Itálie - Sardinie, Přírodní Krásy


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Kombinace poznání a odpočinku u moře, to je poznávací zájezd za přírodními krásami i památkami Sardinie pro ty, kteří nechtějí strávit svoji dovolenou pouze lenošením u moře. Čekají nás krásné bílé pláže Costa Smeralda, La Maddalena, které směle konkurují exotickým letoviskům, prehistorické památky a přístavní městečka s jedinečnou atmosférou Středomoří.
Poznávací zájezd s pobytem u moře - Sardinie, přírodní krásy - garance skupiny max. 15 osob

Santissima Trinita di Saccargia – Alghero – Castelsardo - Capo d’Orso - La Maddalena - Coddu Vechiu – Albucciu - Costa Smeralda - Porto Cervo - Grotta del Bue Marino - Cala Luna - Olbia

Doprava: letecky

Nástupní místa: 29.05. - 05.06. Odjezd L6
18.09. - 25.09. Odjezd L6
25.09. - 02.10. Odjezd L6

letecky, po destinaci se budeme pohybovat klim. autobusem. V případě letu z Vídně, CK zajistí svoz na/z letiště.

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
7x ubytování v hotelu **** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
6x polopenze vč. sklenice vody a vína k večeři. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odlet s průvodcem na Sardinii. Transfer do hotelu.
2. den: Výlet na severozápadní část ostrova. Cesta vnitrozemím ostrova k SANTISSIMA TRINITA DI SACCARGIA , překrásný románský kostelík z poč. 12. stol. Dále návštěva malebného přístavu ALGHERO , přezdívaného díky katalánské tradici "malá Barcelona". Uvidíme katalánskou gotickou katedrálu sv. Marie, náměstí, obranné valy, kostel a klášter sv. Františka i nábřeží. Severním pobřežím do malebného historického městečka CASTELSARDO . Městečko s hradem, který leží na mohutném skalisku a majestátně se tyčí nad pestrobarevnými domky rozesetými po útesu. Z hradeb jsou krásné výhledy na městečko, přístav i moře. V příkrých středověkých uličkách nalezneme množství kostelíků, náměstíčka, restaurace. Fotozastávka u skály ve tvaru sloního těla ROCCIA D’ELEFANTE .
3. den: Pobyt a odpočinek u moře.
4. den: Výlet na severovýchodní část Sardinie. CAPO D’ORSO , krátký výstup ke skalisku ROCCIA DELL’ORSO (ohromný erozí vymodelovaný žulový blok připomínající medvěda). Odtud jsou krásné výhledy na tyrkysové moře a souostroví La Maddalena. Souostroví LA MADDALENA , pro svoji výjimečnou krásu, úžasnou přírodu a překrásné pláže se stano národním parkem. Trajektem možnost návštěvy městečka LA MADDALENA s křivolakými uličkami, působivým náměstím. Cesta za dávnou historií Sardinie. Návštěva starověkého komplexu Prisgiona nuraghe, jednoho z nejvýznamnějších archeologických nalezišť na Sardinii, prehistorické hrobky CODDU VECHIU (hrobka obrů) a nurag ALBUCCIU u Arzacheny. Příjezd do srdce pobřeží COSTA SMERALDA (Smaragdové pobřeží), které je považováno za nejkrásnější část pobřeží Sardinie se skalisky, malebnými plážemi, ostrůvky a tyrkysově průzračnou vodou. Návštěva městečka PORTO CERVO , které je skutečným centrem Costy Smeraldy s krásným přístavem, kde kotví množství jachet, s obchůdky a restauracemi a záplavou květin.
5. den: Pobyt u moře.
6. den: Pobyt u moře. Pro zájemce možnost fakult. lodního výletu spojeného s návštěvou pobřežní vápencové jeskyně GROTTA DEL BUE MARINO a s následným koupáním na údajně nejkrásnější italské pláži CALA LUNA , která dostala své jméno podle srpkovitého tvaru připomínající Měsíc.
7. den: Pobyt u moře. Pro zájemce výlet na NURAG MANNU , který se nachází na působivém místě nad mořem, odkud jsou nádherné výhledy na východní pobřeží Sardinie.
8. den: OLBIA , návštěva města, kde se seznámíme s charakteristickou Corso Umberto plnou obchůdků a navštívíme nejdůležitější památku města: románský kostel San Simlicio, postavený ve 12. stol. ze žulových bloků. Návrat domů.

Cena zahrnuje

  • 7x polopenzi vč. sklenice vody a vína k večeři,
  • 7x ubytování v hotelu****- 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • průvodce CK
  • transfery z/na letiště,
  • výlety dle programu,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 2500 Kč (na vyžádání v CK, povinné při nedoobsazení)
  • Do kostelů není vhodné jít s holými rameny a v šortkách, může se Vám stát, že nebudete vpuštění dovnitř. Doporučujeme mít sebou turistickou obuv a turistické oblečení
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • komplexní pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 320 Kč s možností připojištění vyššího storna +250 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné, fakult. výlety a vše ostatní co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje”