To nejlepší z Florencie + STŘEDOVĚKÁ SIENA + NÁRODNÍ PARK CINQUE TERRE (letecky


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Krajina zelených kopců, vinic, středověkých paláců, romantických zákoutí… a skrytých míst. Pětice skalních vesniček v Cinque Terre vám vezme dech. Dáte si kávu i skvělou zmrzlinu na nejkrásnějších náměstích Florencie. V uličkách Sieny pocítíte závan dávných dob a ochutnáte speciality místních trattorií. Objevujte skutečné perly Itálie – vyzkoušejte Toskánsko!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Odletíme z Prahy do Florencie(Pisy/Bologni), kde se ubytujeme. Dle času příletu bude následovat další program dne.
2. den: Dnes odhalíme poklady Florencie. Uvidíme Brunelleschiho kupoli, projdeme se kolem největších lákadel a dopřejeme si italskou zmrzlinu i kávu. Po snídani vyrazíme probádat jedno z nejkrásnějších míst Toskánska- Florencii. Naše objevování začneme na náměstí Piazza del Duomo, které je dominantou města. Náměstí se pyšní  katedrálou Santa Maria del Fiore. Jejíž součástí je také překrásná  Brunelleschiho kupole.  Samozřejmě se nám naskytne pohled i na Giottovu zvonici, která svou se svou výškou tyčí nad ostatní budovy. Do samotné zvonice vede 414 schodů. Dále naše kroky povedou k „občanskému srdci města“, na náměstí Piazza della Signora. Na náměstí stojí i stará pevnost a nyní palác Palazzo Vecchio, který nyní město využívá jako svou radnici. Zde si vychutnáme nějakou dobrou kávu nebo zmrzlinu a vyrazíme dále k Ponte Vecchio, kterému se říká Most zlatníků .   Jedná se o malebný středověký říční most, jehož okolí je lemováno malými obchůdky a stánky se suvenýry. Později můžeme společně zajít na příjemné posezení v místní trattorii .
3. den: Celý den strávíme v oblasti národního parku Cinque Terre. Zjistíme, co skrývá pětice malebných vesniček a budeme obdivovat barevné domečky na útesech. Ráno vyrazíme objednaným transferem do  La Spezia , které se nazývá stejně jako celý region. Odsud přesedneme na vlak, který nás dopraví do národního parku Cinque Terre. Cinque Terre je úžasné místo, které se skládá z pěti malebných vesniček , které jsou zapsané na seznamu UNESCO . Tyto vesničky jsou Montorosso, Vernazza, Corniglia, Manarola a v neposlední řadě Riomaggiore . Půvabné vesničky stojí na kopcích, mezi vinicemi či na skalách. Právě Manarola je asi nejznámějším místem Cinque Terre , kde stojí barevné baráčky na útesu s pohledem na malý přístav. Výhled na moře, útesy a přírodu zde uvidíte tak, jako nikde jinde na světě. 
4. den: Vydáme se do Sieny, nejkrásnějšího středověkého města Toskánska. Objevíme úžasné katedrály a prozkoumáme náměstí. Nebudou chybět ani místní speciality a místa, která znají jen místní. Ráno opět vyrazíme na cesty. Pojedeme se podívat do kulturního města Siena  se středověkým rázem . Zachovalo se zde mnoho původních památek, je také sídlem jedné z nejstarších univerzit na světě – Università di Siena – Palazzo del Rettorato. Naší první zastávkou bude slavné náměstí Campo, toto náměstí bývalo římským fórem, později městským trhem a až dodnes je místo také dějištěm dostihů a jiných kulturních akcí. Pak se podíváme na Pallazzo Pubblico. V tomto paláci je možné si prohlédnout staré fresky a umělecká díla. Za palácem se tyčí 102 metrů vysoká věž Torre del Mangia z let 1338–1348, která byla postavená podle návrhu sienského malíře Lippa Memmiho. Po zdolání 503 schodů , se z ní budeme kochat jedinečným výhledem na náměstí i velkou část města. Před věží stojí elegantní kamenná lodžie Capella di Piazza , která byla postavená v roce 1348 jako upomínka na morovou epidemii. V neposlední řadě si také prohlédneme fontánu Fonte Gaia  a odtud se vydáme ke katedrále Duomo di Siena, která se nachází na náměstí Piazza del Duomo . Katedrála ukrývá krásnou křtitelnici zdobenou reliéfy  nejlepších sochařů tehdejší doby. Na místě si uděláme menší rozchod, budete mít možnost se osvěžit, zajít si do kavárny nebo na nákupy a později se vydáme zpět do Florencie.
5. den: Po snídani dle letového řádu program nebo odjezd transferem na letiště a odlet do Prahy. 

duben 2024

25.04.24 čt čtvrtek - sobota
snídaně letecky
23 990 Kč
cena za -361 dní
25.04. - 29.04.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
24 590 Kč
cena za 5 dní

červen 2024

13.06. - 17.06.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
23 590 Kč
cena za 5 dní

červenec 2024

04.07. - 08.07.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
24 590 Kč
cena za 5 dní

září 2024

05.09. - 09.09.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
24 590 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenku Praha-Boloňa (Pisa)-Praha
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště-hotel-letiště
  • 4x ubytování v hotelu
  • 4x snídaně
  • výlet do oblasti Cinque Terre
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • fakultativní výlet do Sieny vlakem: přibližně 20 euro
  • přesuny městskou hromadnou dopravou
  • vstupné do památek
  • doporučené kapesné 250 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 600 Kč