JIŽNÍ ITÁLIE - Kalábrie (Capo Vaticano) + Liparské ostrovy


  • ubytování: apartmánubytování: apartmán
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Romantické pobřeží, autobusové výlety, průzračné moře, sopky, daleký italský jih.
Rekreaci v oblasti Capo Vaticano doporučujeme klientům, kteří dávají přednost klidné dovolené v úchvatném prostředí před rušným letoviskem. Okolí areálu vybízí k procházkám k zálivu s písečnými plážemi mezi majestátnými útesy.

VIDEO LIPARSKÉ OSTR. klikni ZDE:

VIDEO STROMBOLI klikni ZDE:

Stravování: vlastní

V areálu se nachází bar, kde si lze zakoupit italské snídaně.

Doprava: autokarem

trasa Plzeň - Rokycany - Beroun - Praha (cca 11.00 hodin).

Ubytování: apartmán

Ubytování v apartmánech: 7 x nocleh v kompletně vybavených čtyřlůžkových apartmánech (s oddělenými dvěma ložnicemi). Areál apartmánů má sugestivní polohu na svahu nad mořem a je vystavěn v těsné blízkosti písečné pláže. Hostům jsou zdarma k dispozici lehátka a slunečníky i bazén a aréna pro cvičení a tanec.

Ubytování v hotelu: ***hotel: Hotel se nachází v oblasti Capo Vaticano, v blízkosti vyhlášených pláží Groticelle a Eden. Hotelové pokoje jsou s příslušenstvím, mají televizor. Po dohodě si lze objednat a připlatit výhled na mořskou stranu.

Capo Vaticano najdete na pobřeží Tyrhénského moře na jihozápadním výběžku Kalábrie, asi 13 km jižně od města Tropea

Program zájezdu

1. den: Odjezd v dopoledních hodinách po trase Praha (cca 11.00 hodin) – Beroun – Rokycany – Plzeň. (Možnost přistoupit po trase po dohodě s CK.) Přejezd přes SRN a Rakousko do Itálie.
2. den: V poledních hodinách příjezd do letoviska, odpoledne ubytování. Volný program.
3. den: Volno, pobyt u moře. V podvečer pro zájemce procházka na působivé vyhlídky v okolí ubytování. Z terasy Belvedere výhled na záliv Santa Eufemia a plážičky Focu, které patří k nejkrásnějším úsekům italského pobřeží. Z vyhlídky u majáku na mysu Capo Vaticano rozhled po zátoce Gioa Tauro s panoramatem stolové hory Monte Porro.
4. den: Volno, pobyt u moře. Pro zájemce polodenní výlet do malebného městečka TROPEA. Ta je označována za barokní balkón Kalábrie, neboť se rozprostírá na 40 m vysokém pískovcovém útesu nad modrou hladinou Tyrhenského moře a její kolorit dotvářejí barokní paláce a kostely. My se projdeme labyrintem uliček, které mnohdy končí zábradlím a výhledem na průzračné moře, navštívíme tisíc let starou normanskou katedrálu Panny Marie, ochutnáme pikantní kalábrijské speciality a třeba i tuňákovou nebo feferonkovou zmrzlinu.
5. den: Volno, pobyt u moře. Pro zájemce celodenní autokarový výlet do oblasti Messinskéúžiny. SCILLA - městečko pojmenované po bájné obludě Skylle, která spolu s protější Charybdou znepříjemňovala námořníkům plavbu a Odysseovi spolkla šest námořníků. Městečku dominuje skála s působivým hradem, z něhož je krásný výhled na Messinskou úžinu. Zdejší expozice připomíná lov mečounů, kterým je oblast proslulá. REGGIO DI CALABRIA - hlavní město Kalábrie je místem, kde se nachází „nejkrásnější italský kilometr“. Jedná se o zdejší elegantní promenádu s možností koupání v Messinské úžině. Navštívit však můžete i Národní muzeum Magna Grecia se slavnými sochami bronzových bojovníků, vyzvednutými z potopené antické lodi.
6. den: Volno, pobyt u moře.
7. den: Volno, pobyt u moře. Pro zájemce celodenní fakultativní výlet lodí na LIPARSKÉ OSTROVY známé svou sopečnou aktivitou. Sopka Vulcano doutná ještě dnes. Místní půda je prosycena podzemními plyny. V místech, kde vyvěrají na povrch, vznikají sirná bahenní jezírka. Koupel v nich má blahodárné účinky. Osvěžení přinese však i pobyt na černé či bílé sopečné pláži. Možnost výstupu ke kouřícímu kráteru a pokochání výhledy na Vulcano a okolní ostrovy. Plavba bárkou mezi lávovými skalisky v moři, které vypadají, jako by je tam rozházel bájný kyklop Polyfémos. Ochutnávka dezertního vína malvasia a naložených plodů a poupat rostliny kapari. Návštěva malebného městečka LIPARI, metropole souostroví. Procházka uličkami pod akropolí. Plavba podél Panarey, ostrova milionářů. Zastávka na vykoupání na vulkanické pláži ostrova Stromboli. Večer návrat do letoviska.
8. den: Volno, pobyt u moře. Pro zájemce odpolední a večerní fakultativní výlet lodí za erupcemi ostrova STROMBOLI, který je nejvýchodnějším z Liparských ostrovů a leží zhruba 60 kilometrů od Capo Vaticano. Sopka má nadmořskou výšku 925 metrů, zmořského dna se však zvedá do výšky téměř 3 000 metrů. Je jedním z pěti vulkánů na světě, které mají pravidelné erupce a spolu s Etnou představuje jednu ze dvou činných sopek, jež se nacházejí v těsné blízkosti evropského kontinentu. Ostrov proslavil stejnojmenný film s Ingrid Bergmanovou v hlavní roli. My si prohlédneme ostrovní metropoli SAN VICENZO s bílou kubickou architekturou, vykoupeme se na černé pláži a po setmění poplujeme ke svahu Sciara del Fuoco, nad kterým zhruba třikrát za hodinu tryská ohnivý gejzír a po kterém se pak valí žhavá struska do moře.
9. den: Dopoledne vyklizení bungalovů, hotelových pokojů. Celodenní volno u moře a v odpoledních odjezd z letoviska.
10. den: Návrat do ČR v odpoledních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autokarem s klimatizací a minibarem
  • 7x dvoulůžkové ubytování v kompletně vybavených bungalovech (se dvěma oddělenými ložnicemi) s příslušenstvím a s možností vaření
  • při ubytování v hotelu 7x nocleh s polopenzí
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • Stravování, lodní výlety (cca 85 € ), fakultativní výlet