Dobrodružství v Dolomitech


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Dolomity patří k nejkrásnějším světovým kulisám a jsou považovány za jeden z přírodních divů světa na Seznamu světového dědictví UNESCO. Nachází se tu vápencové masivy bizarních tvarů, rozlehlé horské pastviny, hluboká údolí a tyrkysově zbarvená ledovcová jezera. Snad právě proto se v tomto místě zrodilo několik pověstí, jejichž hlavními hrdiny jsou trpaslíci, víly a jiné pohádkové bytosti. Toto místo však vypráví i historii první světové války, především nejvyšší hora, která je zároveň ledovcem – Marmolada. V letech 1915–1917 vybudovalo vojsko Rakousko-uherské monarchie uvnitř ledovce "Ledové město". Posádka tu měla k dispozici dřevěné baráky kasáren, sklady proviantu, munice, střílny pro kulomety, ale i kuchyni a bar pro důstojníky. Dnešní oblíbené ferraty, díky nimž jsou Dolomity často vyhledávané, sloužili během 1. světové války jako vojenské chodníky.

Program: 1. den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách.

2. den: Dopoledne příjezd na parkoviště k Malga Ciapela. Výjezd lanovkou na Marmoladu. Individuální volno. Odpoledne procházka k vodopádům Franzei. Odjezd na ubytování. Individuální volno.

3. den: Po snídani odjezd na Passo Falzarego odkud se vydáme pěšky ke skaliskům Cinque Torri, neboli Pěti věžím, z nichž každá má své vlastní jméno. Nachází se tu zákopy, kde v průběhu 1. světové války operovali italští dělostřelci. Během túry si můžete užít několik krásných výhledů, například na Averau, Nuvolau nebo Tofanu. Odjezd na ubytování. Individuální volno.

4. den: Dopoledne příjezd k Národnímu parku Tre Cime. Autobus nás vysadí na parkovišti u chaty Auronzo a odtud se vydáme na pěší túru. Míjet budeme památník padlých v 1. světové válce. Krátkou zastávkou na občerstvení bude chata Lavaredo. Cesta pokračuje pod "Třemi zuby" k masívu Paternkofel. Dojdeme až k chatě Drei Zinnen, kde se vám naskytne výhled na okouzlující panoramata. Po obědě budeme pokračovat do údolí Rienztal k salaši na pastvině Lange Alpe, dále k jezeru Lange Alpe See a zpět k chatě Auronzo. V podvečer zastávka u jezera Misurina nacházejícího se uprostřed okouzlující přírody, často nazývaném jako "perla Dolomit". Večer odjezd do ČR.

5. den: Návrat do ČR v ranních hodinách.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 23:00 AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC
BEROUN – 23:45 ČERPACÍ STANICE ÖMV (U KAUFLANDU)
PLZEŇ – 0:30 ZASTÁVKA MHD NC ČERNICE
ROZVADOV – 2:00 SVATÁ KATEŘINA, ČERPACÍ STANICE MOL

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou přepravu
  • Ubytování se snídaní
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Pobytovou taxu 6 €
  • Lanovku na Mormoladu 24 €
  • Cestovní a úrazové pojištění