive.
5. - 10. den: NEGRIL: Pobyt v nejznámějším letovisku Jamajky – v Negrilu na východním pobřeží v hotelu s All Inclusive). Volno na koupání, vodní sporty.
11. - 13. den: ODLET DO PRAHY: Snídaně. Volno na koupání, opalování, vodní sporty či nákup posledních suvenýrů. Odpoledne transfer na letiště v Montego Bay a odlet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Montego Bay – Praha včetně letištních tax
  • 3x nocleh se snídaní v hotelech střední kategorie během okruhu
  • 7x nocleh v hotelu Merrils Beach nebo podobném (za příplatek je možné si vybrat jakýkoliv jiný hotel)
  • veškeré transfery během okruhu
  • vstupy dle programu
  • českého/slovenského delegáta během okruhu

Cena nezahrnuje

  • vstupy nad rámec programu
  • spropitné během okruhu
  • pojištění