To nejlepší z Dublinu + SLAVNOSTI SV. PATRIKA (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Irsko, jak ho neznáte… Skrytá místa Dublinu, tradiční slavnosti i poklady irské přírody v jednom. Řeku Liffey shlédnete z Ha´Penny Bridge, projdete se ledovcovým údolím v Glendalough a zahradami v Powerscourt a zapojíte se do bujarých oslav patrona země jako místní. Dopřejte si kouzlo drsné krajiny, tajemnou historii, pivo Guinnes i vyhlášenou whiskey – prožijte Irsko!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: dvě kabinová zavazadla 


kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg

malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 40 x 20 x 25 cm

tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček


Zavazadlo za příplatek 2 500 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet Glendalough + Powerscourt

Dospělý 3190.00 Kč

Irský večer

Dospělý 1500.00 Kč
Dítě 1300.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

Snídaně v hotelu je formou bufetu.
Během dne při prohlídce Dublinu bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení.

Ubytování: hotel ****

hotel s dobrou dostupností do centra Dublinu.
Na pokojích je obvykle k dispozici varná konvice + čaj a káva zdarma.

Program zájezdu

1. den: Po ubytování v závislosti na letovém řádu možnost návštěvy oblíbené čtvrti Temple Bar, kde si můžeme odpočinout v jedné z tradičních hospůdek. Přílet do Dublinu . Po příletu objednaným autobusem transfer na hotel . Ubytování . Dle zájmu a časových možností se můžeme vydat na krátkou prohlídku do  nejoblíbenější čtvrti mladých  Temple Bar a vyzkoušet  irské pivo  nebo nějakou  specialitu v jedné z místních hospůdek . Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
2. den: Celodenní prohlídka nejvýznamnějších památek Dublinu a závěrem dne možnost navštívit muzea irského piva a whiskey. Po snídani přesun do centra města. Náš celodenní okruh začneme v části, která v sobě ukrývá kulturní stánky jako  Gate Theatre, Ambassador Theatre, Dublin Writers Museum …Po živé obchodní zóně O´Connell Street (individuální možnost nákupů) a kolem Spire of Dublin se přesuneme k areálu dublinské univerzity Trinity College – univerzita, knihovna (Book of Kells), muzeum archeologie, park (v blízkosti národní galerie, budovy parlamentu a vlády). Projdeme se tepnou stylové dublinské čtvrti  Grafton street , zhlédneme sídlo poslanecké sněmovny a senátu Leinster House i  Oscar Wilde´s House , kde spisovatel prožil dětství, tržnici  Loft Market  a zejména kostel sv. Patrika. Odpoledne se vydáme na prohlídku  centra města, které už tepe začínajícími slavnostmi. Od jednoho z nejznámějších kostelů sv. Církve Kristovy se procházkou dostaneme k městské radnici a dublinskému hradu se sbírkou orientálního umění a se zahradami, jehož krásnou siluetu používá jako pozadí televize BBC. Nahlédneme do nejoblíbenější čtvrti mladých Temple Bar, která se dá přirovnat k ostravské ulici Stodolní a v tyto dny bude asi nejvytíženějším místem města. Z nejznámějšího dublinského mostu Ha'penny Bridge  (most byl v minulosti zpoplatněn půl penny) shlédneme na  řeku Liffey . Ta v minulosti dělila město na část zámožných a městskou část chudých. V podvečerních hodinách možnost návštěvy  Muzea Guinness Storehouse , kde se dozvíme vše o pivu Guinness, nebo  Old Jameson Distillary , kde prohlídka bude věnována whiskey, kterou na závěr ochutnáme. Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně. Fakultativně  večerní program "Irský večer"  v typické irské restauraci s doprovodným programem.
3. den:  Celodenní fakultativní výlet do oblastí Wicklow Mountains. S průvodcem navštívíme středověkou vesnici Glendalough s klášterním komplexem ležícím v údolí dvou ledovcových jezer. Při krátké procházce můžete zachytit fotoaparátem místní krásné panorama. Poté se vydáme na prohlídku zahrad hrabství Powerscourt , které byly upraveny po vzoru paláce ve Versailles a zámku Schönbrunnu ve Vídni. Výlet můžeme jen doporučit, bude se jednat o skutečnou „ochutnávku“ typické irské přírody i zahradní arichitektury . Ti, kteří nebudou mít o fakultativní výlet zájem, mohou individuální program v Dublinu využít k návštěvě muzeí, galerií či nákupu suvenýrů.
4. den: Dnes uvidíme jedinečný slavnostní průvod masek a oslavy sv. Patrika s doprovodným programem. Ráno po snídani přesun do  „ohniska“ bujarých oslav patrona země, sv. Patrika, do centra města . Městem bude procházet  velkolepý průvod masek , na mnoha místech bude probíhat  doprovodný kulturní program  a  irské pivo Guiness  poteče proudem. Bohémská část  Temple Bar  bude opět trochu jiná, než jste ji už měli možnost poznat. Zapojíte se? Díky vám tento svátek bude o to větší! Slavnosti si bude možné užít dle libosti v rámci individuálního volna. Pro ty, kteří budou mít zájem o poznávání dalších míst Dublinu, bude připraven  alternativní program , během kterého společně s průvodcem navštíví  oblast přístavu honosící se moderní architekturou .  Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.  
5. den: Dle letového řádu individuální program. Transfer z hotelu na letiště, návrat do Prahy. Po snídani individuální volno, které lze využít k nákupům suvenýrů či dopolední návštěvě muzeí. Odpoledne dle letového řádu transfer z hotelu na letiště. Přílet do Prahy ve večerních hodinách.        

Cena zahrnuje

  • letenka Praha - Dublin - Praha se všemi poplatky
  • transfer letiště - hotel - letiště
  • 4x ubytování v hotelu ve 2lůžkových pokojích
  • 4x snídaně
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel (viz. níže)
  • cestovní pojištění
  • přesuny v Dublinu místní dopravou
  • vstupné na místě
  • fakultativní výlet do Glendalough a Powerscourt
  • doporučené kapesné minimálně 250 €/os./pobyt
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 11 000 Kč