To nejlepší z Říma + NEAPOL+ MYSTICKÉ POMPEJE (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Vidět Neapol, Řím… a Pompeje. Proč ne? Proniknete k dějišti gladiátorských her a vystoupáte na Kapitol, odkud budete mít Řím jako na dlani. Vhodíte si minci do Fontány di Trevi a projdete se nejdražší ulicí světa. Objevíte přes tisíc let pohřbené antické město, poznáte sředověký hrad v Neapoli a ochutnáte vyhlášené italské speciality. Vymaňte se z rutiny a dobijte novou energii v Itálii!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Koloseum + Forum Romanum

Dospělý 600.00 Kč
Dítě 1.00 Kč
Student 200.00 Kč

Vatikánská muzea

Dospělý 900.00 Kč
Dítě 550.00 Kč
Student 550.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

3* hotel v blízkosti centra Říma
hotel je dostupný autobusem nebo jinou MHD do centra města

Program zájezdu

1. den: Přílet do věčného města, Říma. Poté bude následovat ubytování a organizační schůzka s průvodcem. Dle času příletu možnost první společné procházky městem.
2. den: Dnešek věnujeme hlavním památkám věčného města. Těšit se můžete na Koloseum a římská fóra, odpoledne se podíváme k Fontáně di Trevi a Španělským schodům. Prohlídku Říma zahájíme u Kolosea (UNESCO), známého zejména díky gladiátorským hrám. Jeho okolí je plné dalších historických památek a pamětihodností. Vedle sebe najdete Forum Romanum, centrum politického a veřejného života starověkého Říma, a Palatin, jedno z nejstarších obytných míst Říma, které nabízí panoramatické výhledy na město. Poté se vydáme cestou římských fór – Caesarovo fórum,   největší   Trajánovo fórum, novodobý památník Viktora Emanuela II. a vstoupíme na Kapitol. Při návštěvě Kapitolu se nám otevře úchvatný výhled na Řím. Projdeme se po náměstí, které je obklopeno slavnými paláci, budovami, sochami a fontánou. Na vrcholu pahorku se nacházejí slavná Kapitolská muzea, jedna z nejvýznamnějších muzeí v Římě. Poté budeme pokračovat rušnou  obchodní třídou  Via del Corso  k nejslavnější fontáně –  Fontáně di Trevi, kterou proslavil F. Fellini ve svém filmu La Dolce Vita. Vhodíme si minci do fontány, abychom se znovu někdy vrátili do Říma.  Procházku ukončíme na nejživějším místě v Římě – u Španělských schodů  proslulých módními přehlídkami  – a ukážeme si jednu z nejdražších ulic na světě – Via Condotti, kde se nachází butiky slavných italských návrhářů.
3. den: Den začneme na náměstí sv. Petra a prohlédneme si chrám sv. Petra. Poznáme Andělský hrad a užijeme si atmosféru náměstí Piazza Navona s fontánami. Zájemci mohou navštívit Vatikánská muzea. Ráno začneme na nejkosmopolitnějším náměstí na světě – nám. sv. Petra  s nádhernou  Berniniho kolonádou. Při příchodu na náměstí budeme okouzleni jeho obrovským rozměrem a impozantními kolonádami, které obklopují celé prostranství. Kolonády  byly navrženy Gianem Lorenzem Berninim a vytvářejí dojem, že náměstí objímá náručí církve. Stovky soch svatých, které jsou umístěny na kolonádách, dodávají náměstí svatého Petra výjimečnou atmosféru. Poté navštívíme chrám sv. Petra, kde jsou uloženy ostatky sv. Petra, nad nímž je baldachýn od Berniniho . V bazilice uvidíme mnoho významných uměleckých děl, jako je slavná socha Piety od Michelangela, která patří mezi nejuznávanější sochařská díla všech dob. Nezapomeneme se také vydat na výstup na kopuli baziliky , odkud si vychutnáme panoramatický výhled na Vatikán a Řím.  Předem objednaní zájemci budou moci navštívit Vatikánská muzea. V muzeích se nachází i slavná Sixtinská kaple  s freskovým cyklem od Michelangela – Stvoření světa, Poslední soud, Rafaelovy stanze, Egyptské muzeum, Etruské muzeum, Sál map   a další. Poté se vydáme k Andělskému hradu, dříve Hadriánovo mauzoleum, pevnost, úkryt i místo milostných schůzek papežů.  Nad řekou Tiberou si prohlédneme Andělský most  s 10 anděly a sochy sv. Petra a Pavla . Budeme pokračovat na barokní náměstí Piazza Navona. Náměstí Navona je místem, kde se setkává mnoho umělců, pouličních vystupujících a prodejců. Užijeme si atmosféru plnou života a energie, ochutnáme tradiční italské speciality v jedné z mnoha restaurací nebo si pořídíme suvenýry na místních trzích.
4. den: Vyrazíme prozkoumat Pompeje, jejichž krása se odkrývá každý den. Pak se vydáme do rušné Neapole, kde uvidíme nejznámější místa okolí. Brzy ráno odjedeme do Pompejí, které jsou právem zapsány na seznam památek UNESCO. Po příjezdu začneme objevovat místa, která byla dlouho nedostupná . Zdejší průvodkyně nás bude doprovázet a ke každému místu se dozvíte mnoho zajímavostí. Pompeje byly pohřbeny v roce 79 našeho letopočtu , odkrývací práce začaly až v 18. století, proto je část Pompejí stále schována před jejich odkrytím. Po prohlídce Pompejí přejedeme do Neapole. V Neapoli nahlédneme do Galerie Umberta I. s největší skleněnou pasáží v Evropě . Pak projdeme kolem středověkého hradu Castel Nuovo a divadla Teatro San Carlo. Podél moře zamíříme k hradu Castel dell'Ovo – Vaječný hrad. Podle legendy měl římský básník Vergilius magické vajíčko, které je ukryto na hradě. Budeme se toulat centrem Neapole a poté se večer vydáme zpět do Říma.
5. den: Po snídani dle letového řádu program s průvodcem v Římě nebo odjezd na letiště a návrat do ČR.

červen 2024

13.06. - 17.06.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
24 990 Kč
cena za 5 dní

říjen 2024

17.10. - 21.10.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
24 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Řím – Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • doprava letiště – hotel – letiště
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • doprava dle programu (Neapol a Pompeje)
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné: cca 250 EUR (včetně vstupného 18 EUR do Pompejí a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 600 Kč