Přírodní krásy a památky Sardinie - letecky


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Sardinie je ostrov ve Středozemním moři, jenž může nabídnout zájemcům širokou škálu přírodních krás, unikátních historických památek, výbornou kuchyni a příjemné prostředí. Zájezd za tím vším může být i pohodlný díky cestě letadlem.

Ubytování:
Tento krásný a velmi kvalitní hotelový komplex je situován v oblasti Golfo dei Orosei, jednoho z nejkrásnějších mořských parků Itálie. Je vybudován na panoramatickém místě na 12 ha pozemku přímo u krásné pláže (lehátka/křesílka a slunečníky v ceně). Přímo u hotelu je malebné přímořské městečko Cala Gonone, kde najdete množství barů, restaurací, zmrzlináren a obchůdků. Hotel se nachází v centru resortu hned vedle bazénu.
Standardní pokoje jsou se sociálním zařízením, minibarem, TV/SAT, telefonem, trezorem, klimatizací, verandou.
Krásná pláž s hrubším růžovým pískem se nachází 200–400 m (dle místa ubytování). Na pláž se dostanete po schodech nebo klidnou místní komunikací okolo hotelu. Plážový servis (lehátka/křesílka a slunečníky) zdarma.

Stravování: polopenze

Polopenze včetně sklenice vody a vína k večeři.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy na Sardinii . Transfer do hotelu.
2. den: Výlet na severozápadní část ostrova. Cesta vnitrozemím ostrova k SANTISSIMA TRINITA DI SACCARGIA - překrásný románský kostelík z poč. 12. stol. Dále návštěva malebného přístavu ALGHERO , přezdívaného díky katalánské tradici „malá Barcelona“. Uvidíme katalánskou gotickou katedrálu sv. Marie, náměstí, obranné valy, kostel a klášter sv. Františka i nábřeží. Severním pobřežím do malebného historického městečka CASTELSARDO. Městečko s hradem, který leží na mohutném skalisku a majestátně se tyčí nad pestrobarevnými domky rozesetými po útesu. Z hradeb jsou krásné výhledy na městečko, přístav i moře. V příkrých středověkých uličkách nalezneme množství kostelíků, náměstíčka, restaurace. Fotozastávka u skály ve tvaru sloního těla ROCCIA D’ELEFANTE.
3. den: Pobyt a odpočinek u moře.
4. den: Výlet na severovýchodní část Sardinie. CAPO D’ORSO - krátký výstup ke skalisku ROCCIA DELL’ORSO (ohromný erozí vymodelovaný žulový blok připomínající medvěda). Odtud jsou krásné výhledy na tyrkysové moře a souostroví La Maddalena. Souostroví LA MADDALENA - pro svoji výjimečnou krásu, úžasnou přírodu a překrásné pláže se stala národním parkem. Trajektem možnost návštěvy městečka LA MADDALENA s křivolakými uličkami, působivým náměstím.Cesta za dávnou historií Sardinie – návštěva prehistorické hrobky CODDU VECHIU (hrobka obrů). Příjezd do srdce pobřeží COSTA SMERALDA (Smaragdové pobřeží), které je považováno za nejkrásnější část pobřeží Sardinie se skalisky, malebnými plážemi, ostrůvky a tyrkysově průzračnou vodou. Návštěva městečka PORTO CERVO, které je skutečným centrem Costy Smeraldy s krásným přístavem, kde kotví množství jachet, s obchůdky a restauracemi a záplavou květin, které zdobí různá zákoutí.
5. den: Pobyt u moře.
6. den: Pobyt u moře. Pro zájemce možnost fakult. lodního výletu spojeného s návštěvou pobřežní vápencové jeskyně GROTTA DEL BUE MARINO a s následným koupáním na údajně nejkrásnější italské pláži CALA LUNA, která dostala své jméno podle srpkovitého tvaru připomínající Měsíc.
7. den: Pobyt u moře. Pro zájemce výlet na NURAG MANNU, který se nachází na působivém místě nad mořem, odkud jsou nádherné výhledy na východní pobřeží Sardinie.
8. den: OLBIA - návštěva města, kde se seznámíme s charakteristickou Corso Umberto plnou malebných obchůdků a navštívíme nejdůležitější památku města: románský kostel San Simlicio, postavený ve dvanáctém století ze žulových bloků. Odlet do Prahy. Pořadí navštívených míst se může změnit.

červen 2024

01.06. - 08.06.24 sobota - sobota
polopenze letecky (Praha)
25 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

září 2024

21.09. - 28.09.24 sobota - sobota
polopenze letecky (Praha)
28 490 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)
25.09. - 02.10.24 středa - středa
polopenze letecky (Praha)
27 990 Kč
cena za 8 dní

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka na Sardinii
  • transfery
  • výlety dle programu
  • průvodce
  • 7x ubytování v hotelu
  • 7x polopenze vč. sklenice vody a vína k večeři

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 680 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný a na vyžádání v CK (příplatek: 3500 Kč)
  • samostatně cestující osoby se zájmem o doobsazení budeme kontaktovat.