To nejkrásnější z Apulie + MATERA (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Jedinečný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte nejkrásnější místa Apulie a Materu. Poznáte nádherné Bari, Alberobello s typickými trulli či největší italskou krápníkovou jeskyni Grotte di Castellana. Zapomeňte na práci a vydejte se s námi do magické Apulie!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

kontinentální snídaně v hotelu
v blízkosti hotelu možnost občerstvení v restauracích
během dne bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek

Ubytování: hotel ***

3* hotel
pokoje s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z ČR do Bari, dle letového řádu možná prohlídka města s průvodcem.  
2. den: V dnešní den se můžeme těšit na úžasné domečky trulli v Alberobellu  a vyrazíme do města Locorotondo. Poté si prohlédneme  Alberobello  (UNESCO) – město s velmi unikátní architekturou, která je v jeho centru zastoupena bílými kruhovými domy postavenými z kamene bez použití malby – jde o tzv.  trulli . V současnosti domy slouží nejen k bydlení, ale také coby obchody se suvenýry. Projdeme se různými čtvrtěmi Alberobella a navštívíme náměstí Piazza del Popolo, kde stojí palác, který je současným sídlem radnice. Naproti němu je  Casa d’Amore – Dům lásky. Žádné záhady v jeho funkci ovšem nehledejte, pojmenován byl jednoduše podle svého majitele Francesca d’Amore. Navštívíme také město Locorotondo , kde se projdeme historickým centrem města, uvidíme zdejší pozoruhodné kostely a užijeme si nádherný výhled na údolí Valle d´Itria.  Poté se přesuneme zpět do Bari
3. den: Dnes se vypravíme do nedaleké Altamury. Projdeme se historickým centrem a zaposloucháme se do příběhu Altamurského člověka. Navštívíme pekárnu a okusíme vyhlášený křupavý chléb. Pak vyrazíme do filmaři oblíbené Matery, která nás nadchne půvabnými domky a jeskyněmi. Dnešní dopoledne věnujeme prohlídce malebného města  Altamura . Svůj název dostalo podle vysokých hradeb, které kolem něj nechal postavit císař Fridrich II. Historické centrum a romantická atmosféra není jediným důvodem k návštěvě. Poblíž města, ve vápencové jeskyni byl nalezen zvápenatělý, 400 tisíc let starý Altamurský člověk . Město je také proslulé neobyčejně křupavým chlebem, který jako jediný v Evropě získal  označení D.O.P.  (denominazione di origine protetta), které označuje chráněný původ a které jinak získávají například vyhlášená italská vína. Po prohlídce se vydáme do místa označovaného jako „město hanby“ Matera . Matera se skládá ze čtvrtí Sasso Caveoso a Sasso Barisano. Tyto čtvrtě dohromady tvoří  Sassi di Matera  neboli Kameny Matery – jedno z nejdéle trvale obydlených míst na světě.  Jedná se o unikátní systém malých domků a jeskyní vytvořených zdejšími obyvateli napříč staletími. O tom, že se město těší velké oblibě filmařů, se přesvědčíme sami. Při procházce spletí kouzelných uliček se necháme unášet místní atmosférou. K večeru se vrátíme zpět na hotel v Bari.
4. den: Dnes vyrazíme z Bari do Polignano a Mare. Navštívíme toto krásné město na útesu a budeme se kochat krásnými výhledy a nádherným historickým centrem města. Z Bari se vydáme  do Polignano a Mare , kde mezi naše první zastávky bude patřit Bourbonský most - krásný most z 19. století. Z výšky 15m nám nabídne krásný výhled na okolí a more. Navštívíme také Piaza Dell´Orologio , což je v překladu "náměstí hodin", které je samotným srdcem města. Na náměstí stojí dům s hodinami ze středověku, kde majitel ještě nyní natahuje hodiny ručně.  Polignano a Mare je úžasné městečko na relaxaci, kávu, procházku u moře, ale také pro kochání se krásnymi výhledy. Odpoledne se přesuneme zpět do Bari.
5. - 6. den: Po snídani transfer na letiště do Bari a odlet do Prahy (případný program v závislosti na letových řádech).

Cena zahrnuje

  • letecká přeprava Praha – Bari – Praha
  • letištní taxy
  • transfer z letiště do hotelu a zpět
  • kabinové zavazadlo
  • doprava autobusem v rámci programu
  • 4x ubytování v 3* hotelu
  • 4x italská sladká snídaně
  • celodenní výlet do Alberobello
  • celodenní výlet do Matery
  • celodenní výlet do Polignano a Mare
  • vstupné do jeskyně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • vstupy do památek
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • MHD
  • ochutnávka v Altamuře (cca 15 EU)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 600 Kč