To nejlepší z Amsterdamu + ROTTERDAM (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Nezpomenutelný prodloužený víkend s průvodcem, během kterého uvidíte hned dvě velké metropole - Amsterdam a Rotterdam. Uchvátí vás atmosféra slavných muzeí, projížďka po městských kanálech, čtvrt červených luceren nebo jedinečná kubická architektura. Poznejte s námi Amsterdam - město květin a umění, kde pěší dávají přednost cyklistům a slavný přístav Rotterdam!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  dvě kabinová zavazadla


kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 35 x 25 cm a max. hmotnosti 10 kg

malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 40 x 30 x 15 cm a max. hmotnosti 2 kg

tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček


Zavazadlo za příplatek 2 900 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

BikeTour

Dospělý 1500.00 Kč

Van Gogh Museum

Dospělý 650.00 Kč

Dům Anny Frankové

Dospělý 500.00 Kč
Dítě 220.00 Kč
Jiný 50.00 Kč

Rijksmuseum

Dospělý 630.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy dle letového řádu. Po příletu do Amsterdamu se přesuneme soukromým autobusem do hotelu, kde se ubytujeme. Po příletu do Amsterdamu se ubytujeme a poté se společně s průvodcem vydáme na první poznávání této metropole. Čeká nás historické centrum města , které by si neměl nechat ujít žádný návštěvník. Pozornost zaměříme například na budovu hlavního nádraží, který je jedním z hlavních železničních uzlů v zemi. Projdeme čtvrtí červených luceren kolem starobylého kostela Oude Kerk a dorazíme na náměstí náměstí Dam, kde se nachází Královský palác a také tzv. Nový kostel, který je známý především jako místo, kde se konaly královské korunovace.  Později odpoledne se vydáme k jednomu ze symbolů města, plovoucímu květinovému trhu, kde si budeme moci odpočinout třeba v některé z místních restaurací nebo kavárniček.  Ve večerních hodinách se vrátíme na hotel, s průvodcem či individuálně.
2. den: Dnešek věnujeme poznávání centra Amsterdamu, nemineme Dům Anny Frankové, slavný trh pod širým nebem či významná muzea. Po snídani se vydáme na celodenní procházku centrem Amsterdamu . Začneme u známého Domu Anne Frankové, kde si připomeneme smutný příběh židovské dívky, která je jednou z obětí druhé světové války. Poté budeme pokračovat kolem kostela Westerkerk, na jehož vrcholu se nachází císařská koruna. Oázou klidu projdeme kolem amsterdamské bekináže Beginjhof   vedoucí až do  židovské čtvrti  rozprostírající se kolem náměstí Waterloo, kde se zastavíme na prohlídce v brusírně diamantů a uvidíme  dům, kde žil jeden z nejslavnějších synů města, Rembrandt van Rijn. Naši procházku zakončíme na největší amsterdamské tržnici pod širým nebem, Albert Cuypmarkt, kde se setkává mnoho kultur a kde budeme moci vidět také budovy významných muzeí , které se zde nacházejí.  V podvečerních hodinách se společně s průvodcem vrátíme zpět na hotel, případně je možné se vrátit na hotel později individuálně.
3. den: Návštěva jedinečných muzeí v Amsterdamu a projížďka městem po vzoru místních, na kole. Ráno se vypravíme prozkoumat okolí hlavních amsterdamských kanálů, které jsou pro svou unikátnost zapsány i na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO . Dostaneme se ke známé tržnici Albert Cuypmarkt a poté si můžeme společně s průvodcem vypůjčit kola a projet se městem jako pravý Holanďan. Nebo můžete volný čas využít k návštěvě některého z výjimečných muzeí, která stojí za návštěvu (Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelisk Museum, Dům Anny Frankové, Museum Heineken).  V podvečer se potom společně sejdeme a čeká nás plavba po Amsterdamských grachtech (kanálech), která se jistě zařadí mezi nezapomenutelné zážitky. Nemineme nejdůležitější budovy a památky v centru města a z paluby lodi si toto město budeme moct prohlédnout z jiné perspektivy. V podvečerních hodinách se společně s průvodcem vrátíme na hotel. 
4. den: Zájemci dnes vyrazí do Rotterdamu - přístavního města, pro které je typické využití lodní dopravy. Na dnešní den jsme si pro vás připravili celodenní fakultativní výlet do největšího přístavního evropského města Rotterdamu. Toto město je druhé největší v Nizozemsku a krom moderní architektury zde najdeme i slavná muzea a především přístavní část . Narozdíl od Amsterdamu je zdejším dopravním prostředkem namísto kola vodní taxi. Kromě jedinečných  kubických domů  vyniká Rotterdam   také mrakodrapy  a budovami, pro které je typický nevšední tvar, například Erasmův most, který spojuje "město" s obytnou a zábavní čtvrtí Kop van Zuid. Později odpoledne si užijeme fantastický výhled ze 185 metrů vysoké věže  Euromast. Společně se necháme vyvézt speciálním skleněným výtahem a   vychutnáme si nezapomenutelný pohled na město z ptačí perspektivy. Na závěr dne se vydáme do starého přístavu Oude Haven, kde nás okouzlí zejména původní dřevěné domečky a spletité říční kanály.  Ve večerních hodinách se vrátíme zpět na hotel. 
5. den: Odlet z Amsterdamu a přílet do Prahy. V případě, že to letový řád umožní, si můžeme ještě užít individuální program ve městě. Dle letového řádu se poté soukromým transferem přesuneme z hotelu na letiště v Amsterdamu a odletíme zpět do ČR.

červen 2024

05.06. - 09.06.24 středa - neděle
snídaně letecky
29 990 Kč
cena za 5 dní

srpen 2024

14.08. - 18.08.24 středa - neděle
snídaně letecky
Sleva 10% 29 990 Kč 26 990 Kč
cena za 5 dní

září 2024

11.09. - 15.09.24 středa - neděle
snídaně letecky
29 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenku Praha – Amsterdam – Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • fakultativní výlet do Rotterdamu (cca 40 € doprava)
  • doporučené kapesné cca 220 € (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 500 Kč