Itálie - Romantická Ligurie


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Zájezd do Itálie - romantické Ligurie - propojuje nejatraktivnější místa severozápadního pobřeží země a servíruje vám je s lodními výlety i koupáním v Ligurském moři. Otevírá brány barevných přímořských měst a k tomu navíc oživuje éru italských námořních republik v ligurské metropoli Janově. Cinque Terre tvoří pět středověkých městeček na útesech nad Ligurským mořem. Vypadají jako ilustrace romantické knihy. My si je budeme prohlížet při pohledu od vinic, z moře i z okna pobřežního vláčku. A k tomu vás čeká Portofino, dle anket jedno z nejhezčích míst celého Středomoří, jméno, které zní slavnou písní nejen v podání Andrey Bocelliho. Ligurii poznávejte všemi smysly - chutí čerstvého bazalkového pesta, vůní subtropické vegetace, kompozicí souladu architektury a přírody na pohled, mořského příboje na poslech a azurové mořské vody na osvěživý dotek. Vydejte se do jednoho z nejkrásnějších koutů Itálie.

Zájezd provází Mgr. Michal Hrazdil .

Janov - Camogli – Portofino – San Fruttuoso - Santa Margherita – Portovenere – Cinque Terre – Vernazza – Riomaggiore – La Spezia

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 30.06. - 04.07. odjezd A+Plzeň

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel***

UBYTOVÁNÍ
2x ubytování v hotelu *** ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
2x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Ve večerních hodinách odjezd z ČR. Noční přejezd do Itálie.
2. den: Prohlídka JANOVA , ligurské metropole a centra slavné středověké námořní republiky – po stopách Marca Pola a Kryštofa Kolumba procházka od nábřeží s moderními stavbami od Renza Piana, přes katedrálu, Dóžecí palác, románské kostelíky, úzké uličky starého města, rodný dům Kryštofa Kolumba a renesanční Strada Nuova, možnost návštěvy největšího italského akvária. Výlet lodí do Rajské zátoky – Golfo Paradiso, do malebného středověkého městečka s barevnými středověkými výškovými domy CAMOGLI . Možnost vykoupání na oblázkové pláži. Nocleh v oblasti Ligurské riviéry.
3. den: Program na Levantské riviéře – přejezd do zátoky Tigullio a prohlídka lázeňského městečka ve stylu francouzské riviéry – SANTA MARGHERITA. Možnost vykoupání na udržované městské pláži. Lodní výlet podél příkrých zelených svahů do PORTOFINA , jednoho z nejmalebnějších italských městeček a jachetního přístavu celebrit. Lodní výlet potom pokračuje plavbou do romantické zátoky se středověkým klášterem SAN FRUTTUOSO . Návrat na nocleh v oblasti Ligurské riviéry.
4. den: Přejezd do přístavu La Spezia. Výlet lodí ZÁTOKOU BÁSNÍKŮ na rozhraní Tyrhénského a Ligurského moře, prohlídka malebného středověkého městečka PORTOVENERE s příkrými křivolakými uličkami, hradbami, útesy a výrobnami pravého ligurského pesta. Vyhlídková plavba podél UNESCEM chráněného pobřeží CINQUE TERRE – Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza a Monterosso. Koupání v Ligurském moři v letovisku Monterosso. Výlet vlakem do malebných městeček VERNAZZA a RIOMAGGIORE . Večer procházka centrem ligurského přístavního města LA SPEZIA . Noční přejezd.
5. den: Kolem poledne návrat do ČR.

Cena zahrnuje

  • 2x ubytování v hotelu***- 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1200 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • 2x večeře 800 Kč,
  • fakult. výlety vč. lodních výletů a vše ostatní co není zahrnuto v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 200 Kč
  • pobyt. taxu,
  • vstupné,