To nejlepší z Dublinu + MOHÉRSKÉ ÚTESY (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Připravte se na zájezd plný zážitků, během kterého uvidíte to nejzajímavější z Dublinu a navštívíte úchvatné Mohérové útesy. Z proslulého mostu Ha´Penny Brige shlédnete na řeku Liffey, ochutnáte irské pivo v proslulé čtvrti Temple Bar či pravou whisky a na výlete budete obdivovat monumentální břidlicové útesy. Ponořte se s námi do pravé irské atmosféry a poznejte víc než jen Dublin!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: dvě kabinová zavazadla 


kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg

malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 40 x 20 x 25 cm

tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček


Zavazadlo za příplatek 2 800 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Irský večer

Dospělý 1500.00 Kč
Dítě 1300.00 Kč

Fakultativní výlet na Mohérské útesy a k hradu Bunratty

Dospělý 3990.00 Kč
Dítě 3890.00 Kč
Senior 3890.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ****

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy a přílet do Dublinu. S ohledem na letový řád a časové možnosti můžeme zavítat do jedné z typických hospůdek.  Přílet do  Dublinu . Po příletu se objednaným autobusem přesuneme na hotel. Dle letového řádu se můžeme vydat na krátkou prohlídku do nejoblíbenější čtvrti mladých  Temple Bar , která se dá přirovnat k ostravské ulici Stodolní. V této bohémské čtvrti si můžeme objednat irské pivo nebo zkusit nějakou místní specialitu v jedné z hospůdek. Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
2. den: Dnešní den bude věnovaný tomu nejlepšímu, co Dublin nabízí, s případnou večerní odměnou v podobě tradičního piva Guinness či whiskey Jameson přímo v jejich výrobnách.  Po snídani přesun do centra města. Náš celodenní okruh začneme v části, která v sobě ukrývá kulturní stánky jako  Gate Theatre, Ambassador Theatre, Dublin Writers Museum apod. Po živé obchodní zóně O´Connell Street  a kolem Spire of Dublin se přesuneme k nejznámějšímu mostu Dublinu  Ha'penny Bridge  (most byl v minulosti zpoplatněn půl penny) a shlédneme na  řeku Liffey . Ta v minulosti dělila město na část zámožných a městskou část chudých.  Pokračovat budeme k areálu dublinské univerzity  Trinity College , který kromě budovy univerzity sestává ze známé knihovny Book of Kells a rozsáhlého parku. Projdeme se tepnou stylové dublinské čtvrti  Grafton street ,   zhlédneme sídlo poslanecké sněmovny a senátu Leinster House i  Oscar Wilde´s House , kde spisovatel prožil dětství, tržnici  Loft Market  a zejména  kostel sv. Patrika . Dále uvidíme i známý kostel  sv. Církve Kristovy , odkud se procházkou dostaneme až k městské radnici a  dublinskému hradu  se sbírkou orientálního umění. Fakultativně  večerní program „Irský večer“ v typické irské restauraci s doprovodným programem.
3. den: Dnešní den se vypravíme za krásami západního pobřeží. Během cesty navštívíme skanzen se středověkým hradem a budeme se kochat typickou irskou přírodou. Dnes nás čeká Celodenní fakultativní výlet autobusem do provincie Munster, která je až na západě Irska. Tato oblast je vyhledávaná pro jedinečné Mohérské útesy , které se táhnou v délce 8 kilometrů a tyčí se více než 200 metrů nad mořem. Díky tomu se řadí mezi nejvyšší útesy v Evropě . V dálce lze spatřit Aranské ostrovy, Galwayský záliv či oblast Connemara. Během cesty navštívíme i  středověký hrad Bunratty , ve kterém se seznámíte s irskou minulostí. Hrad dnes tvoří velice zachovalá obdelníková citadela a její interiér je doslova nabitý rozsáhlými sbírkami tapisérií, obrazů a ozdobných plastik z celé Evropy. K hradu přiléhá i areál parku Bunratty Folk Park , který slouží jako skanzen irské vesnice a městečka v 19. století. Návrat do Dublinu v podvečerních hodinách. Ti, kteří nebudou mít o fakultativní výlet zájem, mohou individuální program v Dublinu využít k návštěvě muzea Guinness Storehouse , nebo Old Jameson Distillary .
4. den: Vzhledem k letovému řádu se přesuneme na letiště a odletíme do Prahy. Pokud to čas odletu dovolí, lze společně s průvodce absolvovat cestu vlakem do nedalekého  rybářského a jachtařského přístavu Howth , kde lze vidět zříceninu opatství Howth Abbey z 11. století a  z mysu vybíhajícího do moře se nám naskytne nádherný výhled na celou Dublinskou zátoku , na samotné město i na vzdálené kopce pohoří Wicklow Mountains.  Dle letového řádu transfer z hotelu na letiště a odlet do ČR.

květen 2024

03.05. - 06.05.24 pátek - pondělí
snídaně letecky
32 990 Kč
cena za 4 dny

červen 2024

13.06. - 16.06.24 čtvrtek - neděle
snídaně letecky
32 990 Kč
cena za 4 dny

srpen 2024

22.08. - 25.08.24 čtvrtek - neděle
snídaně letecky
32 990 Kč
cena za 4 dny

listopad 2024

14.11. - 17.11.24 čtvrtek - neděle
snídaně letecky
32 990 Kč
cena za 4 dny

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Dublin–Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 200 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • fakultativní výlet na Mohérské útesy
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 7 500 Kč