Itálie - Za Poznáním Toskánska


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Poznávací zájezd do oblíbeného Toskánska, kde nás čeká víc než světové umění a architektura. Ubytováni budeme v přímořském letovisku Marina di Cecina a odtud podnikneme výlety do středověkých městeček na vrcholcích kopců, na ostrov Elba i do kolébky renesance Florencie. Po krásných výletech nás pak čeká moře a pláže u hotelu. Závěr zájezdu bude patřit etruským památkám se záhadnými vie cave, ostrůvkům u jižního pobřeží a "Toskánské oáze" Monte Argentario.

Poznávací zájezd do Toskánska provází Mgr. Dana Kelblová

San Gimignano – Lucca - Pisa – Florencie - Voltera - Siena - ostrov Elba: Portoferraio – Poggio – Marciana – Monte Capanne - Procchio – Pitigliano – Sovana – Saturnia – Grosseto - Monte Argentario

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 25.06. - 04.07. Odjezd A, B, L

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel Il Settebello *** v Marina di Cecina - 2lůžk. klim. pokoje s příslušenstvím. Hotel se nachází v srdci Etruského pobřeží, pár kroků od moře a nádherného borovicového lesa. Snídaně formou bufetu, večeře 3-chodová servírovaná. Marina di Cecina se může pochlubit optimální polohou k objevování fascinujících míst toskánského vnitrozemí.

hotel***

UBYTOVÁNÍ
- 7x ubytování v hotelu *** ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím (6x Marina di Cecina, 1x oblast Grosseta).
- Hotel Il Settebello *** v Marina di Cecina - 2lůžk. klim. pokoje s příslušenstvím. Hotel se nachází v srdci Etruského pobřeží, pár kroků od moře a nádherného borovicového lesa. Snídaně formou bufetu, večeře (za příplatek) 3-chodová servírovaná. Marina di Cecina se může pochlubit optimální polohou k objevování fascinujících míst toskánského vnitrozemí.
- CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
7x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách.
2. den: Ráno příjezd do Toskánska. Navštívíme středověké SAN GIMIGNANO , slavná náměstí s nespočetnými architektonickými poklady - bazilika, věž Torre della Rognoza, poutní kostel a obchůdky s řemeslnými dílnami. Odjezd k moři na ubytování.
3. den: Návštěva starobylého a podmanivého města LUCCA , rodiště skladatele G. Pucciniho, renesanční opevnění, významné kostely a muzea, katedrála San Martino, kostel San Michele, náměstí Piazza dell´Amfiteatro. Odpoledne PISA (UNESCO), město proslulé svou šikmou věží, náměstí Campo dei Miracoli (Pole zázraků), katedrála, baptisterium, Camposanto.
4. den: Výlet do FLORENCIE (UNESCO), prohlídka města - Dóm Santa Maria dei Fiori, Giottova Campanila, Baptisterium, hrobka Medicejských, most Ponte Vecchio s krásnými pohledy na město, kostel Santa Croce s náhrobky mnoha věhlasných Florenťanů, posezení u šálku dobré italské kávy, ochutnání místní gastronomie.
5. den: Návštěva středověkého města VOLTERA , město alabastru – historické centrum s uličkami, kamenickými dílnami a krámky. Následuje kouzelné město SIENA (UNESCO), prohlídka středověkého centra - náměstí Piazza del Campo s Palazzo Comunale, zvonice Torre del Mangia, sienská katedrála, baptisterium, procházka uličkami centra s kostely a paláci
6. den: Celodenní výlet na ostrov ELBA , úchvatné pláže, tyrkysově modrá voda, hory a omračující vyhlídky. Navštívíme PORTOFERRAIO , někdejší římský přístav, procházka historickým centrem, pevnost Forte Stella, Napoleonova vila Mulini s terasovitou zahradou. Půvab horských vesniček - POGGIO , příkré uličky a výhledy na Marcianu Marinu a pobřeží, MARCIANA , malebná kamenná vesnička, možnost fakult. výjezdu lanovkou na nejvyšší vrchol ostrova MONTE CAPANNE , výhledy až na Korsiku. Procházka nejstarší obcí ostrova MARCIANA ALTE s patricijskými a měšťanskými domy, možnost koupání na pláži mezi útesy ve středisku PROCCHIO .
7. den: Pobyt u moře , individuální volno na krásných plážích Marina di Cecina .
8. den: Ráno odjedeme do oblasti jižního Toskánska , do oblasti etruských sídel. Vysoko nad jeskyněmi v útesech údolí Lente navštívíme PITIGLIANO , bludiště středověkých uliček, bývalé židovské ghetto, palác Orsini, působivý viadukt. Pokračujeme do městečka SOVANA , jedno z nejkrásnějších v celé Itálii, žlutohnědý pískovec, kostel Santa Maria s freskami a v okolí etruské hrobky Toskánska – Necropoli di Sovana , via cave, hrobka Tomba Ildebranda. SATURNIE , na závěr dne se ponoříme do zdejších přírodních pramenů. Ubytování v oblasti
9. den: Navštívíme hl. město stejnojmenné provincie GROSSETO s řadou památek - náměstí Piazza Dante s katedrálou sv. Vavřince, socha Canapone Monument, věnovaná Leopoldovi II. Toskánskému, kostel sv. Františka, palác Aldobrandeschi. Zbytek dne strávíme v "Toskánské oáze" - MONTE ARGENTARIO , čisté moře, malebné přístavy - Porto Santo Stefano, Porto Ercole a Orbetello, skvostná příroda – písečné kosy "tomboll", laguny. Odpočinek v některé z marín a na zdejších plážích. Večer odjezd do ČR.
10. den: Návrat do ČR v poledních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 7x snídani,
  • 7x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (6x Marina di Cecina, 1x oblast Grosseta),
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK